Sjötomt med vattenareal

Bygg ditt drömboende i söderläge på egen sjötomt med strandlinje om ca 20 meter och egen vattenareal. I vackra lugna Storäng på Resarö erbjuds här en möjlighet att få skapa ditt eget hem. Generös byggrätt, kommunalt VA. Här bor du nära all service på Resarö och i Vaxholm.

Förslag på uppförande av hus, Villa Vaxholm från A-Hus
Alla bilder

Storäng - Resarö - Vaxholm

Pris/bud
14 500 000 kr
Resarö

Med sina parkliknande tomter och vackra sekelskiftesvillor finner du lugnet och det fridfulla i Storäng. En mycket trevlig del av Resarö med lantlig skärgårdskaraktär. Områdets gemensamma stora brygga där du med fördel sätter dig på bänken och njuter utsikt, sol och hav eller tar ett bad från badbryggan. Liten strandremsa som behöver lite nya glada pigga barn. Här finns möjlighet att hyra båtplats via Villaägarföreningen.

På andra sidan Resarövägen ligger Killingen, ett stort grönområde med vacker skog att vandra och jogga i.

Gång och cykelväg till Resarö där förskola, skola, fritids samt ICA Resarö finns. Nära till busshållplats.

Trygg gång- och cykelväg som leder in till Vaxholm där det finns många affärer, ett flertal restauranger, barer, caféer och en biograf. Vaxholm är en knutpunkt för skärgårdsbåtar som tar er vidare ut i skärgården eller in till Stockholm. Täta bussförbindelser finns från Vaxholm in till Stockholm.

Vad får man bygga här

Storäng har en detaljplan som medger en byggnation på aktuell fastighet med en huvudbyggnad om max byggnadsarea om 10% av fastighetens landareal (per plan) dock maximalt 200 kvm per plan. För komplementbyggnader gäller att största tillåtna möjliga sammanlagda byggnadsarea är max 4% av fastighetens landareal dock högst 120 kvm totalt per fastighet. Den största tillåtna byggnads arean för en enskild komplements byggnad är 60 kvm. Högsta tillåtna nockhöjd för huvudbyggnad är 9,5 meter räknad från medelmarknivån. 

Beräknad anslutningskostnad till det kommunala VA nätet är 374 814 kr enligt dagens gällande VA-taxa, oktober -22. 

Några av bilderna med föreslaget hus, Villa Vaxholm från A-Hus. I faktafliken till höger finns fastighetskarta med inritat förslag på Villa Vaxholm från A-hus. Produktionskostnadskalkyl för totalentreprenad finns att få hos mäklaren. 

Självklart står det en köpare fritt att välja husleverantör och husmodell. 

Ett stycke historia

Engarn och Resarö beboddes redan på vikingatiden. Vid den tiden var de två olika öar men är nu sammanvuxna till en och samma ö. Här kan du promenera genom Engarns by och besöka det vackra koloniområdet.

Missa inte heller Ytterby gruva, som ligger på östra delen av Resarö, platsen där man historiskt upptäckte inte mindre än 7 grundämnen. Gruvan ligger vid Ytterbyvägen på Resarö, strax före Ytterby brygga och markeras av en minnesskylt. Under kriget användes schaktet som lager för bränsle.

 

Frida Orre
Fastighetsmäklare Frida Orre 070-571 03 99

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Tre fiskares väg 10 B - Vaxholm
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00