Sjötomt med vacker villa och garage med gästlägenhet

Välkomna till Ekolsund och magnifika Villa Granudden med anor från 1850-talet. Villan med tillhörande sjötomt och brygga samt garage och gästlägenhet har nyligen totalrenoverats till ett högklassigt boende perfekt för dig med känsla för kvalitét och detaljer.

Anno 1850
Välkomna
Alla bilder

Villa Granudden - Ekolsund - Enköping

Pris/bud
13 500 000 kr
Byn vid broarna

Välkommen till Ekolsund – byn vid broarna. Längst in på Ekolsundsvägen när man passerat det vackra före detta stationshuset finner man grindarna och infarten till Villa Granudden.

Huset uppfördes från början omkring 1850 av en virkeshandlare Olsson som enligt uppgift ska ha haft brädgård på tomten. Huset byggdes om i början på 1900-talet samt byggdes till och totalrenoverades 2014.

Idag är Villa Granudden ett vackert och representativt boende med sjötomt och egen brygga, villan om 7 rum kök samt stora härliga altaner med sjöutsikt och bubbelpool kompletteras med garage med fullutrustad gästlägenhet ovanpå. Här finns möjlighet till eget kontor, generationsboende eller uthyrning.

Huvudbyggnaden anno 1850

Entré från den rymliga grusplanen till ljus hall med anslutande tambur och gott om förvaring. Badrum med både badkar samt dusch med glasväggar och WC. Kommunalt vatten och avlopp. Tvättstuga med Siemens torktumlare och tvättmaskin från 2014.

Kök och sällskapsrum med öppen planlösning  med den härligt värmande braskaminen i centrum samt dörrar ut till den stora altanen som löper längs hela sidan av huset. Köket är utrustat med allt den matlagningsintresserade önskar och har plats för många runt bordet. Maskiner i huvudsak från Miele och Elektrolux (2014-2021). Härlig sjöutsikt och här precis som i hela huset är högt i tak.

Hallen är rymlig och kan möbleras. Intill sällskapsrummet ligger ett tv-rum eller sovrum, också det med sjöutsikt. Det finns utgång från södra gaveln till altanen och bubbelpoolen.

Från mitten av hallen leder trappan till övervåningen med hela 5 sovrum. Sovrum 1 har kakelugn samt genomgång till tornet innehållande sovrum 2.

Sovrum 3 har utgång till egen balkong mot sjösidan med härlig utsikt. Även detta rum har kakelugn, båda dessa renoverades 2014. Övervåningens badrum har dubbla tvättställ samt dusch och WC.

Sovrum 4 har utgång till egen balkong mot sjösidan. Sovrum 5 används som walk-in-closet och har hel garderobsvägg.

Fiber finns indraget.

Garage och gästlägenhet

Garaget är både snyggt och praktiskt inrett med klinker på golvet och gott om förvaring. Här finns uppvärmning och kyla via luftvärmepump samt laddning för bilen. Längst bak i garaget finns praktisk förvaring med hyllor.

Ovanpå garaget finns en lägenhet om ca 48 kvm som nås både via trappa och praktisk ramp. Lägenheten inreddes i sin helhet 2014 och har hall, kaklat duschrum med dusch, wc och tvättställ. Kök och allrum i öppen planlösning samt rymligt sovrum. Lägenheten har mekanisk ventilation (FTX) installerad 2019 samt luftvärmepump för värme/kyla. Fiber finns indraget.

Bryggan och strandmiljön

En belyst trappa leder ner till bryggan där flera båtar får plats. Här finns badstege samt en flytbrygga som kan utrustas med utombordsmotor för att kunna åka ut i viken och njuta av middagen i solnedgången.

Gamla järnvägsbron är idag gång-och cykelväg mellan Ekolsunds samhälle och Krägga/Stämsvik. Man kommer ut från viken genom att passera med båten under bron vilket går bra med normalstor motorbåt.

Ekolsund

Ekolsund ligger väldigt naturskönt invid Mälaren. Här finns vackra Ekolsunds slott och Wärdshus. Naturreservatet vid Hjälstaviken är internationellt känd för sitt rika fågelliv och är ett eldorado, både för fågelskådare och vanliga naturdyrkare.

Trots att man bor lantligt nära naturen är avståndet till Stockholm, Uppsala och Arlanda endast ca 45 min med bil.

I Ekolsund finns förskola samt ett par minuters promenad från fastigheten finns skolskjuts för de äldre barnen till Skolstaskolan med F-6. Det tar ca 10 min med bil från Ekolsund till Skolstaskolan.
De flesta som åker kommunalt till city tar bilen till Bålsta pendeltågstation eller Enköpings station och fjärrtåg.

Närmaste affär är Tempo i Grillby dit tar det ca 15 min med bil. Man kan även ta sig till fots eller med cykel över gamla banvallen och bron till Kräggasidan och Ekolskrog där bensinmacken har ett mindre utbud. Finns även en liten affär/café/restaurang på andra sidan viken i Krägga. I Skolsta finns även OKQ8 med ett mindre utbud samt en pizzeria.

Välkomna att boka tid för visning!

Camilla Eklund
Fastighetsmäklare Camilla Eklund 070-887 98 70

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Ekolsundsvägen 21 - Ekolsund
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00