Sjötomt med kvällssol på Gällnö

Sjötomt med fritt läge på Gällnö. Här bor man lite för sig själv och samtidigt nära både affären och krogen. Läget mot Krokafladen är rofyllt och naturskönt. Nere vid stranden är en udde med fin kvällssol, brygga, strand och fina badvatten. Gäststuga med plats för generationsboende och gäster. Gott om förråd. Rejält vinterbonad hus från 1989. Ett härligt skärgårdsställe att njuta av året runt

Udde med rofyllt läge på Gällnö
Alla bilder

Gällnö - Värmdö

Pris/bud
10 750 000 kr
Skyddad sjötomt på Gällnö

Välkomna till denna fina fastighet på populära Gällnö mitt i mellanskärgården. Här bor man i härligt rofylld miljö med endast ett fåtal grannar i närområdet. Läget är avskilt och naturskönt och vill man ha variation tar det bara några minuter ner till affären och den populära Gällnö krog. Ner till ångbåtsbryggan tar det ca 15 minuter om man promenerar.
Gällnö är en vacker och levande skärgårdsö med ängar, hagar och fina strövområden. 

Brygga, grillplats och sjöstuga

Strandlinjen är lång och området nere vid sjön är plant och tillgängligt. Här finns plats för sommarlekar och vid sandstranden är långgrund och som gjort för plask och lek. På udden finns en perfekt grillplats. Där kan man sitta och njuta av solens sista strålar. 
Vid bryggan finns plats för ett flertal båtar och båten ligger skyddad för vind och svall. 
Läget vid Krokafladen är lugnt och rofyllt och med egen båt finns det gott om fina utflyktsmål i den närliggande skärgården såsom Sandhamn, Svartsö och Grinda når man enkelt. 

Strax intill strandkanten finns en sjöbod som är inredd som som ett gästhus. Här bor man verkligen sjönära och det är bara några kliv till morgondoppet. Gäststugan är ca 15 m² och är byggd i Dalarna. Öppen planlösning där det finns allrum med öppen spis, sovavdelning och ett litet kök. Det finns en altan under tak. Till gäststugan är det sommarvatten.

Stora året-om-huset

Stora huset byggdes 1989, ett rejält hus i två plan som är byggt och inrett för att nyttjas året runt.
Varje plan är 95 m² och det finns gott om smarta lösningar och många praktiska utrymmen. 

Mot sjösidan är en stor altan som sträcker sig runt knuten. 
Praktisk och bra groventré som leder in till en inre hall. I hallen finns ytterligare förvaring samt en klädkammare.
Vardagsrummet är stort och rymligt med fönster mot sjösidan. Utgång till altan mot sjösidan som sträcker sig runt höran på huset. Öppna spisen i vardagsrummet sprider både värme och skapar trivsel. 
Köket är stort med bra bänkutrymmen. Här finns kyl/frys, ugn, micro, elspis och även en rejäl vedeldad köksspis.  
Från köksfönstret ser man ut över trädgården och växthuset. 
Stort sovrum med egen utgång till altanen. Skönt att komma ut i det fria direkt från sängen.
Nyrenoverat helkaklat duschrum med vattenburen golvvärme som är sammankopplad med värmesystemet och kopplad till ackumulatortank eller elpatron. I badrummet finns dusch, w.c. och handfat.
Badrummet renoverades 2020.

En trappa leder ner till källarplanet med många bra och praktiska utrymmen. 
Här finns en stor gillestuga med öppen spis, sängplatser och umgängesytor. Från gillestugan finns en egen dörr ut till tomten ner mot sjösidan.
Pannrum med vedeldad panna som även går på el. Vattenburen värme i hela huset och dessutom finns en luft/luftvärmepump i gillestugan och hallen. Ved finns det gott om i vedförråden. När huset byggdes gjordes allting välisolerat och med bra uppvärmning då det använts året runt. Från pannrummet är en dörr ut till ena gaveln på huset.
Stor tvättstuga med förrådsutrymmen. I tvättstugan finns också en dusch som renoverades 2021.
Det finns ev separat w.c. i källarplanet. 
I matkällaren är det plats för både dricka och mat som ska förvaras svalt. 

Sluttande naturtomt och förråd

Tomten är fin och stor med en landareal på 8 831 m² och en vattenareal på 10 330 m². Närmast stranden är en plan udde  fina badplatser och en perfekt grillplats. Tomten är sakta sluttande och i slänten upp mot stora huset är öppen naturmark. Den stora tomten består utav både skog- och trädgårdstomt med fina gräsytor närmast huset. Både olika sorters vårblommor, sommarblommor och senare lingon och blåbär kan plockas direkt på tomten. I anslutning till stora huset är ett växthus för odling. 
Det finns bra och stora förråd bl.a ett stort öppet förråd som är fullt med ved.

Lite mer om Gällnö

Gällnö ligger vackert i mellersta skärgården. Här bedrivs fortfarande lantbruk och på de lummiga ängarna betar djuren fritt. Det finns gott om skog- och naturmark med bär och svamp. Ca 20 personer bor härute permanent, vilket gör att Waxholmsbolaget trafikerar Gällnö året runt, från Boda, Vaxholm och inne från Strömkajen i Stockholm. Under sommarmånaderna är det lite liv och rörelse vid Gällnö by. Här finns handelsbod, café, vandrarhem och en mysig bar. Varje år ordnas gemensamt midsommarfirande på ön. De senaste åren har det ordnas en loppis där begagnade saker kan byta ägare. 

Från fastigheten tar det bara 5-8 minuter att gå ner till byn och ca 15 minuter till Waxholmsbolagets brygga vid Gällnö. 
Fina bra vägar och stigar för promenad eller cykelturer finns runt hela ön.En stor del av ön är obebyggd naturmark med ängar, skog och fina klippor.
På ön åker man flakmoped, cyklar eller går. Vill man motionera är det lätt att hitta fina löprundor eller cykelturer. Fina kajakvatten runt omkring för både längre och kortare turer. 

Med den egna båten når man skärgårdskrogar på Grinda, Svartsö, Ingmarsö, Möja eller Finnhamn och läget i skärgården är optimalt. Vid Sollenkroka finns den närmsta båtmacken.  

Varmt välkommen på visning och till en levande skärgårdsö!

Birgitta Eklund
Fastighetsmäklare Birgitta Eklund 070-571 85 12

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Svartsö Gällnö 162 - Gällnöby
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00