Sjötomt med kvalité - både hus och läge

Västerläge med vacker vy över skyddad fjärd och magnifika solnedgångar rakt in mot brygga och hus. Fina gröna ytor för lek och spel. Lusthus vid strandkanten. Varmbonat garage med gästrum. Förrådsbod. Arkitektritad villa med god komfort för ett nyttjande hela året. Eget ordnat vatten och avlopp. En oas på södra Ljusterö.

Rejäl stenkista
Fin vy över fjärden
Alla bilder

Södra Ljusterö - Österåker

Pris/bud
13 900 000 kr
Om fastigheten

Fastigheten är belägen mitt på Ljusterö 7 km från färjan omfattande berg i norr, dalgång i öst-västlig riktning och mindre berg i söder. Det pålade och berggrundlagda suterränghuset ligger i sydläge på den norra bergslänten med utsikt över Ösbyfjärdeni väst. Huset ligger 12 m från viken och bryggan och suterängplanet är 3,6 m ovan havsnivå. Lusthus ligger på fin plats vid strandkanten och har el. Här får 8 personer plats för roliga måltider. Här bor man sjönära. 

En fin grusväg leder in genom skogen och ängarna ända fram till fastigheten och garaget. Läget mot Ösbyfjärden är optimalt. Här bor man på solsidan och vyn är ljuvlig med dom mäktiga solnedgångarna. Fjärden är skyddad och man kommer in med segelbåtar. Fjärdarna leder ut till den större Saxarfjärden och med båt når man Grinda eller Vaxholm inom 35 minuter. Till Linanäs tar det bara 20 minuter  - en trevlig tur med barnen för att köpa glass. 

Vid infarten finns en garagebyggnad med separat gästrum. På ängen finns en förrådsbyggnad och nära vattnet ett lusthus. Brygga är byggd med stenkista och el. Djupt nog för segelbåtar. Boj är utlagd utanför bryggan.

Det arkitektritade huset har tegeltak, entréplanet är en faluröd träbyggnad byggd på suterängplanet med cellplast isolerade golv och väggar i betong och har putsad fasad. Alla golv har termostatstyrd golvvärme och beklädnad av rödek utom teknik och förrådsutrymmen i suterängplanet som har betongytor. Alla väggar har ytbeklädnad av 13 mm tjock gips för att öka hållfasthet och flamskydd. Alla fönster i våningsplanen är Elits 3 glasfönster och karm och bågar av aluminium med löstagbara spröjs. Socklar och lister är profilerade. Larm har skalskydd som känner av tryckändringar och sensorer som registrerar inre rörelser. Åskskydd skyddar mot blixtnedslag. Tomrör finns för hörslinga i samvarorum. Sol och vind styr automatiskt markiser i vardagsrum och kök mot söder.

Huset välkomnar med farstukvist med förvaringsbänkaren. Innanför ligger rymlig hall med klinkergolv. Två garderober med spegeldörrar, Klädvårdsutrymmen och trapphus till undervåningen. Trappa i rödek. Vardagsrummet är ca 44 kvm med matplats i glasat burspråk och sällskasdel i väster mot sjön. Här finns fin eldstad med insats. Övervåningen inrymmär även två sovrum, det ena 14,4 kvm och det andra 9,7 kvm har 3 garderober och städskåp. Ett kaklat duschrum med klinkergolv. Wc, tvättställ och handduksvärmare. Kök 14,4 kvm, kyl/frys, ugn, mikrovågsugn, induktionshäll/värme, köksfläkt. Bänk av granit runt diskho och spis. Snickerier av profilerad apel. Två glasskåp med belysning, finsk design av inbyggt diskställ. 

Suterrängvåning är sval sommartid och här finns gott om förvaring i två förrådsrum, hall med garerober och ett teknikrum. Ett sällskapsrum ca 21 kvm med kamin Vermont som brinner i två steg med full förbränning. Härifrån har man utgång till stensatt uteplats med markis och strålvärme ovanför. Ett sovrum mot vattnet om ca 12.6 kvm. Ett matrum om 13,3 kvm med trinettkök. Undervåningen passar utmärkt som gästboende eller till ungdomarna. Duschrum med miljötoa Villa Separett, duschhörna, handfat med skåp, tvättmaskin och tvättbänk. Teknikrum med ljudisolerat tak,  väggar och ljudklassad dörr. Här finns ny värmepump Nibe, Radonet (radonavskiljare för vattnet) hydrofor, och förrådshyllor. 

Värmeisolerat garage för en bil med fönster och gästrum med fönster och garderob. Fjärrstyrd garageport och belysning. Åskskyddad El central. Vid trädgårdslandet ligger ett redskapsförråd i två avdelningar. Tomten lyses upp av lyktstolpe vid sjön, lyktstolpe vid gångväg och utebelysningen på husen har rörelsesensorer.

Till Ljusterö kommer man smidigt med bil men även buss och Waxholmsbåt går hit. På cykel- eller båtavstånd har man Linanäs med tre skärgårdskrogar och affär, ostbutik, gästhamn och tankmöjligheter. Ett populärt utflyktsmål både dag som kväll. På Ljusterö finns 18-håls golfbana (ligger på andra sidan fjärden), affärscentrum vid Ljusterö Torg, restaurang och fritidsaktiviteter för både barn och stora. Ljusterö är en levande ö med ca 1.700 fastboende, tillgängligheten är mycket bra.

Tom Kallstenius
Fastighetsmäklare Tom Kallstenius 070-753 48 12

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Ljusterövägen 136 - Ljusterö
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00