Jutholmen - Dalaröskärgården - Haninge

10 750 000 kr
				Array
(
    [0] => 0
)
			

Sjötomt med karaktär i kulturhistorisk skärgårdsmiljö

Varmt välkomna till Jutholmens idylliska miljö och ett komplett sjöställe med det mesta man kan önska. Ett ytterst lyckat koncept med den rätta skärgårdskänslan och generöst om härliga ytor för att umgås med familj, släkt och vänner under bästa tänkbara förutsättningar.

Fastighetsmäklare Theo Dietz Theo Dietz
Jutholmen 6 - Dalarö
0 min
Nås med båt
82 m2
62 m2
Tomtarea: 1338 m2

Synlig budgivning, allt öppet

Visningsanmälan krävs
Visning  lördag 31 / 8

Ägandeform:

Friköpt - Småhus

Fastighetsbeteckning:

VÄSTERTORP 1:155

Land:

Sverige

Kommun:

Haninge

Stad:

Dalarö

Område:

Jutholmen - Dalaröskärgården

Församling:

Dalarö-Ornö-Utö

Postnummer:

137 70

Tomtarea:

1338 Kvm (Fastighetsregistret)

Boarea:

62 Kvm (Fastighetsregistret)

Boarea:

82 Kvm (enligt säljaren)

Rum:

4

Varav sovrum:

2

Byggnadstyp:

1 1/2 plans fritidshus

Byggnadsår:

1909

Fasad:

Trä

Tak:

Tegel

Stomme:

Trä

Bjälklag:

Trä

Grundläggning:

Torpargrund

Murstock:

Tegel

Fönster:

2-glas

Eldstad:

Öppen spis

Ventilation:

Självdrag

Uppvärmning:

Luftvärmepump, direkt el och eldstad

Vatten och avlopp:

Kommunalt vatten och avlopp året om.

Taxeringsvärde totalt:

4 202 000 kr

Taxeringsvärde fastighet:

639 000 kr

Taxeringsvärde tomt:

3 563 000 kr

Taxeringsår:

2018

Taxeringskod:

220

Skattesats:

31.76%

Värdeår:

1929

Fastighetsavgift:

8 049 kr

El:

23 000 kr/år

Vatten/Avlopp:

2 000 kr/år

Sotning:

500 kr/år

Samfällighet:

500 kr/år

Renhållning:

2 393 kr/år

Försäkring:

4 000 kr/år

Driftskostnader totalt:

32 393 kr/år

Driftskostnader kommentar:

Angivna driftskostnader omfattar hela fastigheten där ursprungshuset bebotts året om.

Servitut:

fnr_010531211: Gemensamhetsanläggning Haninge VÄSTERTORP GA:7

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Välkomna till Jutholmen och dess anrika historia med denna idylliska sjöfastighet som bör tilltala de flesta som har en längtan till skärgården.Sällan har så mycket glädje och känsla samsats och hittat så rätt tillsammans som här i denna speciella miljö på Jutholmen 6. Såväl den som söker ett familjeställe där alla får plats till den som söker ett representativt sjöläge av hög klass kommer att känna sig hemma. Sjötomten om 1 338 kvm bjuder på det mesta man kan önska med en blomstrande trädgård med gröna gräsmattor som övergår i sandstrand med bryggor för bad och förtöjning av båtar. Vedeldad bastu och stora bryggdäck för middagar, mingel och solbäddar och vackra byggnader med vitt skiljd karaktär och underbar känsla. Den gamla verkstadsbyggnaden som genomgått en ytterst lyckad förädling har ett oslagbart läge intill vattnet samtidigt som huvudbyggnaden med sitt ursprung från förra sekelskiftet har en underbart avslappnad och skönt bohemisk karaktär. Fastigheten är ansluten till kommunalt vatten och avlopp plus fiber.

Den forna verkstadsbyggnaden har genomgått en totalrenovering till ett bostadshus med stilsäkert resultat där ursprungskaraktärens industridesign lever kvar tillsammans med exklusiva materialval och smakfull inredning. Verkstadens ca 100 kvm golvyta har utnyttjats på bästa tänkbara sätt med stora öppna sociala ytor, duschrum med wc och två sovrum plus loft som tillsammans ger åtta sovplatser. Förvaringsutrymmet är smart samlat och undangömt intill sovrum två. Det kombinerade sällskapsrummet och kökets sociala ytor är som gjort för stora bjudningar och fester där man lagar mat, minglar, umgås, äter och dricker. Med öppna glaspartier suddas gränsen mellan ute och inne ut och ytterligare ca 100 kvm bryggdäck med utekök ger plats för loungemöbler, solbäddar och matplats mm. På bryggdäcket ligger även den vedeldade bastun.De två bryggorna är renoverade 2015. Den större bryggan har badstege och här är det segelbåtsdjup.

Ursprungshuset om ca 65 kvm är fördelat på 3 rum och kök plus loft och har delvis renoverats löpande sedan 2014. Fasad och fönster är nytt sedan 2018 och duschrummet renoverades 2017. Precis som med komplementbyggnaden "verkstaden" är huset utformat för socialt umgänge med öppen planlösning mellan sällskapsrum och kök, och likaså härligt stora glasade ytor mot sjösidan. En stor skyddad terrass i två väderstreck ger även här generöst med plats för möblering med utemöbler och ett vidbyggt förråd ger plats för förvaring.

På tomten finns även en jordkällare och en nyrenoverad bod som står färdig att inreda efter eget tycke och smak.

Jutholmen med sina omkring 20 fastigheter är mycket tätt bebyggd och bjuder en helt makalös miljö som lotsar och skärfiskare satt sin prägel på, utifrån sina behov. På grund av öns begränsade storlek och dess flacka karaktär hittar solen alltid in någonstans på fastigheten från morgon till kväll och här finns ett flertal uteplatser att välja på vare sig man söker sol, skugga eller lä. Waxholmstrafiken trafikerar året runt och på ön anordnas midsommarfirande. Vill man hämta eller lämna släkt och vänner med egen båt så tar det endast några minuter till hotellbryggan på Dalarö där det även finns sjömack, restaurang och handel.

Jutholmen 6 - Dalarö
Stockgolm