Skarpö - Vaxholm

9 850 000 kr
				Array
(
    [0] => 0
)
			

Sjötomt med fritt läge på Skarpö

Lättillgänglig sjötomt på populära Skarpö strax utanför Vaxholm. Skärgårdsställe med fri utsikt mot Oxdjupet och Lindalssundet. Långgrund sandstrand och brygga med plats för flera båtar. Ljuvligt grönskande plan trädgårdstomt. Enklare fritidsstuga samt gästhus, bägge med renoveringsbehov. Fastigheten passar också utmärkt för nybyggnation då det finns en modern detaljplan med generös byggrätt. Kommunalt V/A framdraget till tomtgräns.

Fastighetsmäklare Birgitta Eklund Birgitta Eklund
Gamla Skarpövägen 17 - Vaxholm
0 min
Med bilväg
77 m2
Tomtarea: 4760 m2

Dold budgivning, inget visas

Välkomna, även bokade visningar andra tider
Visning  tisdag 16 / 7 16:00 - 17:00
Välkomna, även bokade visningar andra tider
Visning  lördag 20 / 7 11:00 - 12:00

Ägandeform:

Friköpt - Fritidshus

Fastighetsbeteckning:

Skarpö 1:340

Land:

Sverige

Kommun:

Vaxholm

Stad:

Vaxholm

Område:

Skarpö

Församling:

Vaxholm

Postnummer:

185 91

Tomtarea:

4760 Kvm (Fastighetsregistret)

Boarea:

77 Kvm (Fastighetsregistret)

Rum:

5

Varav sovrum:

4

Byggnadstyp:

1 plans fritidshus

Byggnadsår:

1958

Fasad:

Trä

Tak:

Eternit

Stomme:

Trä

Bjälklag:

Trä

Grundläggning:

Plintar

Fönster:

Två glas

Eldstad:

Öppen spis

Tv- internetutbud:

Fiber framdraget men inte indaget

Uppvärmning:

Direkt el, luft/luftvärmepump

Vatten och avlopp:

Enskilt avlopp, enskilt sommarvatten. Kommunalt V/A framdraget till tomtgräns.

Planbestämmelser:

Detaljplan (2013-02-11) (genomförd )

Taxeringsvärde totalt:

6 557 000 kr

Taxeringsvärde fastighet:

1 157 000 kr

Taxeringsvärde tomt:

5 400 000 kr

Taxeringskod:

220

Skattesats:

31.86%

Taxeringen är preliminär:

Ja

Värdeår:

1958

Försäkring, fullvärde:

Ja

Energistatus:

Behövs ej

Fastighetsavgift:

8 049 kr

Värme:

10 000 kr/år

Vatten/Avlopp:

4 000 kr/år

Samfällighet:

2 000 kr/år

Försäkring:

4 000 kr/år

Driftskostnader totalt:

20 000 kr/år

Driftskostnader kommentar:

Driftskostnaden är beräknad för sommarhus.

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Fritt och lantligt läge på Skarpö

På Skarpös utsida med fritt och ostört läge ligger denna fina sjötomt. Här kan man njuta av utsikten och den rofyllda miljön med granne bara åt ena hållet. 
Tomten på hela 4 760 m² är plan, solig och lättskött. En stor del av tomten är plan gräsmatta blandat med vackra träd och några planteringar. Nere vid strandkanten växer vildhallon. För den som gillar att pyssla i trädgården kan tomten vidareutvecklas med ytterligare odlingar och trädgårdsland. Från både tomten och huset är det magisk sjöutsikt och utsikt över skärgårdsliv och båtar. Här bor man lantligt med fritt läge utan insyn från grannar. Ett perfekt ställe att skapa sig ett drömboende och detaljplanen ger en generös byggrätt. Området passar utmärkt både för weekend ställe eller för permanenthus.

Det tar ca 1 timme att ta sig in till Stockholms innerstad med bil. Waxholmsbåten trafikerar Skarpöborgs brygga och dit går man på 10 minuter. Ett trivsamt sätt att pendla till stan.

Nere vid stranden är en plan del som gjord för sommarens alla utomhusaktiviteter. Det är  långgrunt så bryggan är ca 60 meter lång. På sommaren har man sol på bryggan fram till åtta på kvällen. 
Ute på ryggan finns en liten flaggstång. Enligt detaljplan får brygga byggas ut till 2,0 meters djup. Idag är ca 1,60 vid nock, lite beroende på vattenståndet. Utsikten över vatten och båtliv är magisk och vidsträckt. Det fina läget med fri utsikt bort mot mot Lindalssundet ger en känsla av frihet. 

Närmast stranden är ett gästhus på ca 50 m² som byggdes i slutet av 60-talet. Utsikten från gästhuset är härlig och man känner av närheten till vattnet. Det är ett stort allrum för umgänge och två praktiska sovalkover längs med ena väggen. Här finns plats för många övernattande gäster. I gäststugan är ett matlagningskök med litet spis och kylskåp, dusch och bastu, separat sovrum/förråd. I anslutning till gästhuset är ett separat förråd på ca 17 m². Ett perfekt ställe för båttillbehör och solstolar.  

En bit upp är huvudhuset på ca 80 m² som byggdes på 1958. Vid entrén är en solig uteplats med öppen spis.
Sällskapsrummet är stort och har fin utsikt motvattnet. I köket finns plats för matbord och köksskåpen är färgglada 70-talsskåp. De tre sovrummen ligger med fritt läge. Ett enkelt duschrum med w.c, dusch och handfat.

Stugan har mest används under sommaren och är i behov av viss upprustning. 
Fastigheten är utvecklingsbar och lämpar sig bra för nybyggnation. 

Detaljplanen är från 2013. Största tillåtna byggnadsarea för huvudbyggnad är 7% av fastighetens landareal, dock max 200 m². Komplementbyggnad får vara 4% av fastighetens landareal, dock högst 70 m². Komplementbyggnad får uppföras även på området närmast stranden.
Enligt detalljplanen får det vara två bryggor. Det finns även regler om längd, bredd och placering. Vid grunda vatten godtas bryggor till en längd där vattendjupet vid bryggnock är 2 meter. 

För utförlig beskrivning se hela planen i bifogad pdf.

Kommunalt vatten och avlopp är framdraget till tomtgräns och avgiften för detta är betald. Anslutningsavgiften som är erlagd gäller för inkoppling till två bostadshus. För att kunna ansluta behöver en LTA tank beställas från Roslagsvatten. Själva tanken ingår i anslutningsavgiften. Det som tillkommer och som köparen får betala är arbete på egen tomt gällande ledningsdragning samt installation av LTA tank. För mer information kontakta Roslagavatten. 

Lite mer om Skarpö

Skarpö har ett bra läge i skärgården med närhet till Vaxholm. Lättillgänglig med bilväg hela vägen till huset. 
Det är många vackra skärgårdshus på Skarpö som byggdes vid förra sekelskiftet.
Aktiviteter såsom segling, tennisskola och midsommarfirande är populära. Det finns även fria strövområden och skogsområden för svamp- och bärplockning. Tennisbanan är en grusbana och dit går man på några minuter. 
Skarpö har förbindelse med Rindö via en bilbro. Strax efter bron på Rindö ligger färjeläget och det tar endast några minuter att komma över till Vaxholm där all tänkbar service, caféer och restauranger finns. I Vaxholm finns gott om affärer för kläder och inredning men även fiskaffär, brödbutiker och chokladaffär. Färjorna går i tät trafik året om. Till fots är det ca 25 minuters promenad till färjan. Ett alternativ är att åka över till Värmdölandet från östra sidan av Rindö. På Rindö finns skola för de små, lanthandel, ostmakeri, marina mm. Populär restaurang vid Oxdjupet med fin kvällssol och sjöutsikt. Skarpö är med sin vackra miljö och särpräglade bebyggelse unikt. Från påsk till Lucia går även täta turer med Waxholmsbolagets båtar och till Skarpöborgs brygga går man på 10 minuter. Ett härligt sätt att ta sig in till Stockholm eller vidare ut i skrägården. Med egen båt finns det gott om utflyktsmål och skärgårdskrogar i närområdet.
På Skarpö är skärgårdslivet lättillgängligt. Varmt välkomna på visning!

Gamla Skarpövägen 17 - Vaxholm
Stockgolm