Sjötomt med brygga och trädgårdstomt

Sjötomt med sandstrand och brygga i söderläge. Äldre byggnader på plan uppväxt trädgårdstomt. Villa byggd 1924 samt gästhus med permanentstandard för uthyrning eller generationsboende.

Brygga och sandstrand
Villan är från 1924
Fin plan trädgårdstomt
Alla bilder

Färingsö - Ekerö

Pris/bud
13 950 000 kr
Beskrivning

Enastående utsikt med lugnt läge mot Mälaren, Byggnadernas placering är långt bak på tomten med upphöjt läge som gör att man kan överblicka tomten och Mälaren. 

Ljuvlig natur på tomten med plana gräsmattor och trädgård. Framme vid vattnet möts du av en brygganläggning med plats för sällskap, lek och måltider. Sandstrand finns och det är barnvänligt med grunt vatten en bit ut. Vattnet är relativt grunt så det gäller att ligga på boj för större båtar. Strandlinjen är ca 45 meter bred och vattenområde ingår. 

I köpet ingår tre fastigheter: Skå-Säby 2:22, Skå-Säby 2:43 och Skå-Säby 2:50.

 

Villan är byggd 1924, tillbyggnad 1977.

Huvudbyggnaden är högt belägen med fin överblick över trädgården och Mälaren. Stort hus med plats för stora familjen/generationsboende eller två hushåll. Huset kan delas upp i två boenden: Ett boende på entréplan samt ett på övreplan med två separata ingångar. Framför huset mot vattnet finns terrass/uteplats med  gott om plats för soliga dagar

Entré under farstukvist. Stor hall med gott om plats för förvaring av ytterkläder, klinkergolv, bröstpanel samt garderober.  Vardagsrum med flera fönster som ger ett bra ljusinsläpp, vacker fungerande vit klassisk kakelugn, parkettgolv, pardörrar i glas samt utgång till altan i söderläge mot vattnet. Stort funktionellt lantligt kök med gott om förvaring samt matplats för flera vid fönster. God maskinell utrusning: Vedspis, spishäll och fläkt. Inbyggd ugn och micro i rostfritt. Kyl samt stort kylrum. Diskmaskin. 4 sovrum på entréplan: Sovrum med fönster åt två väderstreck, ljus färgsättning samt vacker kakelugn med spegel. Glasad dörr. Tre av sovrummen med fönster i nordöst och gott om garderober. Stort badrum med hörnbadkar, tvättställ med spegelskåp. Bastu. Tvättmaskin. Vädringsfönster. Gästtoalett med wc, tvättställ med kommod samt spegelskåp. Vitkaklade väggar samt plastmatta.

Trappa upp till övre plan som kan fungera som ett separat boende med egen huvudingång.  Stor hall med gott om plats för ytterkläder. Väl uppe på övreplan så möts man av en möblerbar övre hall med fönster och vitmålade väggar. Två stora rum med fönster åt två väderstreck. Sjöutsikt från båda rummen samt ljus målade väggar. Punchveranda med strålade sjöutsikt över vattnet. Stort kök med matplats vid fönster. Mörkt laminatgolv samt ljust målade väggar. Vita skåpsluckor samt arbetsbänk i trä och vitt kakel ovan. Spishäll med ugn. Spisfläkt. Kyl/frys. Diskmaskin.  Badrum med duschplats och wc. Mörkt klinkergolv och vitkaklade väggar. Duschkabin, tvättställskommod med spegelskåp. Handukstork

Gästhus med permanentstandard om ca 43 kvm:

Hall med plats för hatthylla, plastmatta och målade väggar. Vardagsrum med sjöutsikt och utgång till altan i söderläge.  Kök med öppen planlösning mot vardagsrummet. Vita skåpsluckor och bänkskiva i trä med kakel ovanför. Spishäll och fläkt. Ugn. Kyl/frys.  Sovrum med garderobsvägg och fönster. Badrum med duschkabin och wc. Vita kaklade väggar samt klinkergolv. Varmvattenberedare. Tvättmaskin. Gästhuset har eget el abonnemang. Sjövatten som varmvatten samt brunnsvatten som dricksvatten. 

Bastu nere vid vattnet. 

Äldre hönshus med förrådsutrymmen.

Äldre hus/gäststuga med renoveringsbehov. 

Jordkällare.

Bör ses.

Område

Fastigheten är lantligt belägen med hästhagar och fina promenadstråk. Mataffär, bensinmack, förskola och restaurang vid Svanhagen. Här finns även en idrottsplats med konstgräsplan och ishall. Närliggande Troxhammar Golfklubb, paddelbanor och omtyckt golfrestaurang. Praktiskt med intilliggande byggvaruhuset K

Skå skola och uppgårdsskola vid Stenhamra.

I Ekerö centrum  finns en stor och välsorterad livsmedelsbutik, flera klädbutiker, konditori, systembolag, vårdcentral och gym. 

 

Historia

Ekerö är en av flera stora öar i Mälaren där gamla vattenvägar och samhällen har funnits sedan länge. På Helgö har man funnit spår av husgrunder från 200-talet. 

Birka är en vikingaplats från slutet av 700-talet och fram till slutet av 900-talet. Hantverkare, som bronsgjutare, pärlmakare, väverskor och andra bodde i enkla hus som stod uppställda i rader ner mot bryggorna.

Mälaröarna har idag kvar en landsbygdskaraktär där jordbruksnäringen är en väsentlig del av området.

Kyrkor från 1100-talet är fortfarande på plats.

 

Kommunikationer

Från fastigheten är det gångavstånd till busshållplats vid Tureholm eller Skogsbyvägen. 

Peter Ribbing
Fastighetsmäklare Peter Ribbing 072-858 37 41
Ulf Friberg
Fastighetsmäklare Ulf Friberg 073-259 59 01

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Ottarvägen 14 -16 - Skå
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00