Sjötomt i sydväst plus två byggbara tomter

Tre intilliggande fastigheter säljs tillsammans. En sjötomt i sydväst med rejäl brygganläggning, Två byggbara tomter angränsande intill med sjöutsikt. Gällande detaljplan med klara byggrätter och inget strandskydd. Egen hamn, sandstrand, klippa och sjöstuga på kajkanten. VoA året om.

Sandstrand och klippa
Plats för många båtar
Alla bilder

Örsö - Ljusterö - Österåker

Pris/bud
14 500 000 kr

Ett strålande solläge med utsikt över Örsöfjärden. Här bor man njutbart med ett härligt skådespel av båtar som passerar genom Grindahålet på sin väg ut och in i Skärgården. Ljusterö ligger intill och dit kommer man med bil. Här finns även parkering och båtplats om så önskas vid Staveström. Waxholmsbåten lägger till ca 650 m från fastigheten, året-runt-trafiken gör det enkelt att ta sig ut oberoende av väder och vind.

Plats för många båtar

Denna vackra plats är som skapad för båt och sjölivet. En bättre strandplats är svår att hitta. Vid den egna hamnen ligger båtarna tryggt förtöjda. Det finns djup för segelbåtar mot stenkistbryggan. Motorbåtarna ligger mellan y-bommar medan jollar och kajaker dras upp på sandstranden. Endast en granne i öster och hela västsidan ut mot fjärden är fri. Strandlinjen är ca 90 m bred. Vem vill inte både ha en klippa och en egen sandstrand att njuta av? Utanför stranden är det enligt detaljplanen VB-område (vattenbyggnadsområde) för mindre bryggor, badhus, båthus eller dylikt. Se bifogad PDF med hela detaljplanen för tomterna. 

Sjöstuga på kajkanten

Sjöstugan är inredd som eget boende på strandkanten. En öppen planlösning med sovalkov och köksavdelning med matplats till vacker utsikt. Ett separat tvättrum med Cinderella förbränningstoalett. Det stora bryggdäcket vid sjöstugan i sydväst ger gott om plats för middagar i trevligt sällskap. Vyn över fjärden i väster är mäktig. På gaveln mot bryggan finns sjöbodsdelen med gott om plats för dynor och vattenleksaker.  

På den mjukt sluttande tomten med sydvästläge så skiner solen hela dagen. Sköna gröna lekytor blandas med fruktträd och gistgård. Gräsytorna sköts av robotgräsklipparen. Redskapsboden står snyggt i trädgården längs med östra gränsen. Ett par steg upp i backen från vattnet så ligger den välunderhållna huvudbyggnaden i två plan. Ett bekvämt boende för nyttjande året om. Härifrån har man ljuvlig vy över hela strandlinjen och fjärden. Flera uteplatser finns runt huset som följer solens upp- och nedgång.

Sällskapsrum mot sjösidan

Huset erbjuder sällskapsrum, sovrum och matsal mot sjösidan. Här finns även farstu, hall, kök och badrum. I köket finns vedspis och i matsalen finns braskamin. Huset har gott om förvaring. Terrassen utanför matsalen är under tak och en härlig plats att avnjuta kvällens sista timmar på.

Sluttningsvåningen nyttjas med tre sovrum mot sjösidan. Två har egen utgång till trädgården. I mittenrummet finns pentry så man kan sköta frukosten själv. Här finns även tvättstuga, pannrum, duschrum med wc och tvättställ samt matkällare. 

Två byggbara tomter

Fortsätter man sin promenad västerut på tomten kommer man till klippavsatsen ut mot Örsöfjärden. En härlig utsiktsplatå i kvällssolen. Hit tar man picknickkorgen fylld med godsaker när man vill vara helt för sig själv. 

Två byggbara tomter ingår om dryga 2 000 kvm styck. Örsö 1:153 och Örsö 1:154. Dessa kom till genom avstyckning från sjötomten 1996 enligt gällande detaljplan. Perfekt för barn och barnbarn att skapa sina egna skärgårdsboenden på.

Detaljplanen medger 80 kvm huvudbyggnad och 40 kvm uthus och gårdsbyggnader. Till detta kan friggebod och attefallshus sökas lov för. Båda tomterna hamnar upphöjt med vy över vattnet. 

Örsö med omnejd

Örsö ligger som porten till mellanskärgården utanför Ljusterös södra spets. Ön har varit boplats sedan 1500-talet och man har levt på jordbruk, djurhållning och fiske. Dom ursprungliga gårdarna finns kvar, Mellangården och Uppgården. På 1900-talet har fritidsgästerna kommit till ön och nu finns ca 60-talet fastigheter och några bebos året om. På ön joggar man omkring på vägar och stigar. En kajaktur runt Örsö är ett lagom pass på ca 6 km.  

Vill man göra dagsutflykter i skärgården ligger Grinda i blickfånget med värdshus/krog, sjömack och handelsbod. Gällnö krog och handel är en favorit. 15 minuter till Linanäs på Ljusterö med två restauranger. Svartsö med handelsbod och krog. 20 minuter till Ingmarsö med handel, krog och bensin. Lådna med sjömack ligger på vägen ut mot Möjaskärgården. På Ljusterö finns all tänkbar service vid Ljusterö Torg. 

Tom Kallstenius
Fastighetsmäklare Tom Kallstenius 070-753 48 12

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Örsövägen 26 - Ljusterö
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00