Svinninge - Österåker

7 950 000 kr

Sjötomt i Svinninge mot Trälhavet

Sjötomt längst ut på Svinngeudd med hela Trälhavet i blickfånget. Generös detaljplan, Kom VoA. Ett läge att förädla med egen brygganläggning.

Fastighetsmäklare Tom Kallstenius Tom Kallstenius
Svinningeuddsvägen 46 - Åkersberga
0 min
Med bilväg
75 m2
75 m2
75 m2
Tomtarea: 3700 m2
Biarea: 39 m2
Tomtarea: 3700 m2
Biarea: 39 m2
Tomtarea: 3700 m2
Biarea: 39 m2
Visas efter överenskommelse

Ägandeform:

Friköpt - Fritidshus

Fastighetsbeteckning:

SVINNINGE 1:109

Land:

Sverige

Kommun:

Österåker

Stad:

Åkersberga

Område:

Svinninge

Församling:

Österåker-Östra Ryd

Postnummer:

184 92

Tomtarea:

3700 Kvm (Fastighetsregistret)

Biarea:

39 Kvm (Fastighetsregistret)

Boarea:

75 Kvm (Fastighetsregistret)

Tomtarea:

3700 Kvm (Fastighetsregistret)

Biarea:

39 Kvm (Fastighetsregistret)

Boarea:

75 Kvm (Fastighetsregistret)

Tomtarea:

3700 Kvm (Fastighetsregistret)

Biarea:

39 Kvm (Fastighetsregistret)

Boarea:

75 Kvm (Fastighetsregistret)

Rum:

4 rum, varav 2 sovrum.

Varav sovrum:

2

Byggnadstyp:

1 ½ plan med delvis källare

Byggnadsår:

1936 (Tillbyggt 1996)

Fasad:

Trä

Tak:

Takpannor och plåt

Stomme:

Trä

Bjälklag:

Trä

Grundläggning:

Källargrund

Fönster:

2 och 3-glasfönster

Ventilation:

Självdrag

Uppvärmning:

Luftvärmepump och radiatorer

Vatten och avlopp:

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Planbestämmelser:

Detaljplan: Svinningeudd (2011-03-07) (genomförd )

Taxeringsvärde totalt:

7 723 000 kr

Taxeringsvärde fastighet:

1 123 000 kr

Taxeringsvärde tomt:

6 600 000 kr

Taxeringsår:

2018

Taxeringskod:

220

Skattesats:

29.18%

Pantbrev:

45st om totalt 3 711 000 kr

Taxeringen är preliminär:

Ja

Arrende:

0 kr/år

Värdeår:

1949

Energistatus:

Ej utförd

Servitut:

fnr_010530092: Gemensamhetsanläggning Österåker SVINNINGE GA:17

Servitut:

fnr_010530092: Gemensamhetsanläggning Österåker SVINNINGE GA:17

Servitut:

fnr_010530092: Gemensamhetsanläggning Österåker SVINNINGE GA:17

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Om livet på Svinningeudd

Sjötomt längst ut på Svinningeudd med utsikt över hela Trälhavet, Österskär, Margretelund och ända ut i Saxarfjärden. Ett magnifikt skådespel sommar som vinter. Här bor man på första parkett med hela skärgården utanför. Generös detaljplan för utbyggnation. Med båten nås Grinda, Linanäs, Vaxholm inom 20 minuter. Svartsö, Ingmarsö och Finnhamn inom 40 minuter och till Sandhamn under timman.

Bostadsplatån ligger höglänt och är grön, plan med fruktträd och fina odlingsytor. Här finns plats för uppställning av båtarna. En förrådslänga är bra för alla trädgårdsredskap. Naturen mot Trälhavet består av klippor ner mot bryggan - det ger en riktig skärgårdskänsla. Här måste man bygga trappor för att få en smidig access till brygglivet. Vill man gå en snällare väg till brygglivet kan man promenera ner via allmänningen intill och vidare in på den egna stranddelen.

Huvudbyggnaden ligger vackert och är ett 30-talshus som byggdes till och om 1996. Idag ett fungerande boende året om med kommunalt vatten och avlopp. Byggytan är dryga 90 kvm inkl. glasverandan. Entréplanet har ca 75 kvm boyta. Övervåningen ca 35-40 kvm (dock ej allt boyta pga snedtak). Huset har två altaner och utsikten från balkongen är mäktig.

Entréplanet erbjuder ett duschrum med wc och tvätt. Ett kök med vedspis och utgång till altan i söder. Vardagsrum med eldstad och utgång till inglasat verandarum. Ett genomgångsrum/sovrum och bra förrådsutrymmen.

Övervåningen är en öppen avdelning med sovdel och sällskapsdel. Kan delas av till två sovrum. Här finns separat wc och utgång till balkongen.

I källarvåningen finns garage och förrådsutrymmen. Fastigheten har även egen borrad brunn.

Detta gäller om man vill bygga ut eller nytt:

Den övre platån är utmärkt för generös villabebyggelse upp till 250 m² per plan och komplementbyggnader om 50 m² + 30 kvm. Här ligger man högt med fin vy och mycket bra solläge.

Stranddelen består av klipphällar och här kan man få till ett bekvämt sjöliv med sjöstugor och rejäl brygganläggning. Här får man solnedgångarna under högsommaren. Brygga får vara 2,5 m bred och sträcka sig ut inom WB¹ området. Bryggan får avslutas med en plattform om 20 kvm och en bastu på 7 kvm längst ut.

Utöver den generösa Detaljplanen får Friggebod om 15 m² uppföras samt ett Attefallshus om 25 m².

Möjligheterna är stora med den generösa detaljplanen över villaområdet. Svinninge blandas idag av stora exklusiva villor vid vatten med äldre fritidshus. Allt fler satsar på sitt husdrömprojekt här. Restiden in till Norrtull är bara 30 min och då åker man från den riktiga skärgården.

Skådespelet av fritidsbåtar är livligt på Trälhavet. Innanför i viken ligger Svinninge Marina och mitt emot ligger Trälhavets båtklubb. På Österskärssidan vid havsbadet håller vindsurfarna till. Här ligger även skärgårdskrogen Solbrännan. På vintrarna fryser fjärden ofta ut till farledsrännorna och isen fylls av skridsko- och skidåkare.

Välkomna till Svinningeudd.

Sjötomt längst ut på Svinngeudd med hela Trälhavet i blickfånget. Generös detaljplan, Kom VoA. Ett läge att förädla med egna klippor.

Svinningeuddsvägen 46 - Åkersberga
Stockgolm