Sjötomt i söder med storslagen utsikt

Plan och vacker sjötomt i söderläge i en lugn vik på Blidös utsida med vy ut mot stora vatten. Bryggan erbjuder plats för många båtar, djupet är gott i och med tidigare muddringar. Barnvänlig strandlinje invid bryggan med möjlighet att anlägga sandstrand. Sjöbod vid landfästet med både gästrum, förrådsdel och bastu. Vacker och plan tomt med allehanda välskötta träd ligger mellan huset och vattnet.

Vy över tomten-sommar
Flygbild från söder-sommar
Alla bilder

Österäng-Blidö - Norrtälje

Pris/bud
11 500 000 kr
Huset

Huset är gediget och välskött men behöver att moderniseras i vissa delar, badrum och ytskikt. Husets ytor är disponerade på ett och ett havt plan plus källare under hela huset. På entréplanet finns ett större allrum med matsalsdel och öppen spis, delar av detta är i den tillbyggnad som skedde 1977 vilket utökade huset åt väster med 32 m². Utanför allrummet finns en altan mot vattnet vilken skulle kunna byggas ut och bli en naturlig plats för måltider och umgänge i större sällskap. Köket nås från hallen och innanför detta finns ett sovrum/kontor vilket man skulle kunna göra till en del av köket och då få en matplats med utsikt över tomten ner mot vattnet. Invid hallen finns en toalett. 

En trappa upp finns fyra sovrum mot husets bägge kortsidor och ett allrum däremellan. Duschrum med toalett finns även det. Källaren har stora och väldisponerade ytor, en stor garagedel nås via dubbeldörrar mot trädgården med snickarbod intill. Vidare finns både matkällare, tvättstuga och förråd i olika storlekar. Huset värms via modern bergvärmepump. 

Läget

Fastigheten är belägen på Blidös utsida i en skyddad och vacker vik men med stora vatten intill som öppnar upp mot ytterskärgården, detta ger större chanser till sol än in mot fastlandet. Tomten är plan och lättskött  med vackra träd av många olika slag, möjligheter finns att utveckla den efter de egna drömmarna. Vill man odla finns gott om plats för det och finns behov av ytterligare hus så kan bygglov sökas för komplementhus. 

Blidö

På Blidö finns en bra affär öppen året runt och den är belägen endast några minuters bilväg från fastigheten. Mot Blidösund finns Blidö Hamnkrog och i Blidö kyrka ges många möjligheter till fina musikupplevelser. Blidös läge, långt österut mot havet, ger mer sol än inne över fastlandet och ön kallas "Ön i solen". Till ön kan man åka både bil, buss och båt, bilfärjorna går varje halvtimme från Furusund via Yxlan till Blidö. Vänner kan hälsa på med Waxholmsbåten från Stockholm, det finns många bryggor som dessa angör. Husaröleden mot mellanskärgården börjar söder om Blidösund och det är endast 25 minuter till Finnhamn och 30 minuter till Rödlöga.

Tomten uppgår idag till 6 151 m² land och 4 400 m² vattenområde, dock ska ägarna stycka av en del på tomtens norra del om ca 1 500 - 2 000 m². Se skiss på bilagd karta.

Johan Vogel
Fastighetsmäklare Johan Vogel 070-753 48 11

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Bromskärsvägen 126 - Blidö
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00