Sjötomt i rakt västerläge på vacker skärgårdsö

Sjötomt i rakt västerläge med fin brygganläggning och egen sandstrand på Kälsö. Ön ligger strax väster om Herräng, på gränsen till Singöfjärden med närhet till Grisslehamn och Östhammar. Du tar den egna båten och lägger till vid bryggan som bjuder på härliga bad och möjlighet att duka upp en ljuvlig måltid precis vid vattnet. Bilparkering och möjlighet att ha båtplats finns i populära Herrängs Marina eller i Vallmarviken och när du kommer fram ligger båten säkert förtöjd vid bryggan, där även segelbåt kan förtöjas. Några korta kliv och du når huvudbyggnaden, som välkomnar med en stor härlig altan ut mot vattnet. Huset rymmer bland annat ett fullt utrustat kök, två sovrum och fin vy ut över vattnet. Utöver det huset finns även två gäststugor, en bastu, växthus och flera bodar. Kuperad och lättskött naturtomt med klippor och fin strandlinje. Fiskerätt tillhör fastigheten. Här kan du leva riktigt ö-liv i bekvämt avstånd från fastland.

Alla bilder

Kälsö/ Herräng - Norrtälje

Pris/bud
7 500 000 kr
Tomt i syd/ väst läge

Tomten är en kuperad, lättskött naturtomt och har en fin strandlinje. Vriden i ett rakt sydväst läge och solen är närvarande från upp- till nedgång. Rejäl brygga med stenkista och ett vattendjup utanför omkring 2,5 meter och en segelbåt kan förtöjas här. Bada gör man både från den egna sandstranden och från bryggan med badstege. 

Bilparkering och möjlighet att ha båtplats finns i populära Herrängs Marina eller i Vallmarviken.

Fastigheten har en borrad vattenbrunn som delas med grannen, gråvatten till enkelt avlopp. Förbränningstoalett Cinderella/ torrdass.

Det finns gott om skog och mark för svamp- och bärplockning eller bara en skogspromenad och nere vid bryggan kan man se havsörnarna sväva uppe i det blå. Med fastigheten följer fiskerätt.

Bekvämt boende på ö

Huvudhuset om 68 kvm rymmer två sovrum, varav ett med plats för dubbelsäng och det andra med utgång till altanen på baksidan. Hallen med inbyggda garderober nås via den stora altanen på framsidan som delvis är under tak. Ett rejält och fullutrustat kök med vy ut över vattnet när man står och lagar mat. Vardagsrummet rymmer både matplats och soffgrupp, härifrån nås altanen på husets baksida via stora glaspartier som kan öppnas upp. Här finns även en öppen spis med Keddy insats. Helkaklat badrum med kommod och duschkabin. I ett separat rum finns förbränningstoalett, Cinderella. Om sommaren utökas bostadsytan nästan till det dubbla när man flyttar ut på altanerna som löper runt huset och lagar mat på grillen och intilliggande uteköket. Följer solen eller söker skugga, uteplatser finns i alla lägen beroende på vad man söker.

Rum för många gäster

Utöver huvudhuset finns två gäststugor, en bastu, växthus och flera bodar. Det ena gästhuset rymmer idag minst två bäddar med stor altan runt halva stugan, såklart vriden med utsikt ut över vattnet. I det andra gästhuset finns en våningssäng och här finns även bastun, som ligger strax ovanför bryggan. Perfekt att direkt efter bastubad kunna hoppa i och svalka sig från bryggan. Utöver dessa byggnader finns fler bodar bland annat för ved och torrdass. Även ett växthus på tomten.

Kälsö - Herräng

Med båten kommer man direkt ut i ytterskärgården och runt om finns det otaliga ostörda öar med släta klippor att göra utflykter till. Affärer och restauranger finns närmast i Herräng eller i Hallstavik som båda är levande orter med skola, butiker och restauranger. Det finns också i Grisslehamn, på Singö och i Östhammar om man vill göra en längre tur med båten. Till Norrtälje tar du dig på en timme med bil från Herräng där allt serviceutbud du önskar finns och den gemytliga stadskärnan. På knappt två timmar kommer du till Stockholm och omkring en timme och en kvart tar du dig till Uppsala.

Linnéa Lund
Fastighetsmäklare Linnéa Lund 076-831 02 63

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Kälsö 11 - Herräng
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00