Linanäs - Ljusterö - Österåker

6 450 000 kr

Sjötomt i Linanäs

Villa Vilhelmsro med egen sjötomt och rejäl brygga i Linanäs by. Ett västerläge med magiska solnedgångar och ett spännande byliv intill gästhamn, krogar, affär och badplatser. Både Waxholmsbåt och buss går hit. Härlig trädgård och ett rymligt hus för ett kvalitativt skärgårdsboende. Två gäststugor med flera duschar och toaletter. Kommunalt vatten och avlopp.

Fastighetsmäklare Tom Kallstenius Tom Kallstenius
Linanäsvägen 117 - Ljusterö
0 min
Med bilväg
150 m2
Biarea: 50 m2
Tomtarea: 2905 m2
Visas efter överenskommelse

Ägandeform:

Friköpt - Småhus

Fastighetsbeteckning:

BOLBY 1:31

Land:

Sverige

Kommun:

Österåker

Stad:

Ljusterö

Område:

Linanäs - Ljusterö

Församling:

Ljusterö-Kulla

Postnummer:

184 97

Boarea:

150 Kvm (enligt ritning)

Biarea:

50 Kvm (enligt ritning)

Tomtarea:

2905 Kvm (Fastighetsregistret)

150 kvm

Rum:

7 rum och två kök

Varav sovrum:

5 till 6

Badrum:

2

Byggnadstyp:

2 plan med källare

Byggnadsår:

1909 (Ombyggt 50-tal, 60-tal och 2010)

Fasad:

Trä

Tak:

Tegel

Stomme:

Trä

Bjälklag:

Trä

Grundläggning:

Källargrund

Murstock:

Tegel

Fönster:

2-glas

Uppvärmning:

Vattenburen från elpanna

Vatten och avlopp:

Kommunalt VA

Taxeringsvärde totalt:

467 000 kr

Taxeringsvärde fastighet:

323 000 kr

Taxeringsvärde tomt:

144 000 kr

Taxeringsår:

2019

Taxeringskod:

322

Skattesats:

29.18%

Fastighetsavgift:

4 670 kr

:

0 kr/år

Servitut & GA:

GA1: Gemensamhetsanläggning ÖSTERÅKER BOLBY GA:4

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Om Vilhelmsro

Välkomna till Linanäs by - Skärgårdsbygd som lever året om. Livfull och spännande på somrarna, tyst och ljuvligt på vintrarna. Ta Waxholmsbåten eller bussen in till Stockholm direkt utanför grinden. Härliga promenadstråk runt om i byn och flera badplatser med både klippor, sandstrand och badbryggor, I byn finns tre krogar och livsmedelsaffär med sjömack - öppen året om. Ska man bo på Ljusterö så är det Linanäs som gäller med sitt härliga västläge ut mot Saxarfjärden. Solnedgångarna över byn är mäktiga. Med egen båt når man Vaxholm på 30 minuter, Grinda på 10 minuter, Svartsö, Ingmarsö ca 30 minuter och Sandhamn under timman. Läget i Skärgården med både bil och båtväg är toppen.

Sjötomtsdelen består av en planare gräsyta ca 215 kvm som ansluter soldäck, kajkant med trappa och den långa vinklade bryggan. Här kan man ligga med flera båtar på insidan som i en skyddad hamn och den stora båten på utsidan. Man äger vattenområdet utanför strandkanten. Utsikten är spännande, händelserik och livfull. Lata soldagar njuter man här med bad och båtliv. Ut med vattenskotern, segeljollen eller kajaken. Kvällarna avnjuts på bryggkanten till solens nedgång över Saxarfjärden. 

På andra sidan vägen ligger trädgården, en grön oas med fruktträd och en lummig häck runt om. Stora plana gräsytor för lek , spel och trädgårdsodling. Vid tomtens norra gräns finns ett gästhus om två rum och liten altan under tak. Intill står hygienhus med sovrumsdel, tre separata duschar och två separata wc-toaletter. 

Villa Vilhelmsro är en äldre villa som ursprungligen uppfördes som sommarbostad. Under årens lopp har villan byggts om ett flertal gånger och senast 2010 till pensionat och vandrarhem. Villan har två bostadsplan och ett källarplan. Senaste åren har Vilhelmsro fungerat som pensionat och vandrarhem.

Här finns dubbla entréer om man skulle vilja dela av våningsplanen som egna lägenheter. Entréplanet har tre sovrum vara ett med ingång utifrån. Vardagsrum med sjöutsikt, parkettgolv och utgång till den stora terrassen i söder. Hall med gott om garderober. Kaklat duschrum med wc och tvättställ. Kök med matplats och stort fönster mot trädgården. Planlösningen kan disponeras om och det separata sovrummet kan integreras som matsal. 

Övervåningen välkomnar med ett kök med tvättmaskin i trapphuset. En hall med kaklad dusch/wc sammanbinder dom tre sovrummen varav två är stora. Ett har utgång till balkongen med vacker vy över fjärden och härliga solnedgångar. 

Källarvåningen nås via garaget från utsidan och inrymmer, garage, tvättstuga med tre maskiner, två förrådsrum och pannrum med elpanna och varmvattenberedare.

Fastigheten Bolby 1:31 har taxeringskod 322, Hyreshusenhet, hotell eller restaurangbyggnad sedan 2010. Innan var den klassad som kod 220/221 bostad. Fastigheten ligger i ett aktiebolag som kan förvärvas. 

Ljusterö är en levande skärgårdsö med ca 1.700 fastboende och ca 25.000 sommargäster. En vacker skärgårdsbygd med öppna landskap, stora skogar, skyddade vikar, naturreservat och bilfärja till fastlandet var 20 min. På Ljusterö finns 18-håls golfbana, en vacker träkyrka och affärscentrum med god service vid Ljusterö Torg.

Välkomna till en sjönära pärla i Linanäs.  

 

Kartdata ©2019 Google Användarvillkor

Linanäsvägen 117 - Ljusterö
Stockgolm