Sjötomt i insjö - närhet till havet

I bästa västerläge med lång strandlinje, eget vatten i sjön och vacker pir av släta klippor finns här chansen att skapa sitt drömboende. Invid strandkanten finns två äldre bostadshus, förrådsbyggnad och dass. Högt beläget med sol från morgon till kväll ligger boningshuset. En vacker trädgårdstomt med kala klippor och skogstomt ner mot sjön. Växthus, verkstad och förrådsbyggnader. Tämligen enkla medel för att nyttja detta fantastiska läge året runt redan nu och stora möjligheter att förädla till ditt eget drömboende. Inom 10 minuter når du havet vid Skeppsdal. Varmt välkommen!

Lång strandlinje med egen klippudde
Alla bilder

Sjötomt - Skirhult - Österåker

Pris/bud
9 500 000 kr
Att bo sjönära vid Skiren

Inom 10 minuter från Åkersberga slingrar sig vägen längs med åkrar och ängar och du kommer fram till sjön Skiren. En insjö med det renaste vattnet, inbjudande till bad från tidig vår till sen höst eller varför inte året om för den som vill. Ploga din egen skridskobana på vintern, ro eller paddla på sommaren, motor är inte tillåtet just för att flera fastigheter precis som denna fastighet tar sitt dricksvatten från sjön. 

Här finner du Skirhultsvägen 65. En stor fastighet med ursprung från 50-talet. Här har familjer njutit sommaren i alla år. Egna boenden har ordnats nere vid sjön och högst uppe på berget har boningshuset tronat. 

Så sent som 2014 lät nuvarande ägare bygga ut och renovera boningshuset till vad det är idag. En fullgod året-runt-bostad så snart du lagt en värmekabel i vattenledningen från sjön. Fastigheten är belägen utanför detaljplanelagt område så stor möjlighet finns för den som vill skapa sitt drömboende med kanske en större byggnad och även om man önskar förädla och förbättra husen vid strandkanten.  

Boningshuset

Som herre på täppan, högst upp med sol från tidig morgon till senaste kvällen, året om ligger huset. 1-plans villa med stor altan med utsikt över vattnet. Ingång till praktisk hall med skjutdörrsgarderob med gott om förvaring. Därefter öppnar storstugan upp med öppet tak i nock för härlig rymd. Murad öppen spis med insats ger värme och känsla. Från 2014 tillbyggt stort praktiskt kök med gott om yta och förvaring. Helkaklat duschrum med wc, handfat och duschhörna. Här finns även tvättmaskin och plats för torktumlare. Ett sovrum idag och möjlighet finns att avdela för ytterligare sovrum i det som idag används som soffavdelning. Huset har nytt tak, ny fasad och nya fönster. 

Husen vid vattnet

Rosa huset, det större av de två husen belägna nere vid sjön. Storstuga med fönster mot vattnet, sovalkov och litet kök. Utekök av enklare modell finns på altanen och nere vid vattnet finns sittgrupp och eldstad där muurrikka kommer väl till pass för all matlagning.

Bruna huset med ett stort rum och egen altan. 

Äldre dass och förrådsbyggnad. 

Övriga byggnader

Växthus, matkällare, vedbod, verkstad, dass med indraget vatten och förråd finns på fastigheten. 

Frida Orre
Fastighetsmäklare Frida Orre 070-571 03 99

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Skirhultsvägen 65 - Åkersberga
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00