Sjötomt Gräddö

Stort sjöställe med fin sandstrand i vackra Gräddö på Rådmansö. Hus om ca 180 m². Stort garage och gästhus samt carport. Altan mot vattnet med spa-bad.

Från sjön
Badvänlig sandstrand
Mot sjön
Alla bilder

Gräddö - Norrtälje

Pris/bud
12 500 000 kr

2010 byggdes första delen av detta stora hus vid stranden i Gräddö. Efter tillbyggnad 2012 är det ett komplett sjöställe med plats för många. Huset är vackert beläget i Gräddö med egen sandstrand och nära till affär och restaurang. Fastigheten är bebyggd med ett bostadshus om ca 180 m² fördelat på 6 rum och kök. Vid infarten ett stort garage som rymmer både bilar och båtar. Strax intill en dubbelcarport. Vid sidan om huset ett väl tilltaget gästhus.

Den 5 772 m² stora trädgårdstomten är lättskött och plan för skön avkoppling och lek. Tomten sträcker sig ner till den egna stranden där eget vatten om ca 1 100 m² tar vid. Den egen sandstranden som är ca 25 meter lång har naturlig sandbotten för behagliga bad.

Huset på 2 plan om ca totalt ca 180 m² kan användas som permanent- eller fritidsboende för familjen som gillar att bo stort med gott om plats. Vid entrén möts man av fri sikt genom huset huset och skönjer redan nu vattnet nedanför. Strax intill ligger husets tvättstuga med toalett och teknikutrymme för bergvärmecentral. Intill hallen finns en separat groventré med gott om utrymme och garderober. Här finns också en separat dusch och det ligger klinker på golvet och kakel på väggarna i hela utrymmet. Längre in i huset ligger vardagsrummet vackert placerat med stora fönsterpartier mot vattnet och den stora terrassen utanför. Det är öppet upp i nock vilket ger rummet en härlig känsla av rymd. På terrassen finns ett tempererat spa-bad för skön avkoppling med bästa tänkbara utsikt. Kök och vardagsrum hänger ihop i en öppen planlösning. Braskaminen är centralt placerad och ger skön värme kyliga dagar. Köket är välutrustat för ett bekvämt boende i vacker skärgårdsmiljö. Från köket finns en direkt utgång till terrassen. På bottenvåningen ligger husets master bedroom med ett vackert burspråk med stora fönster mot sjön och egen utgång till terrassen. Här är det gott om garderober och vackert ekgolv bidrar fint till den ombonade känslan. Strax intill ett mindre sovrum för de minsta barnen. Längst ut mot östra gaveln ligger det stora badrummet med både badkar och dusch samt toalett. Kakel på väggarna och klinker på golvet.

En trappa upp anländer man först till ett loft som idag är inrett som ett hemmakontor. Sinnrikt placerat för att erbjuda samma fina sjöutsikt. Häruppe ligger även ett stort TV eller allrum som även detta blickar ut mot stranden och vattnet nedanför. Strax intill ett rymligt sovrum.

Materialvalen i huset är de bästa och överallt är det vackra trägolv och klinker på ställen där det behövs. Huset har bergvärmeanläggning med återvinning för att säkra låga driftkostnader. Värmen distribueras med golvvämeslingor i hela huset. Huset är också anslutet till det kommunala vatten- och avloppsnätet och Telias fibernät.

Det stora garaget är isolerat och har betonggolv. Garaget värms med en separat luftvärmepump. Garageytan uppgår till ca 180 m². Här finns alla möjligheter för den uppfinningsrika, entreprenören eller egna företagaren att skapa precis vad man vill. En verkstad, båtförvaring, snickeriverkstad, garage, eller varför inte en riktigt härlig festlokal. Intill garaget finns även ett ca 50 m² stort uteförråd samt ett mindre isolerat förråd om ca 10 m².

Gästhuset ligger vid sidan om stora huset och erbjuder förstklassig övernattning för besökande gäster. Gästhuset har även det samma fina utsikt över trädgård och strand. Dusch och toalett och plats att inreda med pentry för den som önskar. Väggar med målad råspont och parkett på golvet.

Hela fastigheten andas möjligheter och har något för alla i hela familjen.

Från Gräddö tar man sig med lätthet ut till någon av skärgårdskrogarna Lidö Krog och Fejans krog. Det är enkelt att ta sig in till Norrtälje för allehanda shopping, restaurangbesök eller något annat roligt evenemang under sommaren. Endast ett stenkast bort ligger Gräddö Marina med sin båtmack, gästhamn och café som är ett ljuvligt inslag i vardagslivet. Ytterskärgården med många natursköna platser ligger bara några distansminuter bort. Söderarm med sina vackra badklippor når man med båt på ca 20 min. Söderarms skärgård är troligtvis den vackraste av skärgårdar. I Gräddö by finns året runt öppen butik vilken är ett nav i byn med all dess service. Till Gräddö åker man med lätthet både kommunalt och med bil.

Välkommen till Gräddö och detta skärgårdsparadis alldeles vid vattnet med en härlig koppling till ytterskärgård.

 

 

 

Mats Öhlin
Fastighetsmäklare Mats Öhlin 070-877 27 00

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Östra byvägen 55 - Gräddö
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00