Sjötomt - egen udde i väster

Viggsös västra udde med en strålande utsikt över Saxarfjärden och farlederna. Två bra bryggor på varsin sida om udden. Flera fina naturliga strandplatser. Sjöstuga för boende och vedbastu. Extra sovstuga. Ombonad huvudbyggnad, 3 rok ca 70 kvm med öppenspis. Ordnat avlopp och vintervatten. En pärla till sjötomt på ön Viggsö med Waxholmsbåt året runt. Nära till krogarna på Grinda, Gällnö, Svartsö, Boda och Linanäs. Båtplats och bilplats på Värmdö.

Viggsös västra udde - Torskholmen
Solnedgång
Lunchdäck vid vattnet
Alla bilder

Viggsö - Grinda - Värmdö

Pris/bud
8 500 000 kr
Om Grinda 1:54

Med ett spännande läge ligger västra udden kallad Torskholmen på Viggsö. Långsträckt utsikt över Lindalssundet, Saxarfjärden, Grinda och intilliggande öar. Här bjuds ett sagolikt skådespel med många båtar som passerar på sin färd in och ut i skärgården. Tävlingen Gotland Runt seglar bl a förbi utanför bryggorna. Njut av kappsegling från första parkett. Udden ligger som port till mellanskärgården och på fastlandssidan har man möjligt till båtplats och parkering.

Grinda 1:54 är en enastående naturudde med bästa solläge från morgon till kväll. Härligt strandliv i söder vid sjöstugan om 19 kvm med vedbastu. El och dricksvatten är draget hit. Sandstrand, brygga och båtuppdragningsplats. Badbrygga med både soluppgång och solnedgång vid klipporna på tomtens nordöstra kust. Magnifik grillplats längst ut på udden i väster med dom vackraste av solnedgångar. Här tar man kvällsdoppet. Plan bostadsplatå och lätt att promenera runt på udden - ca 250 m.  

Till Waxholmsbåtsbryggan tar det 6 minuter och man passerar samfälld mark där det finns badstrand och en extra båtplats vid pontonbrygga i en skyddad vik. W-båt trafikerar ön året runt och utgår från Boda eller Vaxholm/Stockholm. Här njuter man även på vintrarna. 

Huset är i vinkel och i ett plan. Vardagsrum med stora fönster mot sjön och matplats. Centralt i rummet står öppen spis med insats. Köket har serveringsöppning mot matplatsen och utgång till frukostaltanen. En hall sammanbinder sovrummen och duschrummet. Två sovrum med plats för dubbelsängar, kaklat duschrum med tvättställ och miljötoa. Altaner på både fram och baksida - nyttjas efter vinden och solen. 

I husets grund finns två utrymmen. Det ena inrymmer Afflux avsaltningsanläggning (vintervatten) och det andra tvättmaskin/torktumlare. Under huset finns gott om förvaring. Intill huvudbyggnaden finns gästhus med egen altan. Ett ombonat hus om ett rum med el och värme. På tomten finns en även en borrad brunn, inhägnad odlingslott, ljugarbänk på klipporna i norr med liten stensatt uteplats. Radiomasten är privat för hobbybruk och kommer plockas ner av ägaren.  

Viggsö ligger nära det mesta. Grinda med sitt värdshus, butik och framficka, Gällnö med sjökrog och handelsbod. Linanäs med flera krogar och affär. Ca 25 min till Vaxholm med all service man behöver. Svartsö, Ingmarsö, Finnhamn, Bullandö nås alla inom halvtimman. Till Sandhamn tar det 45 minuter. 

Välkomna till en helt egen udde att nyttja året om.

 

Tom Kallstenius
Fastighetsmäklare Tom Kallstenius 070-753 48 12

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Viggsö 209 - Vaxholm
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00