Sjötomt - Brygga - Sandstrand

Vackert läge i Stavsnäs med lång brygga och fin sandstrand. Fritidshus med altan mot vattnet. Gäststuga.

Sandstrand
Altan
Alla bilder

Stavsnäs - Värmdö

Pris/bud
12 000 000 kr
Stavsnäs

Välkomna till Stavsnäs som är en mycket attraktiv och charmig plats med gamla anor och vacker miljö. Läget i skärgården är perfekt och med egna båten finns utflyktsmål till alla kända öar i området och ytterskärgården. Alternativt kan man göra dagsutflykter med Waxholmsbåtar från intilliggande Vinterhamnen där även cafe´, grill och restaurang finns. Med gång-/cykelavstånd når man även det intilliggande sandstrandsbadet, Stavsnäs Hembageri, Stavsnäs sommarhamn och Ica. Här finns allt man behöver för ett avkopplande skärgårdsliv, centralt i skärgården och endast ca 40 minuter med bil från Stockholm city eller ca 45 minuter med direktbuss från Slussen.

Beskrivning

Sjötomt med eget vatten, brygga och sandstrand. Fritidshus från 1940-talet med stor tomt samt tillhörande vattenområde. Läget är privat och fridfullt med trevligt omväxlande växtlighet från trädgårdstomt med stora öppna gräsytor till sandstrand. Byggnationen utgörs av huvudbyggnad, gästhus i vinkel och en mindre byggnad under renovering. Vid strandlinjen finns en lång brygga ut med en avslutande vinkeldel samt liten sandstrand intill. 

Huvudbyggnaden som i grunden uppfördes på 1940-talet bjuder på en hel del bevarad charm med vackra trägolv, fina snickerier med vit panel samt eldstäder. Entré med plats för avhängning. Vardagsrum med öppen spis samt fönster i två väderstreck. Fönster med sjöutsikt samt utgång till altan via glasade dubbeldörrar. Tre bra sovrum med olika storlekar. 

Trappa ner till nedre plan där kök och matrum är i öppen planlösning samt glasade dubbeldörrar ut till tomten.

Funktionellt parallelkök  med två fönster som ger bra ljusinsläpp. Arbetsbänk i trä och vitt kakel ovanför bänkskivan. Spishäll, micro samt diskbänk med två hovar. Badrummet är under renovering och är i dagsläget klart för att börja kaklas (köparen kan här välja att fritt utforma sitt badrum)

Gästhus i vinkel med uteplats som är placerat bakom huvudhuset. Funktionellt boende för gäster eller tonårsbarn.

Kök med intilliggande matplats för flera. Sällskapsrum med braskamin. Tre mindre sovrum. Badrum som är under renovering. 

Yterliggare en byggnad finns tillgänglig som är under renovering där det mesta återstår att göra för att få den ifärdigställd. 

 

 

Peter Ribbing
Fastighetsmäklare Peter Ribbing 072-858 37 41

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Gammelbodavägen 15 - Stavsnäs
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00