Sjötomt 1. Väntholmen

På vackra Väntholmen finns denna byggklara sjötomt om 7 433 m² varav 4 800 m² utgörs av eget vatten. På fastigheten finns idag ett mindre torp och sjöbod.

Från sjön
Båtsmanstorpet
Vardagsrum/kammare
Alla bilder

Väntholmen - Ekerö

Pris/bud
5 500 000 kr

Sjötomt vid Väntholmen på Färingsö med vidunderlig utsikt och förhandsbesked på nybyggnation. Skapa ett komplett sjöställe för permanent- eller fritidsboende. Ekerö är en gammal anrik kulturkommun med Drottningholm och Ekebyhovs Slott är välkända attraktioner, liksom Birka på Björkö och Svartsjö våtmarksängar.

Bo ogenerat på landet 35 min från Brommaplan på naturskön sjötomt om 7 443 m² med lång strandlinje och magisk utsikt över fjärdarna utanför. Väntholmen är en verklig sommaridyll där många bor året runt. Det här är det gamla båtsmansstället på Väntholmen varifrån bland annat kyrkrodden utgick. Tomten är numera delad i två och på denna står det gamla båtsmanstorpet vackert vänt mot fjärden utanför. Tomten som sluttar svagt mot stranden är på totalt 7 443 m² varav 4 800 m² utgörs av eget vatten. Tomten och området är uppvuxet och miljön den vackrast tänkbara, vackra träd, syrener och hela tiden Mälarens vatten i fonden. Med båt tar ni er snabbt ut till fina områden i Mälaren med massor av utflyktsmål.

I Båtsmanstorpet har det påbörjats en renovering men som inte färdigställts. Huset består av kök och en kammare/vardagsrum på bottenvåningen och ett sovrum med snedtak och braskamin på övre plan. Massor av vackra detaljer som påminner om svunna tider. Nere vid sjön finns en äldre sjöbod och brygga nedanför.

På fastigheten finns förhandsbesked för nybyggnation på tomten från Ekerö kommun. Fastigheten ligger inte inom planlagt område och storleken av nybyggnationen sker i samråd med kommunen. Här finns möjlighet att skapa ett riktigt sjönära livsstilsboende med brygga och egen strand nedanför. Se bilagt förhandsbesked från Ekerö kommun.

Fastigheten har egen brunn för vattenförsörjningen och ett nyanlagt avlopp för spoltoalett.

Med båt tar ni er snabbt ut till fina områden i Mälaren eller om man hellre vill till saltsjön så slussar man ut på kort tid.

Det tar ca 30–35 minuter med bil till Brommaplan. Det är ca 20 km till Ekerö centrum som har all tänkbar service i form av affärer och restauranger. Buss 317 tar Er hela vägen till Brommaplan med stopp både i Svanhagen och Ekerö centrum. Till Kungsberga är det ca 7 km och här finns mataffär och grill/pizzeria. I Kungsberga finns även Konsum som är ombud för Posten, Apoteket, Svenska Spel och SL. Stenhamra, ligger ca 15 minuter bort, håller med stor livsmedelsbutik, restaurang, gym och skola m.m. Förskolor finns i Skå, Kungsberga och i Färentuna. Till det fina badet i Karlskär är det ca 5 km och här hålls även simskola på sommarlovet.

Varmt välkomna till Väntholmen!

 

Mats Öhlin
Fastighetsmäklare Mats Öhlin 070-877 27 00

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Björkviksvägen 52 - Färentuna
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00