Sjöställe med egen brygga och badvik

Fint läge på Fåglarö med brygga och två båtplatser- Barnvänlig tomt med plana gräsytor och rogivande grönska. Mindre fritidshus i gott skick med altan och vacker sjöutsikt. Perfekt sjöställe med badvik och bryggor.

Viken
Vaxholmsbryggan
Brygga
Alla bilder

Fåglarö - Österåker

Pris/bud
3 950 000 kr
Beskrivning

Fastigheten är belägen på Fåglarös norra del nära Ångbåtsbryggan som trafikeras via Vaxholmsbolaget året runt. Efter ett par minuters promenad så kommer man till fastigheten som är vackert omgiven av grönskande träd och buskar. Väl inne på tomten så är den plan med öppna gräsytor som gränsar mot en väl skyddad vik där man enkelt lägger till med den egna båten. 

Fritidshuset är byggt 1995 och är i gott skick med trägolv och ljus färgsättning. Funktionell kök med vita skåpsluckor, spis, fläkt, kyl och rostfri diskbänk. Vitt kakel ovan bänkskivan. Vardagsrum med spröjsade fönster samt utgång till altan med vacker sjöutsikt mot viken.

Dusch med våtrumstapet samt intilligande mulltoa.

 

Område

Havet och sjölivet är centralt på Fåglarö. Bad från varma klippor eller små sandstränder och vikar är en njutning både tidiga morgnar och kvällsdopp i solnedgången. Gädda och abborre fastnar på metkroken. Med kanot, segel eller motorbåt kommer man enkelt ut i Stockholms skärgård och når även den yttre skärgården med sin rika flora. 

Den lokala samfällighetsföreningen på Fåglarö anordnar en rad olika uppskattade aktiviteter för öns boende. Det traditionella midsommarfirandet är omtalat och samlar öns alla boende plus många gäster. Andra uppskattade aktiviteter värda att nämna är fotbollsskolan och sommarjympa på ängen. Promenadvägarna runt ön uppskattas för promenader och löpturer. 

Sommaren 2010 ordnades för första gången "Fåglarö runt" en löpartävling som går en gång per sommar, flera klasser med olika sträckor för deltagare i alla åldrar. På ön finns också stora allmänningar med både ängsmark och klippor. Vid ångbåtsbryggan hämtar man både tidningar, post och gäster. 

Från ön är det nära både till fastlandet och till Linanäs på Ljusterö där bensinmack och minilivs finns. Ett par av Skärgårdens mest uppskattade krogar ligger i Linanäs och på Grinda. Affärer och restauranger finns i Vaxholm endast 25 minuter bort.

Denna fastighet lämpar sig för en familj som gärna vill umgås med nära och kära, men ibland vill kunna dra sig tillbaka och bara njuta av skärgårdens stillsamma liv. Ett skärgårdsboende för den som vill njuta och bara leva i nuet under ljuvliga sommardagar.

Ulf Friberg
Fastighetsmäklare Ulf Friberg 073-259 59 01
Peter Ribbing
Fastighetsmäklare Peter Ribbing 072-858 37 41

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Östra vägen 7 - Åkersberga
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00