Centralt och sjönära - Vaxholm

9 275 000 kr
				Array
(
    [0] => 0
)
			

Sjönära villa med tre lägenheter

Sjönära vacker arkitektritad villa byggd 1996 om ca 280 m² idag fördelad på 3 lägenheter, enkelt att ändra för den som vill bo i hela huset. Mycket låga driftskostnader. Centralt belägen i Vaxholm med gångavstånd till buss och affärer, 150 m till vattnet. Insynsskyddad lättskött tomt om 805 m².

Fastighetsmäklare Camilla Eklund Camilla Eklund
Hamngatan 51a - Vaxholm
2 min
Med bilväg
280 m2
Tomtarea: 805 m2

Dold budgivning, inget visas

Välkomna på visning!
Visning  söndag 26 / 5 11:00 - 12:00

Ägandeform:

Friköpt - Småhus

Fastighetsbeteckning:

Skogvaktaren 7

Land:

Sverige

Kommun:

Vaxholm

Stad:

Vaxholm

Område:

Centralt och sjönära

Församling:

Vaxholm

Postnummer:

185 34

Tomtarea:

805 Kvm

Boarea:

280 Kvm

Taxerad yta 272 kvm

Rum:

8

Varav sovrum:

5 till 6

Byggnadstyp:

2-plansvilla

Byggnadsår:

1996

Fasad:

Trä

Tak:

Tegel

Stomme:

Trä

Bjälklag:

Trä

Grundläggning:

Torpargrund

Grundmur:

Betong/leca

Fönster:

3-glas

Eldstad:

Braskaminer

Uppvärmning:

Bergvärme. Vattenburen golvvärme

Vatten och avlopp:

Kommunalt avlopp/ Kommunalt vatten

Planbestämmelser:

Stadsplan (1939-11-03) , Fastighetsplan (1994-05-03) (genomförd )

Taxeringsvärde totalt:

7 483 000 kr

Taxeringsvärde fastighet:

5 000 000 kr

Taxeringsvärde tomt:

2 483 000 kr

Taxeringsår:

2018

Taxeringskod:

220

Skattesats:

31.86%

Värdeår:

1999

Energistatus:

Ej utförd

Fastighetsavgift:

8 049 kr

Värme:

36 500 kr/år

Vatten/Avlopp:

11 298 kr/år

Sotning:

800 kr/år

Renhållning:

5 600 kr/år

Försäkring:

15 477 kr/år

Driftskostnader totalt:

69 675 kr/år

Driftskostnader kommentar:

Sotning 800 kr/gång, senast sotat 2015.

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Välkomna till Hamngatan 51a

Underbar arkitektritad trävilla med centralt läge på Hamngatan i Vaxholm, ett par minuter till vattnet och viss sjöutsikt. Idag är villan fördelad på tre lägenheter, alla med eget kök och dusch/wc. Ett bra tillfälle för generationsboende, företagare eller för uthyrning men enkelt att ändra om för den som vill nyttja hela huset för egen del. Mycket låga uppvärmningskostnader genom effektiv bergvärme, vattenburen golvvärme i hela huset. Genomgående högt i tak och i de flesta rum ligger furugolv. Fiber finns indraget. Det finns centraldammsugare.

Fyrarummaren

Den största lägenheten omfattar 4 rum och kök samt två duschrum/wc, fördelat över två plan, totalt 135 kvm. Entré via farstukvist till hall med trappa upp till övervåningen. Till vänster kaklat duschrum (2010) med duschvägg, tvättställ och wc. Till höger det rymliga sällskapsrummet med ljusinsläpp från tre håll. Plats för både stor matsalsmöbel och soffgrupp. Centrerad i rummet finns braskaminen för mysig extra värme. Öppen planlösning från matplatsen till köket. Här finns utgång till härlig  insynsskyddad uteplats i sydvästläge på baksidan med grönskande liten trädgård. Från köket kommer man till tvättstugan som också den har utgång till altanen. Tvättstugan har tvättmaskin och tumlare samt tvättbänk med förvaring. Här finns dörr in till studiolägenheten med bastu/relax. Övervåningen har hall samt tre sovrum, rymliga med garderober. Duschrum (2013) med dusch samt ångdusch, wc och tvättställ samt bra förvaring.

Studiolägenheten

Studiolägenheten om 70 kvm har egen entré, även den via farstukvisten. Hall med öppen planlösning till kök och rummet som avgränsas med garderobsvägg. Det stora rummet har öppen planlösning mot köket och plats för soffor och matbord och säng om man vill det. Studiolägenheten kan användas för boende eller som en lokal med egen entré för den som vill ha nära till sin verksamhet. Längst in finns ett rum som idag har en bastu installerad och intill finns dusch/wc. Vill man kan bastun tas bort och rummet användas som t ex sovrum. Längst in finns fint helkaklat badrum (2013) med dusch och wc.

Trerummaren

Med egen entré och trappa upp från baksidan finns trerummaren om 75 kvm med ingång via rymlig balkong till hall och sällskapsrum med braskamin samt öppen planlösning till köket. Två sovrum samt rymligt duschrum (2010) med dusch, tvättmaskin och wc. Även separat gäst-wc finns.

Lummig tomt

Den drygt 800 kvm stora tomten är väl utnyttjad, på framsidan ger en tät thujahäck bra insynsskydd från Hamngatan. In till huset leder en stenlagd gång och den fina farstukvisten erbjuder en härlig sittplats under tak. På baksidan finns en rymlig uteplats i sydvästläge samt gräsmattan med fruktträd och buskar. En mycket lättskött men användbar tomt. Det finns plats att parkera flera bilar på sidan och baksidan av huset. Från baksidan når man även ett förråd i hörnet av huset. Under huset finns rejäl oinredd källare/torpargrund med ståhöjd, nås utifrån via trappa.

Från fastigheten har man några minuters promenad till buss samt till centrala Vaxholm med bra utbud av affärer och restauranger samt med god tillgång till skärgården utanför via Waxholmsbolagets båtar. Det går även utmärkt att pendla till stan med båt. Huset ligger endast 150 m från vattnet och möjlighet finns att hyra båtplats för egen båt vid flertalet båtklubbar.

 

Hamngatan 51a - Vaxholm
Stockgolm