Margretelund - Österåker

8 650 000 kr
				Array
(
    [0] => 0
)
			

Sjönära villa med charm

Sjönära charmig villa vid Sätterfjärden i populära Margretelund. Här bor man lugnt och fridfullt med närhet till båtbrygga och flera badplatser och samtidigt på kort gångavstånd till bussen och livsmedelsbutik. Det finns en fin vattenpark strax nedanför huset.

Fastighetsmäklare Birgitta Eklund Birgitta Eklund
Harneskvägen 2B - Åkersberga
3 min
Med bilväg
138 m2
Tomtarea: 1204 m2
Biarea: 73 m2
Visas efter överenskommelse

Ägandeform:

Friköpt - Småhus

Fastighetsbeteckning:

BERGA 6:525

Land:

Sverige

Kommun:

Österåker

Stad:

Åkersberga

Område:

Margretelund

Församling:

Österåker-Östra Ryd

Postnummer:

184 60

Tomtarea:

1204 Kvm (Fastighetsregistret)

Biarea:

73 Kvm (Fastighetsregistret)

Boarea:

138 Kvm (Fastighetsregistret)

Rum:

5 rum och kök

Varav sovrum:

3

Byggnadstyp:

1 1/2 plansvilla med källare

Byggnadsår:

1947 tillbyggd övervåning 1995

Fasad:

Stående träpanel

Tak:

Plåt

Stomme:

Trä

Bjälklag:

Trä

Grundläggning:

Källare

Murstock:

Murad

Fönster:

2-glas

Eldstad:

Öppen spis

Uppvärmning:

Frånluftsvärmepump installerad 2016

Vatten och avlopp:

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Planbestämmelser:

Byggnadsplan: Margretelund(sabelvägen,margretelundsvägen m fl) (1986-07-02) (genomförd )

Taxeringsvärde totalt:

3 462 000 kr

Taxeringsvärde fastighet:

1 616 000 kr

Taxeringsvärde tomt:

1 846 000 kr

Taxeringsår:

2018

Taxeringskod:

220

Skattesats:

29.18%

Värdeår:

1967

Energistatus:

Utförd

Fastighetsavgift:

8 049 kr

Värme:

23 500 kr/år

Vatten/Avlopp:

4 300 kr/år

Samfällighet:

4 000 kr/år

Renhållning:

3 400 kr/år

Försäkring:

9 500 kr/år

Energiklass:

D

Nuvarande elleverantör:

Eon

Driftskostnader totalt:

44 700 kr/år

Servitut:

0117-88/41 - 1: Officialservitut va

Servitut:

fnr_010345730: Gemensamhetsanläggning Österåker MARGRETELUND GA:3

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Bra läge med sjöutsikt

Villan på Harneskvägen ligger på en fin och grönskande tomt med uteplatser lite runt om i trädgården, allt för att kunna njuta av utelivet under sommarhalvåret. Huset är byggt i slutet på 1940-talet och fick en ny övervåning 1995. Det finns även en hel källare, toppen till förvaring, snickarverkstad, tvättstuga mm.
Perfekt hus för en familj som vill bo i hus med härlig känsla och med med skärgården inpå knuten. 

Villans planlösning är både praktisk och välgenomtänkt. Direkt innanför entrén finns en rymlig, ljus hall med gott om plats för att hänga av sig ytterkläder. Från hallen går en gråmålad trappa upp till övre plan. 

Nytt fint kök som installerades 2017 och är designat för att vara funktionellt och samtidigt snyggt. Ljuvlig matplats med utsikt både mot vattnet och trädgården. Dagsljuset kommer in från två håll vilket gör köket ljust och extra hemtrevligt. 
Stort ljust vardagsrum med öppen spis.Genom de många fönstren ser man det glittrande vattnet på Sätterfjärden.
Från vardagsrummet finns en utgång till den stora altanen på baksidan av huset. Ett stort härligt utrymme under tak, perfekt för sommarens grillkvällar med bra kvälls-solsläge.
I badrummet finns ett fönster som släpper in dagsljus. Här finns badkar, handfat och wc.
Uppe på övre plan är sjöutsikten ännu bättre. På övre plan finns ett allrum med stora fönster och altan ut mot sjösidan. Här kommer man ut till den stora balkongen i söder.
De tre sovrummen ligger alla med fria och ogenerade lägen. Längs med ena väggen, i det största sovrummet, finns en garderob. Alla rummen på övre plan har trägolv, i allrummet och ett av sovrummen är trägolven vitsåpade.
Duschrummet, med stilrent kakel, renoverades 2007.
I källaren är det verkligen bra och praktiska ytor. I den rymliga tvättstugan är det öppningsbara fönster som släpper in dagsljus. Till utrustningen hör tvättmaskin och torktumlare. I pannrummet finns en frånluftsvärmepump som installerades 2016. Därför stämmer inte energideklarationen som avser gamla värden men energideklarationen gäller i 10 år. I garaget finns det plats för en bil eller för hobbyverksamhet. 

Trädgården och närområdet

Trädgården är ompysslad med gräsytor, stenläggningar, rabatter och syrenberså. Det finns gott om platser för egna odlingar med grönsaker, sallader och kryddväxter för den med gröna fingrar. Vid entrén finns en mysig bänk och vid syrenbersån en stenlagd uteplats. Gräsytorna är platta och lagom stora för spel och lek. Det fridfulla och soliga söderläget vid Sätterfjärden bör uppskattas av många. Här bor man tryggt i ett trivsamt villaområde nära vattnet och fina promenadstråk längs med vattnet. Längs Rödbosund finns en fin strandpromenad med underbar utsikt över Trälhavet och längst ut ligger ett populärt havsbad. Tar man en skön cykeltur kommer man till Breviksbadet, ett bra och omtyckt badställe. På cirka 10 minuter når man Åkersberga centrum med allt utbud. Det finns flera skolor och förskolor i området.
Direktkommunikation till Stockholm city finns med snabbuss 628c samt dubbelspåriga Roslagsbanan. På lagom gång-/cykelavstånd nås även häststall och fina strövområden för friluftsaktiviteter.

Båtplats kan man ansöka om genom Margretelunds vägförening som man tillhör såsom ägare av fastigheten. 

Välkomna till ett charmigt sjönära hus nära bad och båtplatser. 

Harneskvägen 2B - Åkersberga
Stockgolm