Sjönära stuga med egen brygga på Lagnö

Från det nyrenoverade huset är det sjöutsikt både mot söder och mot norr och härifrån ser du båtarna som seglar förbi in mot Stockholm. Hela tomten är skyddad från både insyn och vind och huset är ljust och modernt.

Alla bilder

Lagnö - Ekerö - Ekerö

Pris/bud
5 750 000 kr

På Munsö ingår bilplats och båtplats. På Lagnö finns 7 bebyggda fastigheter som alla har egen brygga. Resten av ön får inte bebyggas och hälften är Naturreservat med unik blandskog och den häckande örnfågeln Fiskgjusen. Närmaste granne ligger cirka 150 m bort.

Fastigheten, som renoveras för närvarande och väntas bli färdig v.21, bara köket kvar att installera, är vänd mot söder med skyddat läge mot Lagnösundet. På andra sidan ön finns Norra Björkfjärden, perfekt för den seglingsintresserade. Från huset är det sjöutsikt både mot söder och mot norr och härifrån ser du båtarna som seglar förbi in mot Stockholm. Hela tomten är skyddad från både insyn och vind och huset är ljust och modernt.

Vid bryggan ligger segelbåten tryggt förtöjd. Vid nock är djupet cirka 1,5 m. Intill bryggan är det sandbotten, perfekt för både stora och små som vill bada. Några steg upp från bryggan ligger den vedeldade bastun och intill finns en fin gräsyta för fikabord och solstolar. Bryggan tillhör fastigheten via servitut, se pdf-fil.

Via trädgården, full med blommande perenner, leder en stig upp till huvudbyggnaden med flera små uteplatser och en med härlig skuggande paviljong. Intill ligger ett gästhus på cirka 6 kvm med eget utedass. På tomten finns även en bod samt en praktisk jordkällare under huset.

Huset har badrum med wc och dusch. Ny vedeldad kamin finns i allrummet som ligger i anslutning till det nya köket. Här finns också två rymliga sovrum med stora fönsterpartier, båda med sjöutsikt, var av den ena har utgång till altanen.
Huset har precis genomgått invändig totalrenovering där man bland annat PIR-isolerat hela huset, nya innerväggar, höjt innertak i allrum/kök, nytt elsystem, nytt avlopp, ny varmvattenberedare, helkaklat badrum, nytt kök med spis, ugn och fläkt. Badrum och hall har klinkers med golvvärme.

Vid Sluts brygga på fastlandet finns inhägnad parkering för bilar och här finns också plats för din båt under vintern. Båtplatsen har en praktisk y-bom som gör det lätt att förtöja. Färden ut till Munsö sker längst en landtunga nästan hela vägen som gör det mycket tryggt och det är sällan blåsigt.

Med fastigheten följer en motorbåt med 6 hk och en segelbåt med fullt segelställ och motor. Segelbåten har fyra kojer och kan användas för övernattande gäster vid bryggan.

Bilvägen till Munsö kan vara en av de vackraste i Stockholms län. Du passerar Drottningholms slott med kringliggande historiska byggnader, vidare ut förbi Ekerö med vackra pampiga hästgårdar och bondgårdar där du bland annat kan handla närodlade produkter såsom potatis, ägg, grönsaker och färsk frukt. Mälarfisken håller generell hög kvalitet jämfört med andra stora sjöar, för den fiskeintresserade.

Välkomna på visning av denna pärla!

Gabriel Alzola
Fastighetsmäklare Gabriel Alzola 073-053 14 55

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Lagnö 2 - Munsö
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00