Sörmland - Flen

2 500 000 kr
				Array
(
    [0] => 0
)
			

Sjönära pärla i hjärtat av Södermanland

Modernt designboende vackert inbäddat i sörmländsk grönskande idyll bland öppna ängar och hagar mot glittrande vatten.

Fastighetsmäklare Timo Lönnqvist Timo Lönnqvist
Ekeby 3B - Malmköping
5 min
Med bilväg
65 m2
Tomtarea: 1755 m2
Biarea: 8 m2
Visas efter överenskommelse

Ägandeform:

Friköpt - Småhus

Fastighetsbeteckning:

EKEBY 3:3

Land:

Sverige

Kommun:

Flen

Stad:

Malmköping

Område:

Sörmland

Församling:

Dunker-Lilla Malma

Postnummer:

642 96

Tomtarea:

1755 Kvm (Fastighetsregistret)

Biarea:

8 Kvm (Fastighetsregistret)

Boarea:

65 Kvm (enligt säljaren)

Rum:

3

Varav sovrum:

2

Byggnadstyp:

1 plans fritidshus

Byggnadsår:

1957

Fasad:

Puts

Tak:

Plåt

Stomme:

Lättbetong

Bjälklag:

Trä

Grundläggning:

Torpargrund

Murstock:

Murad

Fönster:

2-glas

Eldstad:

Öppen spis

Ventilation:

Självdrag

Uppvärmning:

Direkt el, öppen spis

Vatten och avlopp:

Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp med sluten tank för wc.

Taxeringsvärde totalt:

680 000 kr

Taxeringsvärde fastighet:

487 000 kr

Taxeringsvärde tomt:

193 000 kr

Taxeringsår:

2018

Taxeringskod:

220

Skattesats:

33.1%

Taxeringen är preliminär:

Ja

Värdeår:

1957

Försäkring, fullvärde:

Ja

Energistatus:

Ej utförd

Fastighetsavgift:

5 100 kr

El:

18 185 kr/år

Vatten/Avlopp:

1 500 kr/år

Sotning:

500 kr/år

Samfällighet:

200 kr/år

Renhållning:

1 596 kr/år

Försäkring:

2 836 kr/år

Driftskostnader totalt:

24 817 kr/år

Servitut:

04-82/140 - 1: Officialservitut väg

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Vid avtaget från väg 55 går de sista kilometrarna via grusväg genom naturskön miljö och framme vid fastigheten möter tomten med sitt vackra ostörda läge. 1 755 kvm med sköna gräsytor och mjuka klippor i högt öppet solläge mot syd med underbar vy över vackert böljande landskap ner mot sjön Skunderns glittrande vatten.

Här finns möjligheten att njuta av årets alla årstidsväxlingar som alla har sin charm med sommarhalvåret som höjdpunkt. Huset är vinterbonat med åretruntstandard och fungerar likväl som ett permanentboende som fritids- /weekendboende. De smart planerade och stilsäkert designade 65 m² gör det enkelt att landa, stressa av och bara njuta av denna speciella miljö som skapats. Här har man verkligen tagit vara på husets utrymmen och utemiljön, skapat rymd och suddat ut gränserna mellan inne och ute. Köket och vardagsrummet blir en integrerad sällskapsyta som förlängs ut mot det generösa trädäcket via stora skjutglaspartier. De två sovrummen är bekvämt ombonade och duschrummet med wc är som inredningen i övrigt väldesignat och estetiskt tilltalande.

Trädäcket som binder ihop huvudbyggnaden och gästhuset har en härlig utedusch och är även förberett med framdraget vatten för utekök som sätter pricken över i:et. I komplementsbyggnaden finns en snickarbod, vedförråd och ett utrymme där man inrymt tvättmaskin. Carporten ger plats för bil med övrigt och pumphuset är vintersäkrat för vatten året om.

Välkomna till ett en unik möjlighet att överta ett ytterst lyckat koncept där möjligheten finns att köpa loss inredning/möblering och ta över stället i princip som det ser ut idag.

Ekeby 3B - Malmköping
Stockgolm