Sjönära på riktigt på Tjockö

Det är svårt att komma närmare vattnet än så här. Från huset till vattenbrynet är det mindre än tio meter. Huset ligger i Norrviken intill byn på vackra Tjockö, på brygga alldeles intill finns båtplats för båt upp till sex meter. Huset omfattar bostadsdel mot sjösidan och i bakkant finns tre förrådsdelar varav flera vid behov skulle kunna inredas för boende.

Vatten i blickfånget
Alla bilder

Tjockö - Norrtälje

Pris/bud
3 875 000 kr
Intill vattnet

Till Tjockö kan man ta sig med passbåt som angör de två bryggorna på ön, en på västra sidan mot Räfsnäs och på Rovholmen. Bryggan på Rovholmen är närmast och från den leder väg genom bymiljön till fastigheten, det är ca tio minuters promenad till fastigheten. En kort promenad norrut så nås fina badklippor. Egen båt förtöjs på bryggan alldeles intill och med denna finns många mål för dagsutflykter. Bryggan ligger på stamfastigheten och båtplats har man via servitut. Gäster kan ligga för ankar mot nocken. Tomten är lättskött och med fördel skulle altan kunna byggas både mot vattnet och längs den södra fasaden. För att få enkel tillgång till denna skulle man ta upp dörrar och större fönsterpartier mot vattnet.

Huset

Huset uppfördes ursprungligen 1967 och byggdes till senare, under 1970-talet. Fasaden har bytts ut 2021 och taket är av modernt snitt. Fastigheten har tillgång till vatten året om från brunn vilken delas med flera grannfastigheter, bekvämt att vara flera att sköta denna vad gäller vattenprov etc.. Även avloppet är gemensamt. Uppvärmning sker med direktverkande el och eldstäder, en braskamin i allrummet och vedspis i köket, skorsten är kontrollerad och godkänd. De bägge eldstäderna har mindre anmärkningar som kan åtgärdas eller bytas ut om man hellre vill.

Interiör med möjligheter

Huset nås via en mindre altan i nordväst och från hallen har man tillgång till duschrum med wc och vidare in når man köket med mindre matplats till höger. Mot sjösidan till kommer man in i allrummet med braskamin. Vattnet ligger alldeles utanför detta och här skulle man som sagt med fördel kunna öppna upp med större fönsterparti och dörrar ut till en blivande altan. Mot söder ligger två av sovrummen och mot norr ytterligare ett, det största av de tre. Bostadsdelen är idag ungefär 65 m².

Huset har mot väster tre förrådsdelar som till delar är isolerade som en förberedelse för att inreda även dessa för boende. Ytan på dessa tre utrymmen är ca 35 m².

Tjockö

Strax utanför den plats som ligger längst österut i Stockholms skärgård och nås med bil, Räfsnäs, ligger Tjockö. Ön ligger på gränsen till Ålands hav och österut finns den vackra Söderarms skärgården som fortfarande är en i stora delar oupptäckt del av skärgården. En tur till Söderarms fyrplats på Torskär är något man bör göra, läs gärna mer i länk intill. Ön är lagom stor och har en vacker natur med stora oexploaterade delar och på ön finns fina grusvägar som inbjuder till promenader och löpturer. På Tjockö är nyttotrafik tillåten men det hålls god ordning för allas trivsel.

Ön lever året om med en bofast befolkning om ca 30 personer och hit går reguljära turer från Räfsnäs dagligen året om. Tjockö har egen ö-butik och egen ö-krog och post kommer till ön. Även varor från Systembolaget går att beställa till affären. Padelbana finns intill affären sedan ett par år tillbaka och är uppskattat av många. På behändigt avstånd ligger också öarna Fejan och Lidö, med vandrarhem och skärgårdskrogar. Närmaste båtmack finns på Gräddö ungefär tio minuters båtfärd bort och till Norrtälje stad tar det ca 40 minuter med egen båt. Till Räfsnäs går det buss och från Stockholm går det under sommaren Waxholmsbåt hela vägen till Tjockö.

Johan Vogel
Fastighetsmäklare Johan Vogel 070-753 48 11

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Tjockö Korsnäset 12 - Tjockö
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00