Stadskärnan - Vaxholm

11 800 000 kr
				Array
(
    [0] => 0
)
			

Sjönära Idyll i Vaxholms stadskärna

Charmfull och härligt inramad gårdsfastighet med sjöutsikt, gästhus, förrådsbodar och ett välskött sekelskifteshus med god komfort. Stor trivselfaktor och kort promenad till badstrand, restauranger och Waxholmsbåtar. En pärla i Vaxholms finaste stadskärna.

Fastighetsmäklare Tom Kallstenius Tom Kallstenius
Cronhamns gata 7 - Vaxholm
1 min
140 m2
Tomtarea: 573 m2

Dold budgivning, inget visas

Ring för info och visningstid - välkomna
Visning  söndag 28 / 4

Ägandeform:

Friköpt - Småhus

Fastighetsbeteckning:

RÅDMANNEN 5

Land:

Sverige

Kommun:

Vaxholm

Stad:

Vaxholm

Område:

Stadskärnan

Församling:

Vaxholm

Postnummer:

185 32

Tomtarea:

573 Kvm (Fastighetsregistret)

Boarea:

140 Kvm

Huset är ej uppmätt.

Rum:

5

Varav sovrum:

3

Badrum:

1

Byggnadstyp:

2-plansvilla

Byggnadsår:

1905

Fasad:

Trä

Tak:

Takpannor

Stomme:

Trä

Bjälklag:

Trä

Grundläggning:

Granitgrund

Grundmur:

Granit

Murstock:

Murad skorsten

Fönster:

Treglas och tvåglas

Eldstad:

Öppen spis och tre kakelugnar

Uppvärmning:

Vattenburen golvvärme

Vatten och avlopp:

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Allmänt skick:

Gott

Planbestämmelser:

Stadsplan: Rådmannen mm (1973-07-24) Tomtindelning: Rådmannen (1927-12-14) (genomförd 1973-07-24)

Taxeringsvärde totalt:

6 521 000 kr

Taxeringsvärde fastighet:

2 374 000 kr

Taxeringsvärde tomt:

4 147 000 kr

Taxeringsår:

2018

Taxeringskod:

220

Skattesats:

31.86%

Taxeringen är preliminär:

Ja

Värdeår:

1929

Energistatus:

Ej utförd

Fastighetsavgift:

8 049 kr

Värme:

30 000 kr/år

Vatten/Avlopp:

6 500 kr/år

Sotning:

500 kr/år

Renhållning:

2 500 kr/år

Försäkring:

7 000 kr/år

Driftskostnader totalt:

46 500 kr/år

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Om Rådmannen 5

I den gamla delen av Vaxholm ligger denna vackra sekelskiftesvilla med gästhus, förrådslänga/snickarbod och redskapsbod. Allt omgärdat av ett stiligt rött staket och entré via vitmålade grindar. De höga vackra träden ger grön skön känsla i kombinationen med de röda fasaderna och vita knutarna. Allt är välunderhållet och varsamt skött. Läget är mycket soligt och man skymtar vattnet åt flera håll. Med kort promenad når man allt utbud som Vaxholms stad erbjuder - butiker, restauranger, caféer och skärgårdsbåtarna. Med några raska kliv är du snabbt vid badklipporna och sandstranden intill Norrhamnen.

Trädgården är ljuvlig med grusad innergård, gräsmatta, berghällar och fina träinklädda altaner. Här finns något som blommar från tidig vår till färgsprakande höstväxter. De vackra träden, ask, lönn och kastanj smälter fint in bland byggnaderna och ger en naturlig skugga de soliga dagarna. Det blir som en grön oas trots att det ligger i stadsmiljö. Gårdsplanen har plats för flera bilar - vilket är ovanligt i Vaxholm. I gårdslängan om ca 20 kvm är det gott om förvaring och på gaveln finns ingång till den varmbonade snickarverkstaden.  

Byggnaden, som är uppförd ca 1905, är i två våningsplan samt mindre källare och vindsförråd. Huset är mycket väl underhållet, med fungerande eldstäder och vattenburen golvvärme. AC finns på övervåningen för de varma dagarna. Från husets balkong i syd/väst njuter man av utsikten över stadens alla tak och vackra hus till solnedgång. När man hör tre snabba tut betyder det att Waxholmsbåten backar ut från kajen. 

Entréplanet välkomnar med rymlig hall och öppet trapphus till övervåningen. Gästtoalett med tvättställ och WC. Köket har full maskinell utrustning och plats även för mindre matbord. Gott om förvaring och stor kyl och frys. Vardagsrummet är rymligt med plats för flera sittgrupper framför de båda kakelugnarna - vackert ljusinsläpp i hela huset från de stora fönsterna. Matsalen i husets glasveranda är en pärla - här har man fin vy över gårdsplanen och bort mot Batteriparken och Norra Vaxholmsfjärden. 

Övervåningen välkomnar med möblerbar hall och genomgångsrum. (detta rum har tidigare varit både kök och sovrum) Här finns öppen spis och utgång till balkongen. Badrummet är helkaklat med dusch, tvättställ, wc och tvättmaskin/torktumlare. Stora sovrummet är öppet mot den övre glasverandan och är ett härligt möblerbart utrymme med full nockhöjde. Intill ligger ett mindre sovrum med garderobsvägg och vacker utsikt. Ett utmärkt kontor eller barnrum. Övervåningen kan anpassas med annan rumsindelning efter egna behov.

I husets grund finns ett källarutrymme med luft/vattenvärmepump Toshiba 14 kw. Ytterligare ett kallförråd under glasverandan och praktisk förvaring under altanen.  

Gästhuset är ett eget fungerande hushåll om ca 40 kvm. Huset har ett allrum/sovrum, ett kök med matplats och öppen spis. Ett rymligt duschrum för klädvård med tvättmaskin/torktumlare samt separat toalett med tvättställ. Huset är charmfullt och trivsamt med god komfort för ett boende året om. En fin träaltan ansluter huset och markis finns. Stora möjligheter till uthyrning veckovis under sommarmånaderna alternativt långtidshyra. Nuvarande uthyrning inbringar 9 000 kr/mån kallhyra. 

Det är en härlig upplevelse att vandra längs strandpromenaden från Norrhamnen runt Vaxholms hotell, längs med kajen till gästhamnen mot Södra Vaxholmsfjärden. Det är njutbart med vattnet, båtarna och utsikten, men även de vackra husen runt omkring. Många av de husen som idag präglar stadsbilden är uppförda eller påbyggda i slutet av 1800-talet och i början av 1900-talet. Kastellet syns från trädgården är stiligt upplyst på kvällarna. Vaxholm är kontrasternas stad med det fridfulla vintrarna och livliga somrarna med folkvimmel och massor med evenemang och aktiviteter.   

Till huvudgatan Hamngatan är det ca 200 meter och här finns bl a apotek, vårdcentral, butiker, restauranger, caféer, livsmedelsaffär och bibliotek. I Vaxholm finns också en biograf. Det är enkelt att pendla till Stockholm, med buss tar det ca 45 minuter och med Waxholmsbåt tar det drygt en timme till Nybrokajen. Ytterskärgården når man på ca 1,5 timme.

 Välkomna till en sjönära pärla i Vaxholms historiska stadskärna.

Cronhamns gata 7 - Vaxholm
Stockgolm