Sjönära i harmoni med naturen

Unik sjönära skärgårdsvilla uppförd med inspiration från Japan där gränsen mellan ute och inne suddas ut. Vackert beläget med bl a fantastiskt vardagsrum med stora fönsterpartier mot natur. Genomtänkt lågenergiboende, vilket ger extremt låga driftskostnader, där man tagit hänsyn till miljön. Trägolv och ljusa ytskikt. Garage och förrådsbyggnad. Boendet lämpar sig både som fritids- alternativt permanentbostad. Närhet till hav, kommunikationer och fin skärgårdsnatur. Bilfärja från Dalarö och bilväg ända fram till fastigheten.

Alla bilder

Ornö-Kyrkviken - Haninge

Pris/bud
7 000 000 kr
Område

Ornö är södra skärgårdens största ö med vidsträckta strövområden, bra svamp/bärskogar och fiskevatten. En stor del av södra Ornö är naturreservat med mycket vacker natur och rik flora.
På Ornö finns bl.a hotell, krog, brödbod, båtmack och cafeér. Det finns även förskola och skola upp till årskurs 6. Förutom fritidshus har Ornö även ca 300 åretruntboende, bl.a runt Kyrkviken och Vargvik, men även på Mörbyfjärdens område. Det finns även förskola och skola. Förutom bilfärja och W-båt från Dalarö till Hässelmara finns W-båt- förbindelse från Stockholm till Kyrkviken på Ornö med vidare förbindelse ut i ytterskärgården, t.ex Fjärdlång, Utö, Huvudskär m.fl. öar.

Med egen båt tar du dig enkelt ut till ytterskärgården och havsbandet. Där finns fantastiska kobbar med släta badhällar, laguner och fina naturhamnar.

Den nord-sydliga båtförbindelsen angör även Kyrkviken under högsäsong. En 70 sjömil lång båtlinje utmed hela den vackra ytterskärgården, från Simpnäs i norr, via Ornö (Kyrkviken) och Utö, till Nynäshamn i söder.

Byggnad

Med ett sjönära och fridfullt läge ligger detta underbara skärgårdshus invid Kyrkviken på natursköna Ornö.Huset som mycket väl lämpar sig som både fritidshus alternativt permanentboende stod klart 2020 och har en härlig känsla och atmosfär. Här har man satsat på ett lågenergiboende med hänsyn till miljön vilket bland annat ger fördelaktiga driftskostnader. Vattenburen golvvärme i båda planen. 

Vidare har man hämtat inspiration från Japan där boendet, den magiska naturen och platsen harmoniserar med varandra och skänker lugn. Hög takhöjd, ljus och rymd samt höga kvalitativa materialval bidrar till den goda känslan. Stora fönsterpartier med skjutdörrar mot den magiska naturen med hällar, låga tallar och blåbärsris.
Välkomnande entréveranda som leder in i hallen som har stengolv i öländsk kalksten samt vitmålad träpanel på väggar samt avhängningsmöjligheter.
Teknikrum med ackumulatortank, expansionskärl samt golvvärmereglage.
Rymligt duschrum med samma kalksten som i hallen, helkaklade väggar. Handfat, WC samt tvättmaskin och torktumlare och arbetsbänk.
Fantastiskt vardagsrum i öppen planlösning mot kök om cirka 53 kvadratmeter. Stilrent och snyggt kök med släta ljusgrå köksluckor. Stora glasskjutdörrar, trägolv och ljusmålade panelade väggar. Braskamin. Här finns möjlighet att inreda ytterligare sovrum om så önskas.
Sovrum med garderobsvägg. 

Trappa upp till övre plan. Duschrum med täljstensgolv och helkaklade väggar. Bastu. Vidare finns på detta plan ett rymligt allrum och två stycken sovrum. Mindre rum som idag används som klädkammare samt teknikrum med solpanelsreglage och batterier.

 

Fastighet

På fastigheten finns även ett rejält garage som kan användas som ateljé. Elbilsladdare. Det finns även en förrådsbod med utedass.

Magisk tomt med stora altaner. Naturliga dammar med näckrosor samt vackra och anpassade planteringar. Släta hällar, mossar och låga tallar. 

Ägarna har hyrt båtplats i Kyrkviken i närhet av fastigheten.

Joakim Lundstedt
Fastighetsmäklare Joakim Lundstedt 070-999 99 03

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Ornö Kyrkviken 6 - Ornö
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00