Sjönära fritidshus med kvällssol

Fritidshus högt beläget på skyddad tomt. Huvudbyggnad om cirka 50 kvm med stort sovrum, generöst vardagsrum och altan med vacker sjöutsikt och kvällssol. Gästhus med två separata sovrum, rymligt vardagsrum samt bastu. Gemensam strand och brygga med båtplats precis nedanför tomten. Arrendeavgift om 55 000 kr/år.

Alla bilder

Mörkö - Södertälje

Pris/bud
1 650 000 kr

Med högt läge och på skyddad och privat tomt ligger detta mycket trevliga fritidshus som nås inom 50 minuter från Stockholm. Tomten i nivåer och med plana ytor ger möjlighet att skapa härliga rum och platser att sitta på. 
Huvudbyggnaden välkomnar med stor altan som vetter mot vattnet. Här finns gott om utrymme för flera sittgrupper samt öppen spis.

Hall leder direkt in till kök och vardagsrum i öppen planlösning. Köket är välplanerat med bra arbetsytor och förvaring och är utrustat med kyl, frys, spis och ugn. 
Det stora vardagsrummet ger plats för både soffgrupp och matgrupp. Flera stora fönster ut mot trädgården och vattnet ger trevligt ljusinsläpp. Här finns även öppen spis som värmer svalare kvällar.
Stort sovrum nås från köket och här finns utrymme för dubbelsäng samt garderober.
Duschrum och WC nås från hallen.

Längre upp på tomten finns gästhus i två våningar om totalt 70 kvm med rymligt vardagsrum och två sovrum. Härifrån ges en härlig utsikt över viken.
Från utsidan nås gästhusets källarplan och här finns trevligt relaxrum, bastu samt WC.
Detta är ett rymligt boende då det totalt finns plats för upp till 7 personer att sova.

På tomten finns även friggebod samt förvaringsbod med gott om plats för utemöbler och trädgårdsredskap mm. Friggeboden går med enkla medel att göra om till ett trevligt gästhus med plats för ytterligare 2 bäddar.
Parkering på tomten ger plats för flera bilar.

Precis nedanför huset finns mysig strand med sandbotten perfekt för bad och lek. Bredvid stranden finns gemensam brygga med tillhörande båtplats. I viken utanför kan man även lägga badflotte som ingår i köpet.

Detta är ett bekvämt boende som tack vare vatten året runt går att nyttja alla årstider. 

Fiber kommer dras in under året och ger då möjlighet för den som önskar att jobba från skärgården.

Arrendeavgiften om 55 000 kr/år är förhandlad till och med 2025-03-31.

Området

Mörkö med dess vackra natur och närhet till havet nås med bil från Stockholm på bara 50 minuter. Här är det bara fåglar och andra djur man hör.
Sörmlandsleden passerar i närheten av huset och bjuder på fantastisk vandringsled genom naturen och även till hamnen. I närheten av stugan finns även en vacker utsiktsplats med picknickbord, allmän plats med hopptorn, sommarkafé och ytterligare en sandstrand.

För den som önskar göra ett restaurangbesök finns Skansholmen, en trevlig skärgårdskrog med stor glassbuffé, minigolf samt mindre matbutik. Flera sommarkvällar kan man även njuta av livemusik här. Längre upp på Mörkö finns Engsholms slott, ett hotell med trevlig restaurang. Här anordnas sommartid bland annat grillkvällar och andra trevliga event. För den golfintresserade finns Trosa golfklubb. Även här finns en trevlig restaurang väl värd ett besök.

Matbutiker finns i både Hölö och mysiga sommarstaden Trosa som nås med bil på cirka 15-20 minuter. 

Välkommen på visning!

 

OBS! Arrenderätt kan ej pantsättas eller belånas som en friköpt fastighet.

Adam Andersson
Fastighetsmäklare Adam Andersson 070-815 01 67

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Axvik 17 - Mörkö
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00