Pålsundsstrand - Vaxholm

7 300 000 kr

Sjönära bekymmersfritt boende

Parhus med härlig sjöutsikt mot Södra Vaxholmsfjärden. Stor takterrass i söderläge. Husen i Brf Pålsundsstrand är byggda 2016 och allt är nytt och fräscht. Fina bad- och båtklubbar i området. En kvarts promenad ner till Vaxholms stadskärna. Skuldfri förening.

Fastighetsmäklare Birgitta Eklund Birgitta Eklund
Pålsundsstrand 7 - Vaxholm
1 min
Med bilväg
155 m2
Visning  söndag 24 / 2 14:00 - 14:30

Ägandeform:

Bostadsrätt - Lägenhet

Land:

Sverige

Kommun:

Vaxholm

Stad:

Vaxholm

Område:

Pålsundsstrand

Församling:

Vaxholm

Postnummer:

185 35

Boarea:

155 Kvm (enligt ritning)

Rum:

6 rum och kök.

Varav sovrum:

2 till 3

Lägenhetsnr:

4

Tillträde:

Efter överenskommelse

Byggnadstyp:

Bostadsrättsradhus i 3 plan

Byggnadsår:

2016

Fönster:

3-glas

Balkong:

Stor terrass samt uteplatser

Förråd:

Separat förråd

Våning:

0 av 0

Hiss:

Nej

Ventilation:

Frånluftsvärmepump

Tv- internetutbud:

Fiber

Uppvärmning:

Vattenburen golvvärme

Allmänt skick:

Som nytt

Avgift:

4 052 kr/mån

Ingår ej i avgiften:

Bredband 234:- läggs till avgiften varje månad

Andelstal, förening:

6.99460 %

Andelstal, ägande:

6.99459 %

Pantbrev:

0 kr

Pantsättningsavgift:

465 kr

Överlåtelseavgift:

1 162 kr (Betalas av buyer)

Reparationsfond:

0 kr

Energistatus:

Ej utförd

Driftskostnader totalt:

15 600 kr/år

Driftskostnader kommentar:

I avgiften ingår inte värme, hushållsel och försäkring. Kostnad för det ca 1300:-/månad

Förening:

Brf Pålsundsstrand

Org.nr:

556497-1322

Kontakt:

Småa

Parkering:

Typ: Carport

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Södersluttning med sjöutsikt

Parhus i bostadsrättsform med fantastiskt läge i Vaxholm. Huset är 155 m² och ligger på en södersluttning med fin sjöutsikt. Stor takterrass om ca 30 m² med sol från morgon till sena kvällen. Moderna hus som byggdes 2015–2016. Material och markbeläggning av sten, putsade fasader och glas skapar en avskalad yta, såväl utåt som inåt. Husen har sedumtak för att bättre smälta in i den omgivande naturen. De är designade för att smälta in i miljön och är utformade för att göra minsta möjliga inverkan på miljö och vegetation. Samtliga parhus förskjutna, både i plan och höjdled. Det ger mer skyddade miljöer samt maximerar utsikten.

Disponeringen med egen entrédörr ut i det fria, takterass med magnifik sjöutsikt gör att boendet på Pålundsstrand mer känns som att bo i en villa. Vid lägenheten finns carport som har eluttag med timer. Möjlighet till båtplats nedanför lägenheten. Båtplatserna hyrs ut på ettårskontrakt och som boende har man företräde till båtplats nedanför vilket gör att man är garanterad plats nästa säsong. Föreningen är skuldfri. På mindre än 15 minuter tar man sig till fots ner till Vaxholms stadskärna. 

Stora fönster och ljus inredning

Det är ett öppet och socialt hus på 155 m². De olika etagen med gemensamma öppna ytor och mer privata utrymmen ger möjlighet för de boende att både vara sociala och dra sig undan när lusten faller på.

På entréplanet finns vardagsrum med stora fönster mot sjösidan. Köket är välutrustat och smakfullt inrett. Intill köket finns ett matrum med plats för rejält matbord. Tvättstugan och ett av tre duschrum finns på entrévåningen.

Högst upp finns den stora takterrassen med bästa solläget. Här kommer solens strålar ner ända fram till sena kvällen. Sjöutsikten är magisk och svårslagen. Här uppe finns två sovrum, ett allrum samt ett duschrum.

På nedersta våningen finns ett stort allrum för socialt umgänge med en terrass utanför. Två bra förrådsutrymmen varav ett av dem under trappan. 

Se länk från Småas hemsida för bilder från området och bilder från ett möblerat hus.

Brf Pålsundsstrand

Brf Pålsundsstrand består av 16 parhus. Husen byggdes 2016-2017 och det finns två olika storlekar. 10 st lägenheter som är 155 m² i tre plan och 6 lägenheter som är 111 m² i två plan. Till varje lägenhet ingår en parkeringsplats och det kommer finnas 8 parkeringsplaser för gäster. Varje lägenhet har sin egen frånluftsvärmepump och betalar sin egen värme.

Kostnad för värme, hushållsel och försäkring är ca 1300:/månad.

 

Skuldfri förening. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Österåkers bostadsrättsförvaltning som numer ingår i SBC.

Närområdet och stadskärnan

Läget är lugnt och fridfullt. Från Pålsundsstrand har du ett mysigt promenadstråk in till Vaxholms stadskärna. Här finns allt en riktig skärgårdsstad kan erbjuda. Kring gästhamnen och centrum finns härliga butiker, restauranger och caféer. Promenerar man västerut når man friluftsområdet Eriksö med bad, kanotklubb och fina joggingspår. 

Det går att båtpendla in till Stockholm och många väljer att ta morgonbåten till stan, ett underbart sätt att påbörja dagen. Fredriksbergs ångbåtsbrygga ligger endast 100 meter bort. Det går självklart även täta bussturer och på 45 minuter når man Tekniska Högskolan och till Danderyds sjukhus tar det bara ca 30 minuter.

Gillar du friluftsliv är det ett perfekt läge för paddling och kajaken drar man lätt upp på tomten. Golfbana, fina cykelområden och naturområden finns runt omkring på Bogesundslandet. Ett enormt grönområde med orörd skog och fina stränder och klippor. Från takterrassen ser man Bogesunds slott.

Med den egna båten är det lätt att ta sig vidare ut i skärgården till fina klippor och bad. Det finns bra skärgårdskrogar att åka ut till en sommarkväll. Både Grinda, Svartsö krog och Ingamarsö krog når man under 45 minuter. Eller så styr man in mot stan och hittar många mysiga ställen.

Perfekt ställe för den som vill bo vid vattnet med underbar sjöutsikt och närhet till stadskärnan i Vaxholm. 

Välkomna på visning. 

Pålsundsstrand 7 - Vaxholm
Stockgolm