Rindö - Vaxholm

3 850 000 kr
				Array
(
    [0] => 0
)
			

Sjöläge på Rindö

Sjönära stuga med fritt och lantligt läge på Rindö. Lättillgängligt med bilväg hela vägen fram. Från hela tomten och stugan är det underbar utsikt. Enligt detaljplan finns byggrätt för 60 m² huvudbyggnad och 40 m² komplementbyggnad. Fastigheten har del i gemensamt ägd stranddel och vattenområde.

Fastighetsmäklare Birgitta Eklund Birgitta Eklund
Getbergsvägen 10 - Vaxholm
0 min
28 m2
Tomtarea: 1020 m2
Visas efter överenskommelse

Ägandeform:

Friköpt - Småhus

Fastighetsbeteckning:

RINDÖ 3:86

Land:

Sverige

Kommun:

Vaxholm

Stad:

Vaxholm

Område:

Rindö

Församling:

Vaxholm

Postnummer:

185 41

Tomtarea:

1020 Kvm (Fastighetsregistret)

Boarea:

28 Kvm (Fastighetsregistret)

Rum:

3

Varav sovrum:

2

Byggnadstyp:

1 plans fritidshus med loft

Byggnadsår:

2012

Fasad:

Trä

Tak:

Papp

Stomme:

Trä

Bjälklag:

Trä

Grundläggning:

Plintar

Fönster:

2-glas

Uppvärmning:

Direkt el

Vatten och avlopp:

Sommarvatten. Mulltrum samt infiltration för BDT-vatten. Anläggning från 2005

Planbestämmelser:

Uppgift saknas: Rindö (1943-05-08) Ändring av detaljplan: Getberget,ändring (2007-08-07) (genomförd )

Taxeringsvärde totalt:

4 639 000 kr

Taxeringsvärde fastighet:

343 000 kr

Taxeringsvärde tomt:

4 296 000 kr

Taxeringsår:

2018

Taxeringskod:

220

Skattesats:

31.86%

Värdeår:

2012

Energistatus:

Behövs ej

Fastighetsavgift:

4 025 kr

Värme:

6 000 kr/år

Vatten/Avlopp:

1 100 kr/år

Samfällighet:

1 400 kr/år

Renhållning:

2 000 kr/år

Försäkring:

800 kr/år

Driftskostnader totalt:

11 300 kr/år

Servitut:

0187-D223 - 1: Officialservitut väg

Servitut:

0187IM-06/8554 - 1: Avtalsservitut avloppsanläggning (2006-02-28)

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Sjöläge med utvecklingspotential

Sjöläge med härlig sjöutsikt mot farleden från högt läge på Getberget på Rindö. Fastigheten är lättillgänglig med bilväg fram till tomtgräns. Utsikten över vatten och skärgårdsliv är magisk. 

Tack vare höjdskillnaden får man en underbar sjöutsikt och möjlighet att utnyttja topografin för optimerad byggyta och utsikt. Genom att bygga på längden med en huskropp med stor altan på taket och en huskropp bakom mot Getbergsvägen utnyttjas den relativt smala tomten. 

Det finns en detaljplan från 2007 som medger uppförande av huvudbyggnad om 60 m² samt komplementbyggnad om 40 m² bygnadsarea. Läs mer om vad detaljplanen medger i presentationen.

Nuvarande fritidshus är uppfört 2006. Här har man på endast 28 m² fått ut två sovrum samt sovloft och allrum i öppen lösning med köket. Altanen mot vattnet sammanbinder det lilla separata huset i vinkel med toalett, handfat och dusch. Sjöutsikten från det höga läget upplevs från huset, altanen och toaletten, genom högt fönster ner till golvet.  

Mitt på tomten finns en terrasserad och plan gräsyta där infiltrationsanläggningen ligger för BDT-vatten. Grannfastigheten Rindö 3:92 har servitut på anläggningen men har nyligen gjort en egen avloppslösning.
Avloppet är från 2005. 
Mellan tomtgränsen och vattnet är ett mindre markområde samt ett vattenområde som ägs gemensamt av de sju intilliggande fastigheterna. Köpet av mark och vattenområdet samt lantmäteriförrättningen blev klart under 2018. Del i den gemensamt ädga marjken och vattnet ingår i köpet. 
Fiber håller på att dras fram till fastigheten och kommer vara klart vid tillträdet. 

Om Rindö

Rindö nås med bilfärja från småstadsidyllen Vaxholm eller via Oxdjupet på Värmdö. Under rusningstrafik går färjan mellan Vaxholm och Rindö var 10:e minut. Stockholm ligger ca 45 minuter bort med bil. På ön bor idag ca 1000 personer. Från Ostmakeriet kan du köpa hem lokalproducerad ost och på restaurangen Batteriet avnjuter du en middag på kajkanten. När man känner för att röra på sig har Rindö ett fint elljusspår och Fysio gym och motion har precis öppnat i nya lokaler i den gamla brandstationen i hamnen. För barnfamiljerna finns barnomsorg och grundskola från förskola till årskurs 6.

Välkommen till ett sjöläge med stora utvecklingsmöjligheter!

 

Getbergsvägen 10 - Vaxholm
Stockgolm