Gustavsberg - Västra Ekedal - Värmdö

16 000 000 kr
				Array
(
    [0] => 0
)
			

Sjöläge med 1800-talshus vid vägens slut

Underbart sjöläge 20 min från stan med helt enskilt läge och drygt 12 000 kvm tomt. Vacker trävilla om ca 190 kvm från 1800-talets slut samt gästhus/sjöstuga med eget hushåll. Egen sandstrand samt brygga med segeldjup och långsträckt vacker utsikt över Baggensfjärden.

Fastighetsmäklare Camilla Eklund Camilla Eklund
Åstorpsbacken 10 - Saltsjö-Boo
0 min
Med bilväg
155 m2
Tomtarea: 12350 m2
Biarea: 35 m2
Visas efter överenskommelse

Ägandeform:

Friköpt - Småhus

Fastighetsbeteckning:

Västra Ekedal 1:18

Land:

Sverige

Kommun:

Värmdö

Stad:

Saltsjö-Boo

Område:

Gustavsberg - Västra Ekedal

Församling:

Gustavsberg-Ingarö

Postnummer:

132 36

Tomtarea:

12350 Kvm

Boarea:

155 Kvm

Biarea:

35 Kvm

Taxerad boyta 136 kvm , biyta 35 kvm

Rum:

10

Varav sovrum:

6

Badrum:

2

Gästtoalett:

Ja

Byggnadstyp:

1 1/2 plansvilla

Byggnadsår:

1889

Fasad:

Trä

Tak:

Glaserat taktegel

Plåtarbete:

Lackerad plåt

Stomme:

Trä

Bjälklag:

Trä

Grundläggning:

Torpargrund

Grundmur:

Natursten

Murstock:

Murad skorsten

Fönster:

2-glas

Eldstad:

Kakelugn

Ventilation:

Självdrag

Uppvärmning:

Äldre elpanna, vattenburen värme

Vatten och avlopp:

Egen borrad brunn. Avlopp till äldre 3-kammarbrunn

Taxeringsvärde totalt:

7 240 000 kr

Taxeringsvärde fastighet:

1 622 000 kr

Taxeringsvärde tomt:

5 618 000 kr

Taxeringsår:

2018

Taxeringskod:

220

Skattesats:

31.26%

Taxeringen är preliminär:

Ja

Värdeår:

1929

Energistatus:

Ej utförd

Fastighetsavgift:

8 049 kr

:

0 kr/år

Servitut:

Värmdö Västra Ekedal GA:2

Servitut:

01-IM4-82/57365.1: Last avtalsservitut Vattenledning mm

Servitut:

0120-83/62.1: Officialservitut Förmån Väg

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Välkomna till Åstorp

Välkomna till Åstorp och denna ljuvliga sjötomt i söder med fint skyddat läge innanför de små holmarna som också skapar en intressant vy över fjärden.

Den vackra trävillan om 190 kvm med 9 rum uppfördes 1889 som disponentvilla av Gustavsbergs Tegelbruk och bebos idag året om men kan likaväl fungera som en vacker sommarbostad. Via den privata infartsvägen passerar genom bommen och sedan endast förbi en granne på sin väg ner. Här möts man av den gamla ångbåtsbryggan som ej längre används och en del enklare förrådsbodar samt äldre garage tillhörande fastigheten. Vid slutet av vägen tronar villan på en klipphöjd i solen. Vid entrén finns en stor grusplan och bakom finns bara skogen. Själva trädgården har flera nivåer, stenlagda uteplatser, träterrass intill huset samt fruktträdgården som leder oss ner till strand, brygga och gästhus där man bor bekvämt.

Trävillan anno 1889

Entré till glasveranda vidare genom pardörrarna in till hallen där man hänger av sig. Rakt fram sällskapsrummet med kakelugn och ljuvlig utsikt över Baggensfjärden. Från hallen når man även kaklad dusch, separat WC samt ett mindre förråd. Intill sällskapsrummet ligger matsalen som har utgång till uteplatsen samt ingång till köket, också det med utgång till uteplatsen.

Entréplanet har två sovrum, det ena med utgång till balkong mot sjösidan, det andra med kakelugn.

Övre plan har totalt 5 sovrum. Allrum med ingång till det största sovrummet, även lämpligt som sällskapsrum. Underbar utsikt genom det stora panoramafönstret, utgång till solig balkong samt även här en kakelugn. Här finns ett rymligt badrum av äldre modell.

Gästhus, brygga och strand

Sjöstugan/Gästhuset om ca 22 kvm har helt eget hushåll och kan nyttjas året om. Huset uppfördes troligen på 20-talet och renoverades av nuvarande ägare 2004. Huset inrymmer allrum med ett enklare pentry och utöver det finns ett sovrum samt dusch och wc. Det lilla huset har vackert läge alldeles intill bryggan och stranden.

Åstorpsbacken 10 - Saltsjö-Boo
Stockgolm