Sjöläge i perfekt västerläge med vacker sekelskiftesvilla, pool, sjöstuga

Välkomna till Krägga som ligger vid Mälaren 35 min från Stockholm och denna stiliga herrgårdsvilla med tillhörande pool och poolhus samt fullutrustad sjöstuga med bastu och bubbelpool och stor altan invid bryggan. 4 700 kvm tomt med stora gräsytor. Modern lada med förvaring och garage. Stor stenlagd gård och parkering.

Perfekt västerläge
Huvudbyggnad
Alla bilder

Krägga - sjöläge - Håbo

Pris/bud
10 250 000 kr
Representativ huvudbyggnad

Fastigheten på Bruksvägen 14 når man via en skaftväg som leder in till grindarna och den öppna stenlagda gårdsplanen. Till höger finns ladan med garage och gott och förrådsutrymmen.

Den vackra gräddvita putsade sekelskiftesvillan är verkligen ett smycke. Med sin höga placering får man en vid och härlig utsikt över Mälarens glittrande vatten och den sluttande tomten. Mot sjösidan finns stor stenlagd terrass med pool och poolhus och nere vid stranden finns fullutrustad sjöstuga med bastu och bubbelpool. Den egna bryggan behöver en del kärlek efter isens framfart.

Entré till hall med garderober. Stort sällskapsrum med murstock och öppen spis i centrum samt utgång till terrassen och poolen. Från hallen når man gäst-wc och här finns trappa upp till övre plan.

Köket och matplatsen har öppen planlösning, här kan man sitta många och njuta at middagar. Ett par trappsteg ner finns helglasad veranda med plats för både pianot och soffhörnan. Utgång på gaveln till poolen och poolhuset.

Tvättstugan är rymlig och har tvättmaskin och tumlare samt gott om bänkar och förvaring. En groventré nås via tvättstugan och här finns bergvärmepump mm.

Övervåningen har rymlig hall samt sällskapsrum med dubbla glasdörrar. Fyra till fem sovrum samt två badrum. I master bedroom finns öppen spis med insats och rummet intill används som walk-in-closet.

Fiber finns indraget.

Terass med pool och poolhus

Den stenlagda terrassen erbjuder underbart pool-liv med gott om plats för solstolar och loungegrupp. Här grillar man och myser i kvällssolen. Poolen är 8 x 4 meter och 1,4 meter djup. Blir det kallt samlas man i poolhuset som har öppningsbara glasdörrar längs hela sidan. Poolhuset är ca 15 kvm. En trappa ner kommer man till den stora härliga gräsmattan som avslutas i en stor slänt där sjöstugan ligger. 

Sjöstugan

Sjöstugan bryggdes 2017/2018 och är 40 kvm stor. Här finns allt man behöver för ett härligt strandliv. Ett ljust allrum med snyggt kök längs ena väggen och öppningsbar glasvägg. Bastu med härlig sjöutsikt och även dusch och wc. Utanför sjöstugan finns stor altan samt bubbelpool och platsbyggd solsäng samt dold förvaring på baksidan. Från sjöstugan når man den egna bryggan som behöver renoveras efter att isen gått hårt fram.

Om Krägga

Välkommen till detta underbart sjönära boende i pittoreska Krägga med vid utsikt över Mälarens vatten och i perfekt västerläge med sol hela dagen och kvällen.

Här har man fantastiska omgivningar med gamla stationshus, vackra villor och herrgårdar och t ex Bro Hof golfklubb som kan nås med båt eller bil

I direkt närhet finns vackra Krägga herrgård, väl värt ett besök för t ex en brunch och vackert att beundra även på avstånd. Kräggas lanthandel ligger också nära och erbjuder både fika, lunch och musikkvällar.

Till Krägga tar man sig på 35 min från Stockholm och på 45 min till Arlanda.

Camilla Eklund
Fastighetsmäklare Camilla Eklund 070-887 98 70

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Brukets väg 14 - Bålsta
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00