Nantes - Österåker

17 500 000 kr
				Array
(
    [0] => 0
)
			

Sjöläge för livsnjutaren

Två fastigheter som säljs tillsammans eller var för sig. Vackert inramad sjötomt 17.5 mkr + byggbar villatomt 3.5 mkr med stort garage. Utsikten är ljuvlig. Sjöstuga ute på bryggan med bastu och dusch. Gästhus med eget hushåll. Två sjöbodar. Ombonad sekelskiftesvilla med stor altan, eldstäder, kaklade badrum och en härlig atmosfär.

Fastighetsmäklare Tom Kallstenius Tom Kallstenius
Kardinalvägen 10A och 10B - Åkersberga
0 min
Med bilväg
160 m2
Vatten: 2013 m2
Tomtarea: 3576 m2
Biarea: 30 m2
Visas efter överenskommelse

Ägandeform:

Friköpt - Småhus

Fastighetsbeteckning:

SVINNINGE 1:260

Land:

Sverige

Kommun:

Österåker

Stad:

Åkersberga

Område:

Nantes

Församling:

Österåker-Östra Ryd

Postnummer:

184 92

Vatten:

2013 Kvm (Fastighetsregistret)

Tomtarea:

3576 Kvm (Fastighetsregistret)

Biarea:

30 Kvm (enligt säljaren)

Boarea:

160 Kvm (enligt säljaren)

Rum:

6

Varav sovrum:

4

Badrum:

3

Byggnadstyp:

1 1/2 plansvilla

Byggnadsår:

1909

Fasad:

Trä

Tak:

Takpannor

Stomme:

Trä

Bjälklag:

Trä

Grundmur:

Sten

Murstock:

Murad skorsten

Fönster:

2-glas och 3-glas

Eldstad:

Kakelugn, två öppna spisar

Uppvärmning:

Bergvärme, vattenburet

Vatten och avlopp:

Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp. Kommunalt betalt vid infarten.

Planbestämmelser:

Detaljplan: För nantes (2013-06-17) (genomförd )

Taxeringsvärde totalt:

7 773 000 kr

Taxeringsvärde fastighet:

1 973 000 kr

Taxeringsvärde tomt:

5 800 000 kr

Taxeringsår:

2018

Taxeringskod:

220

Skattesats:

29.18%

Värdeår:

1939

Fastighetsavgift:

8 049 kr

:

0 kr/år

Servitut:

0187-91/24 - 1: Ledningsrätt svagström

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Om fastigheterna

Fint sjöläge med utvecklingsmöjligheter. Två intilliggande fastigheter som efter egna önskemål går att ändra gränserna emellan. Fastigheten vid vattnet Svinninge 1:260 är en vacker sjötomt med ombonad sekelsskiftesvilla. Tomtyta 3.576 kvm och 2013 kvm vattenområde. Rejäl brygganläggning med relaxhus/dusch/bastu. Gästhus med eget hushåll med anor från 1850. Två sjöstugor på varsin sida om stranden. Villatomten Svinninge 1:307 är ca 2.052 kvm och inrymmer stort dubbelgarage med förrådsdel. 

Sjötomten har en sagolik utsikt över Resarö ström och ut mot Trälhavet. Från villan och den stora altanen har man full uppsikt över båtar, brygga, sjöstugor och gästhus. Villan ligger nära vattnet och framför alla grannfastigheter – här bor man på första parkett. Huset är ett klassiskt sekelskifteshus med modern standard. Entrévåningen rymmer rejält arbetskök med vedspis och kakelugn, sällskapsrum mot ljuvlig glasveranda – vacker öppen spis med insats. Kaklat duschrum vid entrén med tillhörande hall och trapphus till övervåningen.

Övervåningen välkomnar med 3 rejäla sovrum samt en barnkammare. Två kaklade dusch/badrum (golvvärme) med wc och tvättställ. Klädvårdsrum och masterbedroom med härlig arbetsyta i den övre glasverandan. Här finns även öppen spis. Fina trägolv och gamla dörrar bevarade. 

Gästhuset har anor från 1800-talet och är byggt på en klassisk källargrund. Huset har ett sällskapsrum, två sovhytter, kök med vedspis och matplats. Tvättrum med miljötoa. Huset har en egen liten altan och gästerna går ner till brygghuset och bastar och duschar. Tomten har en fantastisk barnvänlig strandlinje och en stor bryggplatå med plats för många båtar. Djupet är för stora segelbåtar. I brygghuset finns sällskapsrum med litet kök. Kaklat duschutrymme och vedeldad bastu. Intill stranden finns även två sjöbodar för alla leksaker. Festpltsen vid stranden under bortagbara regn/solskydd är en härlig samlingsplats för familj och vänner. Fastigheten har även ett växthus och bubbelkopp för utomhusbruk.

Fastigheten har betalt kommunalt vatten och avlopp men det är inte framdraget till byggnaderna. Fiber finns i gatan.

Den övre fastigheten Svinninge 1:307 inrymmer stort garage med golvvärmen. Två portar, högt i tak och stora förrådsytor. Denna tomt har en stor härlig gräsmatta och vid nybyggnation kommer den att få sjöutsikt. Detaljplanen medger 1.500 kvm för tomt som inte angränsar mot vattnet. Byggrätt 10 % av tomtens yta i två plan. Garage får byggas. Kommunalt vatten och avlopp finns vid tomtgräns, ej betalt och fiber finns i området. 

Nantes är ett anrikt äldre fritidsområde med vacker klassisk bebyggelse längs med vattnet. Nya detaljplanen har inneburit att här satsas det på ny modern bebyggelse på stora tomter. Ett attraktivt skärgårdsområde endast 30 min från city, Här börjar stockholms skärgård. Med båt når du Grinda, Vaxholm, Ljusterö inom 20 min och till Sandhamn tar det en timma i 25 knop. 

Vällkomen till ett klassiskt sjöläge med möjligheter.  

 

 

Kardinalvägen 10A och 10B - Åkersberga
Stockgolm