Sjöglimt & sol till sen kväll

Som ett smycke högst upp på berget med absolut närhet till vattnet, badplats och båtplats. Helt utan insyn och med sol från morgon till kväll erbjuds här denna genomtänkta arkitektritade, välhållna villa i ett plan med tornrum. Separat gästhus/ studio, perfekt för generationsboende eller uthyrning.. En fastighet som måste upplevas.

Magisk kvällshimmel
Alla bilder

Margretelund - Österåker

Fastigheten

Längst in på lugn återvändsgata granne med grönområde finner du Pilbågsvägen 20. Mycket högt beläget med milsvid utsikt och med sjöglimt finns här en lugn och privat plats att njuta solen från morgon till den senaste kvällssolen och med magiska kvällssolshimlar året runt. Nuvarande ägare har under de senaste decenniet utvecklat fastigheten till den smakfulla arkitektritade villa den är idag. En inbjudande plats såväl exteriört som interiört. Här bor du bara 100 meter från Sätterfjärden där möjlighet finns att hyra båtplats och där badplats finns. En uppvuxen och lättskött naturtomt med flertal buskar, perenner, rabatter och fruktträd. Odlingslådor för den som önskar och vill. Stora sociala ytor att fånga sol eller skugga på under alla dagens timmar. En uppfart med plats för minst fyra bilar. Ett ställe att uppleva. 

 

Välkommen in

Välkomnande och praktisk farstukvist leder dig in i huset till hallen med god plats för ytterkläder. Här finns gästwc. Direkt i hallen dras uppmärksamheten och nyfikenheten vidare in i huset, ut mot de stora fönstren, mot utsikten. Några steg från hallen öppnar huset upp i det stora vardagsrummet.  

Här i vardagsrummet, öppet mot biblioteket och med stora fönster och utgångar till den generösa altanen, flödar ljuset in och utsikten är magnifik. Vackert trägolv och genomgående ljusa väggar. Här finns plats för soffavdelning, stort matsalsbord och biblioteksdel. I mitten av rummet pryder den murade öppna spisen med kasett som ger god värme och trevnad de kallaste dagarna. Sommartid öppnar du upp de flera dubbeldörrarna mot altanen och låter inne vara ute och vice versa. Stora sociala ytor såväl inomhus som utomhus.  

I anslutning till vardagsrummet finns matplats med fönster i två väderstreck. Nyrenoverat kök från 2021 med gott om arbetsyta och förvaring i både lådsystem, skåp samt vitrinsskåp. Största delen av den maskinella utrustningen i rostfritt är från Miele.

Biblioteket och arbetsrummet där den specialbeställda italienska spiraltrappan står som ett smycke och leder upp till tornrummet kan för den som önskar avdelas för ytterligare sovrum. Alternativt finns möjlighet att öppna en dörr till den idag stora walk-in-closet och därigenom frambringa ytterligare sovrum.

Tornrummet med fönster i alla väderstreck och med utgång till de båda balkongerna. Notat golv och ljusa väggar. En nyårsafton här ger ett fantastiskt skådespel vid tolvslaget. 

Stort sovrum med utgång till altanen med morgonsol. Intill sovrummet finns walk-in-closet med generösa garderobsutrymmen. 

Helkaklat badrum med sjösten och golvvärme. Platsbyggd kommod under handfatet samt platsbyggd förvaring invid duschhörnan. En duschhörna med vikvägg och takdusch. 

Separat gäst-wc praktiskt placerad i hallen.

Tvättstuga renoverad 2022 (ny tvättmaskin samt ny inredning såsom praktisk grovho och arbetsbänk samt gott om förvaring). Här finns inkommande vatten och husets elcentral.

Klädkammare med ingång från hallen. Här finns husets FTX system. 

Gästhus / Studio

Separat byggnad om knappt 50 kvm där ca 40 kvm är Studio. Avskilt från boningshuset gör att studion passar utmärkt för uthyrning eller generationsboende. En hyresintäkt upp emot 10 000 kr per månad är säkert möjligt. 

Ingång till hall med litet kök, kitchenett innehållande frys, kyl, två spisplattor och diskho. Här finns lucka till vinden. Vackert trägolv och ljusa väggar. 

Stort rum med öppet tak i nock och glaspartier samt dubbeldörrar ut mot altanen. 

Badrum med dusch, wc och handfat samt tvättmaskin. 

Andra byggnader

På fastigheten finns flertal förråd. Ett äldre förråd vid infarten, rymligt förråd med indraget vatten och avlopp i del av gästhuset samt bra med utrymme under altaner och inunder själva bostadshuset. 

Området

Att bo på Pilbågsvägen är att bo nära allt du önskar och behöver men ändå med absolut närhet till naturen och havet. På bara några minuter når du Sätterfjärden där badplats finns, möjlighet att hyra båtplats ges och där det vintertid när vädret tillåter plogas skridskobana. På promenadavstånd når du Roslagsbanan med närmaste station Tunagård och med promenadavstånd till Åkersberga Centrum och även till Margretelund Centrum. Flertal förskolor och skolor i närområdet. 

Frida Orre
Fastighetsmäklare Frida Orre 070-571 03 99
Pilbågsvägen 20 - Åkersberga
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00