Resarö-Ytterby - Vaxholm

5 250 000 kr

Rymligt kedjehus nära vatten

Mysigt kedjehus med lugnt och fint läge vid återvändsgränd. Tomten är plan, solig och lättskött. Här har man sol från morgon till sena kvällen. Närhet till bad, båtplats, affär, skola, förskola och buss. Huset är tillbyggt och passar en familj med många barn men fungerar lika bra för en mindre familj som behöver extra utrymme. Ett perfekt boende för den som söker ett sjönära och lättskött boende.

Fastighetsmäklare Birgitta Eklund Birgitta Eklund
Bygårdsvägen 31 - Vaxholm
4 min
130 m2
Tomtarea: 291 m2
Biarea: 25 m2

Dold budgivning, inget visas

Visning  söndag 24 / 3 12:00 - 12:45

Ägandeform:

Friköpt - Småhus

Fastighetsbeteckning:

Ytterby 4:672

Land:

Sverige

Kommun:

Vaxholm

Stad:

Vaxholm

Område:

Resarö-Ytterby

Församling:

Vaxholm

Postnummer:

185 94

Tomtarea:

291 Kvm

Boarea:

130 Kvm

Biarea:

25 Kvm

Rum:

6 rum och kök

Varav sovrum:

4 till 5

Tillträde:

Till sommaren

Byggnadstyp:

1 1/2 plans kedjehus

Byggnadsår:

1975 (Tillbyggt 1989)

Fasad:

Träpanel

Tak:

Betongpannor, papptak garage och plåt tillbyggnad

Stomme:

Trä

Bjälklag:

Trä

Grundläggning:

Platta på mark

Fönster:

2 glas/3 glas

Ventilation:

Självdrag

Uppvärmning:

Direktverkande el, luft/luftvärmepump

Vatten och avlopp:

Kommunalt avlopp Kommunalt vatten

Planbestämmelser:

Stadsplan (1971-11-29) (genomförd )

Taxeringsvärde totalt:

3 839 000 kr

Taxeringsvärde fastighet:

1 892 000 kr

Taxeringsvärde tomt:

1 947 000 kr

Taxeringskod:

220

Skattesats:

31.86%

Taxeringen är preliminär:

Ja

Värdeår:

1976

Försäkring, fullvärde:

Ja

Energistatus:

Utförd

Fastighetsavgift:

8 049 kr

Värme:

18 000 kr/år

Vatten/Avlopp:

6 000 kr/år

Samfällighet:

2 300 kr/år

Renhållning:

2 700 kr/år

Försäkring:

8 500 kr/år

Energiförbrukning:

134

Energiprestanda:

134 kWh/Kvm och år

Energiklass:

E

Nuvarande elleverantör:

Eon

Driftskostnader totalt:

37 500 kr/år

Servitut:

Andel i Ytterby GA:2

Servitut:

Andel i Ytterby GA:1

Servitut:

Del i S:7

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Trivsamt kedjehus i lugnt område

Välkommen till ett mysigt och hemtrevligt kedjehus med ett sjönära läge i en rofylld och underbar omgivning. Fritt och bra läge i området med uteplats både på fram och baksidan. Det tar bara några minuter att gå ner till vattnet. Här är stället för den som värdesätter en sjönära miljö i kombination med ett bekvämt och centralt boende.

Husen på Bygårdsvägen byggdes 1975 och idag är det ett uppvuxet och lummigt område. Närmaste bad och båtplats ligger knappt 300 meter från tomten. Buss, affär, restaurang, förskola och skola når man på några minuter.

Huset har plats för den stora familjen

Nuvarande ägare köpte huset 1982. Allteftersom familjen växte byggdes huset till åt både hållen. På framsidan blev köket större och mot baksidan byggdes ett extra sovrum till. Dessutom gjordes förrådet om till bostadsrum och införlivades med huset. Samtliga utbyggnader gjordes åren 1989/1990. Idag finns möjlighet till 5 sovrum för dem som är många i familjen, men huset passar lika bra för en mindre familj.

Hallen är väl utnyttjad med ordentlig plats för ytterkläder. Köket är rymligt, ljust och hemtrevligt och byggdes till 1989/1990. Många och bra avlastningsbänkar gör köket till ett mysigt ställe att umgås och laga mat, och här kan det bjudas på härliga middagar med vänner och familj då det finns plats för ett rejält matbord.

Tvättstugan är ljus och har en egen utgång. Här finns tvättmaskin, torktumlare och varmvattenberedaren.

Vardagsrummet är stort och härifrån kan man ta sig ut till uteplatsen och trädgården på baksidan av huset. En mysig plats för att umgås, äta middagar och bara njuta. Strax intill vardagsrummet är ett arbetsrum/sovrum som också kan bli en del av vardagsrummet för den som önskar att ha ett vinkelvardagsrum. Dessutom finns ett extra rum som tidigare var förråd. Perfekt som extra gästrum eller arbetsrum.

I samband med att familjen växte byggde nuvarande ägare till ett sovrum mot baksidan. Ett ljust fint rum med egen utgång ut till trädgården.
Det finns ett duschrum på nedre plan och ett badrum på övre plan.

En ljust målad trappa leder upp till ovanvåningen. Här finns två sovrum och allrum. Bägge sovrummen ligger fritt och fint utan insyn. Allrummet är ljust och mysigt, det kan också göras om till sovrum om så önskas. I duschrummet finns duschhörna, wc och handfat. Det öppningsbara takfönstret släpper in dagsljus och frisk luft.
Klädkammaren är praktisk och uppe på vinden finns ytterligare bra förvaringsutrymmen. Vinden nås via en nedfällbar stege. 
Tomten är plan, solig och lättskött. På entrésidan är det gräsmatta och en fin stenlagd uteplats. Baksidan har gräsmatta, syrener och uteplats. Här kan man njuta av utelivet utan att slita med trädgårdsarbete.

Garaget används idag som förråd men går att återställa till garage igen om man sätter in en garagedörr.
Utanför garaget är parkeringsplats.

 

Ytterby är ett fridfullt område på Resarö

Atmosfären i området är fridfull och närmiljön har lantlig skärgårdskaraktär. Gång och cykelväg till såväl skola som fritids och förskola. Nära buss och affär. På andra sidan Resarövägen ligger Killingen, ett stort grönområde med vacker skog att vandra och jogga i. Efter en promenad kan man hoppa i och bada från klipporna som finns mot Killingens södra och västra sida. Vid Resaröpaviljongen finns tennisbana och här anordnas årligen valborgs- och midsommarfirande.

Trygga cykelbanor finns in till Vaxholm där det finns många affärer, ett flertal restauranger, barer, caféer och en biograf. Vaxholm är en knutpunkt för skärgårdsbåtar som tar er vidare ut i skärgården eller in till Stockholm.

Bra bussförbindelse finns till Vaxholm och till Stockholm via Danderyds sjukhus. Det är bara några minuters promenad från huset till närmsta busshållplats.

Välkommen till Bygårdsvägen 31. Ett sjönära område i centrala delarna av Resarö med närhet till allt.

Bygårdsvägen 31 - Vaxholm
Stockgolm