Ed Strömmen - Östhammar

4 750 000 kr
				Array
(
    [0] => 0
)
			

Roslagsgård vid vattnet

Fin Roslagsgård med två bra bostadshus. Lada och magasinsbyggnad. Egen brygga och båthus vid stranden.

Fastighetsmäklare Mats Öhlin Mats Öhlin
Ed Strömmen 326 - Östhammar
0 min
Med bilväg
80 m2
167 m2
Tomtarea: 30616 m2
Visas efter överenskommelse

Ägandeform:

Friköpt - Småhus

Fastighetsbeteckning:

ED 1:12

Land:

Sverige

Kommun:

Östhammar

Stad:

Östhammar

Område:

Ed Strömmen

Postnummer:

742 92

Tomtarea:

30616 Kvm (Fastighetsregistret)

Boarea:

167 Kvm (Fastighetsregistret)

Boarea:

80 Kvm (Fastighetsregistret)

Rum:

5 rum och kök

Varav sovrum:

2

Badrum:

2

Byggnadstyp:

1 1/2 plansvilla

Byggnadsår:

1870, 1940

Fasad:

Trä

Tak:

Plåt

Plåtarbete:

Lackerad plåt

Stomme:

Trä

Bjälklag:

Trä

Grundläggning:

Torpargrund

Grundmur:

Betong

Murstock:

Tegel

Fönster:

2-glas

Ventilation:

Självdrag

Uppvärmning:

Värmepump

Vatten och avlopp:

Enskilt vatten och avlopp

Taxeringsvärde totalt:

4 030 000 kr

Taxeringsvärde fastighet:

2 056 000 kr

Taxeringsvärde tomt:

948 000 kr

Taxeringsvärde åkermark:

87 000 kr

Taxeringsvärde betesmark:

20 000 kr

Taxeringsvärde skogsmark:

787 000 kr

Taxeringsvärde skogsimpediment:

9 000 kr

Taxeringsår:

2017

Taxeringskod:

120, 225

Taxeringsvärde ekonomibyggnad:

104 000 kr

Skattesats:

33.4%

Värdeår:

1955

Fastighetsavgift:

10 127 kr

El:

29 140 kr/år

Vatten/Avlopp:

1 353 kr/år

Sotning:

500 kr/år

Renhållning:

7 412 kr/år

Driftskostnader totalt:

38 405 kr/år

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Välkommen ut till Ed Strömmen strax utanför Östhammar. Fastigheten är en jordbruksfastighet om ca 3 hektar som angränsar till gårdsbebyggelsen

Gården består av två bostadshus som ligger med fin utsikt över viken nedanför där man även har båthus och brygga. På fastigheten finns dessutom ekonomibyggnader i form av lada med en isolerad maskinhall. Lite längre ner på tomten ett magasin med bra förvaringsytor för maskiner och båtar. En enklare bod finns vid sidan om ladan. Mitt på står en vacker jordkällare.

Stora huset är byggt på 1940 talet. Huset består av fem rum kök. Rummen är stora och flera av dem har utsikt mot viken nedanför. Boytan uppgår till ca 160 m². På bottenvåningen finns en rymlig hall med badrum intill, Härnere ligger även huset rymliga kök med matplats och ett fint vardagsrum. Mellan vardagsrummet och köket ligger ett separat matrum. En trappa upp två stora sovrum och husets andra badrum. Här finns också ett rum som tidigare var kök men som lätt görs om till ytterligare ett sovrum.

Det andra bostadshuset ligger strax intill och entrén ligger i anslutning till en fin terrass och ett uterum som är en skön plats när det blir lite svalare. Huset har tre rum och kök och ligger med samma fina läge mot vattnet.

Ner vid stranden har man den egna bryggan med det fina båthuset intill. En ljuvlig plats för bad- och båtliv.

På fastigheten finns dessutom två bostadsarrenden. Det ena ligger på ön Tallören utanför som sammanbinds med fastlandet via en vacker spång. Det andra arrendet ligger vid Lillängen på kort avstånd från gården. Beträffande dessa arrenden hänvisas till mäklaren.

Husen värms med luftvärmepumpar och har egen brunn för vatten.

Ed ligger ca 13 mil från Stockholm och 7 mil från Uppsala. Med båten från den egna bryggan tar man sig enkelt ut via Östhammarfjärden och förbi Tvärnö för att komma ner mot Singöfjärden eller utåt mot Ålands hav. Med bil når man närbelägna Östhammar på bara några minuter och här finns all service du behöver, som matvarubutiker, bensin och apotek. Eller varför inte ta en tur ut till Öregrund som har en fin stadskärna och en bevarad känsla. Här är det liv och rörelse året runt, även om Öregrund som alla kuststäder lever upp extra under sommarmånaderna.

Välkommen på visning!

Ed Strömmen 326 - Östhammar
Stockgolm