Porten mot ytterskärgården

Som ett smycke till fastighet! Här finns många av de egenskaper ett sjöläge ska erbjuda; sol från morgon till kväll, brygga, sandstrand, klipphällar, martallar och en rödmålad träfasad med vita knutar mot den blå himlen som speglar sig i fjärden. Ett skärgårdsboende långt ut i den bästa av skärgårdar men ändå på pendlingsavstånd från Stockholm. Ett klassiskt hus från 40-talet med entréplan om ca 95 m² plus vind och med plats för den stora familjen.

Alla bilder

Sollenkroka - Värmdö

Pris/bud
23 000 000 kr

Sollenkroka ligger som sista utpost på fastlandet innan ytterskärgården tar vid och Stockholms vackraste skärgård ligger precis utanför bryggan. Sitt på klipporna och se när klassiska Norrskär passerar på sin väg mellan Stockholm och Sandhamn. På bara några minuter når man Djurönäset med båt, eller varför inte en sol- och baddag i ytterskärgården. Med egen båt når man pärlor som Sandhamn och Möja på ca 30 minuter. Stanna till och njut av en middag på Sandhamns Värdshus för att därefter glida hem över Kanholmsfjärden i solnedgången. 

Väl tillbaka lägger man tryggt till båten vid den egna bryggan och blickar upp mot det klassiska huset som ligger strax ovanför. Huset byggdes 1940 och många tidstypiska detaljer är bevarade. Här har tiden stått still, fast på ett bra sätt. Ca 100 m² plus biarea fördelar sig på ett och ett halvt plan med hela sex sovrum. Hallen välkomnar med praktisk avhängning och direkt in till höger ligger matsalen med plats för många gäster och platsbyggd förvaring. Vidare in kommer man till det magnifika vardagsrummet med en sjökontakt som är så närvarande. Stor öppen spis för årets kyligare kvällar och stora altandörrar som öppnar upp mot uteplats på sjösidan och som binder ihop ute med inne. Med plats för flera soffor och fåtöljer blir detta en självklar samlingspunkt för familj och vänner. Åt andra hållet från hallen finns köket. Vedspis och 40-talsluckor är bevarade men viss modernisering behövs för att underlätta i matlagningen. Innanför köket ligger ytterligare ett sovrum och egen köksingång finns. 

Badrummet består av ett tvättrum och separat dusch med renoveringsbehov. Toaletten finns avskilt bredvid hallen och är en förbränningstoalett av märket Cinderella. Avloppet är nytt, men avser bara gråvatten och inte wc. Brunnen är djupborrad. 

En brant trappa leder upp till vinden. Här uppe finns två stora sovrum i var sin ände och ett stort rum i mitten som lätt kan göras om till tonårsrum eller gästavdelning. Idag används det mest som förvaring. 

En härlig naturtomt med gräsmatta, buskar, träd och bergsknallar som omfattar ca 5 430 m². En plan gräsmatta gränsar till vägen och här finns det gott om plats för studsmatta eller fotbollsmål. Uteplatser finns både på östra och västra sidan om huset, allt för att kunna anpassa sig till morgon- eller kvällssol. Berg tornar upp sig mot ena grannen, vilket gör detta väldigt privat och insynsskyddat. Från huset sluttar gräsmattan med berg i dagen ner mot vattnet och den ca 100 m långa strandlinjen. Här väljer man själv hur man vill spendera dagen - solandes på de släta klipporna, hoppandes från bryggan eller lekandes på sandstranden. 

På fastigheten finns även ett uthus som används som förvaring.

Möjligheterna att utveckla detta vidare till just ert drömboende är oändliga. 

Vid Sollenkroka Brygga finns en sommaröppen båtmack med café och servicebutik. På Djurö finns det skola, förskola, affärer och kommunikationen till stan är god. Både Ica Djurö och populära Djurönäset nås på ca 10 minuter med bil. Flera restauranger och sommarkrogar ligger nära. För båtfolket är vi redan långt ute i skärgården, det skvallrar det vackra skärgårdsvädret om, som här erbjuder blå himmel när det är molnigt längre in över fastlandet. Med bil är man i Stockholm på 45 minuter.

Välkomna på visning!

 

Irina Bruzelius
Fastighetsmäklare Kontorschef Irina Bruzelius 070-551 72 88

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Lövuddsvägen 8 - Djurhamn
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00