RÄvsnÄs - Norrtälje

1 595 000 kr
				Array
(
    [0] => 0
)
			

Pärla i Räfsnäs

Fritidshus pärla från mitten av 50-talet. Ca 60m² gemytligt renoverat. Gästhus om ca 30m². Lättskött 2554m² tomt. Möjlighet till båtplats.

Fastighetsmäklare Peter Svensson Peter Svensson
Rådmansövägen 452 - Gräddö
4 min
Med bilväg
60 m2
Tomtarea: 2554 m2
Biarea: 30 m2
Visas efter överenskommelse

Ägandeform:

Friköpt - Fritidshus

Fastighetsbeteckning:

RÄVSNÄS 3:37

Land:

Sverige

Kommun:

Norrtälje

Stad:

Gräddö

Område:

RÄvsnÄs

Församling:

Rådmansö

Postnummer:

760 15

Tomtarea:

2554 Kvm (Fastighetsregistret)

Biarea:

30 Kvm (Fastighetsregistret)

Boarea:

60 Kvm (Fastighetsregistret)

Rum:

3 rum, varav 1 sovrum.

Varav sovrum:

1

Byggnadstyp:

1-plan

Byggnadsår:

1955 (1992)

Fasad:

Träpanel

Stomme:

Trä

Bjälklag:

Trä

Grundläggning:

Torpargrund

Fönster:

2-glasfönster

Ventilation:

Självdrag

Uppvärmning:

Direktverkande el / Kamin

Vatten och avlopp:

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Taxeringsvärde totalt:

1 073 000 kr

Taxeringsvärde fastighet:

330 000 kr

Taxeringsvärde tomt:

743 000 kr

Taxeringsår:

2018

Taxeringskod:

220

Skattesats:

31.8%

Taxeringen är preliminär:

Ja

Tomträttsavgäld:

0 kr/år

Värdeår:

1976

Energistatus:

Ej utförd

Fastighetsavgift:

7 812 kr

:

0 kr/år

Servitut:

0188-00/72 - 1: Ledningsrätt tele (2000-08-16)

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Räfsnäs denna juvel på Rådmansös östkust med närhet till vår vackra ytterskärgård. Närheten till Norrtälje och pendling in mot Stockholm gör det enkelt att bo här.

Huset från mitten av 50-talet har under senare år byggts ut och renoverats till den fritidshuspärla det är idag. De ca 60 m² är väl utnyttjade och ger plats till familjens aktiviteter. Verandan välkomnar oss vidare in i huset. Hallen med stengolv och goda avhängningsmöjligheter för oss in i den öppna planlösningen med vardagsrum och kök. Öppet i nock för en härlig rymd. Breda trätiljor i mestadels av huset. Spännande vackra originaltapeter finns sparade i vardagsrummet. Köket är fullt utrustat för stora middagar. I sovrummet finns en kamin som sprider sin härliga värme under kyliga höstdagar. En toalett med dusch/wc har kakel och uppvärmt stengolv. Med ingång från verandan når du den lilla "relaxen" med vilorum och uppskattad bastu. Huset har nyligen målats och har en fin lyster.

Gästhuset med sina ca 30 m² ger gästerna sitt eget lilla krypin. Gästrum med två förråd med plats för diverse verktyg, fiskenät och utemöbler varav i det ena är det en enklare TC.

Den 2 554 m² stora tomten har en lättskött gräsmatta med gamla fina äppelträd. Det har varit en positiv kontakt med kommunen och lantmäteriet gällande en avstyckning. Detta ärende får man driva vidare själv.

Det finns möjlighet till att hyra båtplats runt 10 minuters gångväg från huset. För den som önskar bredband så är inkopplingsavgiften cirka 20 000 kr.

Efter en kort promenad är man nere i Räfsnäs hamn med sommarkiosk och hamnanläggning. Här nere följer man ett aktivt skärgårdsliv. Intill sjöbodarna ligger dansbanan där det årliga midsommarfirandet med dans och lek kring midsommarstången hålls. För den som har mycket energi finns en tennisplan några minuters promenad från huset som går att hyra/timme. Fina badklippor och sandstränder finns också i närheten.

Från fastigheten kan man också göra härliga promenader i den genuina Roslagsmiljön. På kvällen tar man gärna båten ut till någon av skärgårdskrogarna, Lidö Värdshus ligger tvärs över vattnet och Fejan är inte långt borta. Runt udden norrut börjar Norrtäljeviken, som leder till staden med samma namn. Hit kan man ta båten för allehanda shopping, restaurangbesök eller något annat roligt evenemang under sommaren. Kanske en ångbåtsbiff på restaurangbåten Norrtelje som avslutning? Gräddö Marina med sin båtmack, gästhamn och café kan också vara värt ett besök. I Gräddö finns mataffär och hit tar det bara några minuter med bilen. Ytterskärgården med många naturhamnar ligger bara någon distansminuter bort. Söderarm med sina vackra badklippor når man med egen båt på ca 20 minuter.

Välkomna på visning !

Fritidshus pärla från mitten av 50-talet. Ca 60m² gemytligt renoverat. Gästhus om ca 30m². Lättskött 2554m² tomt. Möjlighet till båtplats.

Rådmansövägen 452 - Gräddö
Stockgolm