Stadskärnan - Vaxholm

13 000 000 kr
				Array
(
    [0] => 0
)
			

Pampig våning på sjötomt i Vaxholm

Exklusiv och påkostad nyrenoverad lägenhet i förening med vidsträckt sjöutsikt, belägen på en äkta sjötomt i stadskärnan i Vaxholm. Ett sjönära boende när det är som bäst.
Brf Cronudden är belägen i Vaxholms äldre delar, snett emot Vaxholms kastell. Fastigheten ligger mitt i en fin park. Föreningen har ett eget badhus som kan nyttjas för sammankomster. Där är även badstegen för morgondoppet. Det finns också gott om underbara och skyddade uteplatser i parken som tillhör föreningen. Några minuter bort ligger stadskärnan med restauranger, caféer, apotek, butiker, livsmedelsaffärer och bibliotek.

Fastighetsmäklare Birgitta Eklund Birgitta Eklund
Cronhamnsgatan 6A - Vaxholm
0 min
Med bilväg
230 m2
Visas efter överenskommelse

Ägandeform:

Bostadsrätt - Lägenhet

Land:

Sverige

Kommun:

Vaxholm

Stad:

Vaxholm

Område:

Stadskärnan

Församling:

Vaxholm

Postnummer:

185 32

Boarea:

230 Kvm (enligt säljaren)

Rum:

6 rum och kök

Gästtoalett:

Ja

Lägenhetsnr:

149:001 och 149:002

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Byggnadstyp:

Flerfamiljshus

Byggnadsår:

1905

Balkong:

Två balkonger

Förråd:

Vindsförråd

Uppvärmning:

Bergvärme

Avgift:

12 217 kr/mån

Ingår ej i avgiften:

Hushållsel , fiber 380:-/månad

Andelstal, förening:

22.86 %

Andelstal, ägande:

22.86 %

Pantsatt:

Ja

Energistatus:

Utförd

:

0 kr/år

Förening:

Brf Cronudden

Org.nr:

716419-3331

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Stor och pampig lägenhet

Perfekt ställe för den som vill bo vid vattnet med underbar sjöutsikt mitt i stadskärnan. Egen entrédörr ut till parken gör att boendet på Cronhamns gatan känns mer som att bo i hus än i lägenhet. 
Nuvarande ägare köpte två intilliggande lägenheter och under 2015 och året därpå slogs de bägge lägenheterna ihop och byggdes om. Allt är utfört av en byggfirma i Vaxholm och ombyggnaden är designat och planerad av arkitekt. De är fortfarande två lägenheter i föreningens lägenhetsförteckningen.
Ombyggnaden och renoveringen är påkostad med fina materialval och bra genomtänkta lösningar. Den nedre lägenheten är 106 m² och den övre är 126  m² vilket totalt blir 230 m². Efter ombyggnaden har lägenheterna inte mätts om så den exakta storleken är inte fastställd. 
Fin och välkomnande entré som leder vidare in i en fin hall. En gästtoalett finns i anslutning till hallen. Köket är stort och ljust med fönster både mot sjösidan och in mot parken. En stilren panorama kamin med två inglasade sidor ger en extra trivselfaktor till köket och matplatsen. Ett bibliotek ger en rofylld hörna med magisk utsikt mot Kastellet, vattnet och skärgårdslivet bort mot Stegesund. Från vardagsrummet kommer man ut på en balkong med rofylld känsla och magisk utsikt. Det som gör utsikten speciell är närheten till vattnet samtidigt som man ser långt bort. Dessutom är den händelserik året om. Här passerar fritidsbåtar, skepp och fartyg. 
Vardagsrummet är rymligt med fin parkett och braskamin. 
En bred och vacker trappa leder upp till övre plan. Det finns också en separat ingång från trapphuset in till lägenheten. På övre plan är tre bra sovrum, alla med fria insynsskyddade lägen och fin utsikt mot Kastellet och vattnet. Ett stort samvarorum med härlig utsikt och även här finns en balkong, med om möjligt, ännu finare utsikt. En separat w.c samt ett badrum med badkar och dusch. Vid entrén från trapphuset är en bra och praktisk tvättstuga och förråd.  

Sjötomt i Vaxholms stadskärna

Föreningen bildades 1985 och består av tre hus varav det äldsta, Garvaregården, har anor från 1700-talet. Det näst äldsta och största, det stora gula precis vid kajkanten, är byggt 1905 åt Kustartilleriets överste. Det tredje huset är byggt 1987/88 och innehåller även en föreningslokal. Husen ligger i en vacker park som ägs av bostadsrättsföreningen. Alla medlemmar har tillgång till uteplatser i parken. Då det är en liten förening har medlemmarna valt att sköta trädgården själva och alla hjälps åt.
Föreningen har ett eget 100 år gammalt badhus som kan nyttjas för sammankomster. Vid badhuset är en nedfällbar badstege för morgondoppet.
Varje lägenhet har en parkeringsplats med motorvärmarstolpe. I ett garage finns en mindre snickarverkstad och plats för föreningens trägårdsredskap. Det är totalt 11 lägenheter i Brf Cronudden som ägs av 10 medlemmar.

Föreningen har installerat bergvärme och tecknat fiber via Winther Wireless, en trådlös fiberlösning. Avgiften på 380:-/månad betalas via månadsavgiften. 

Stadskärnan i Vaxholm

Här bor man mitt i den idylliska skärgårdsstaden Vaxholm med sin vackra äldre bebyggelse och intressanta historia. Det är en härlig upplevelse att vandra längs längs strandpromenaden runt Vaxholms hotell till gästhamnen. Självklart är det njutbart med vattnet, båtarna och utsikten, men även de vackra husen runt omkring. 
Närmsta badplats är vid badhuset i föreningen och vill man ha lite mer strand kan man gå till Norrhamnen vid Batteriet alldeles i närheten. Det tar inte mer än någon minut dit.
Det finns flera båthamnar på Vaxön för den som har egen båt. Det finns båtplatser i föreningen och till båtplatserna är det separat kö. Med egen båt tar man sig lätt vidare ut i skärgården med flera utflyktsmål på bekvämt avstånd. 

Till huvudgatan Hamngatan är det bara ca 100 meter och här finns bl a apotek, vårdcentral, butiker, restauranger, caféer, livsmedelsaffär och bibliotek. I Vaxholm finns också en biograf där de senaste filmerna visas.

Det är enkelt att pendla till Stockholm, med buss tar det ca 45 minuter och med Waxholmsbåt tar det drygt en timme till Nybrokajen. Att ta båten till Stockholm är ett underbart sätt att börjadagen.
Ytterskärgården når man på ca 1,5 timme från Vaxholm.

Välkommen till ett exlusivt sjönära boende i vacker skärgårdsmiljö!

Cronhamnsgatan 6A - Vaxholm
Stockgolm