Norrmansö - Norrtälje

7 500 000 kr
				Array
(
    [0] => 0
)
			

På vackra Norrmansö

Vackert sjöställe på Norrmansö utanför Spillersboda. 7 rum och kök ca 185 m² och gästhus med bastu. Egen brygga nedanför. Båtplats i Spillersboda.

Fastighetsmäklare Mats Öhlin Mats Öhlin
Elsas stig 7 - Norrtälje
0 min
Nås med båt
184 m2
Tomtarea: 2022 m2
Visas efter överenskommelse

Ägandeform:

Friköpt - Småhus

Fastighetsbeteckning:

NORRMANSÖ 1:69

Land:

Sverige

Kommun:

Norrtälje

Stad:

Norrtälje

Område:

Norrmansö

Församling:

Länna

Postnummer:

761 97

Tomtarea:

2022 Kvm (Fastighetsregistret)

Boarea:

184 Kvm (Fastighetsregistret)

Rum:

7 rum och kök

Varav sovrum:

5

Badrum:

2

Byggnadstyp:

1 1/2 plansvilla

Byggnadsår:

1977 (2003)

Fasad:

Trä

Tak:

Tegel

Plåtarbete:

Lackerad plåt

Stomme:

Trä

Bjälklag:

Trä

Grundläggning:

Torpargrund

Grundmur:

Betong

Murstock:

Tegel

Fönster:

2-glas och 3-glas

Eldstad:

Braskamin

Ventilation:

Självdrag

Uppvärmning:

Direkt el

Vatten och avlopp:

Kommunalt VA samt egen brunn

Planbestämmelser:

Byggnadsplan: Penningby 1:2 mfl (1960-04-23) (genomförd )

Taxeringsvärde totalt:

4 041 000 kr

Taxeringsvärde fastighet:

1 947 000 kr

Taxeringsvärde tomt:

2 094 000 kr

Taxeringsår:

2018

Taxeringskod:

220

Skattesats:

31.8%

Taxeringen är preliminär:

Ja

Värdeår:

1991

Energistatus:

Ej utförd

Fastighetsavgift:

8 049 kr

El:

19 000 kr/år

Vatten/Avlopp:

6 145 kr/år

Sotning:

800 kr/år

Samfällighet:

2 000 kr/år

Renhållning:

2 600 kr/år

Försäkring:

8 547 kr/år

Driftskostnader totalt:

39 092 kr/år

Servitut:

fnr_010522878: Gemensamhetsanläggning Norrtälje NORRMANSÖ GA:1

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Norrmansö

Några minuters båtfärd från Spillersboda eller Furusund ligger denna idylliska ö med ca 70 skärgårdshus. Norrmansö ägdes tidigare utav fiskarna och skärgårdsborna Frid och Elsa Söderman. 1958 sålde familjen Söderman ön till de sommarboende gästerna men valde att behålla en del mark själva då de ville stanna kvar på Norrmansö. 

Ön består av både skogs- och ängsmark och här hittar man många trevliga skogsstigar. Ekar, vitsippor, blåsippor, gullvivor och blåklockor är bara ett urval av öns fantastiska fauna. Sammanhållningen på ön är stark och man har många gemensamma aktiviteter på ön om man så önskar, bland annat midsommarfirande. I Spillersboda finns både mataffär och bensinstation samt den mesta service man kan önska sig som skärgårdsbo. Allt från taxibåtar till vinterförvaring och service av båten. En båtplats vid Spillersboda medföljer fastigheten. Efter några minuters båtfärd ligger man tryggt förtöjd vid bryggan på Norrmansö.

Fastigheten ligger underbart fint med utsikt över stranden och vattnet. Tomten sluttar svagt ner mot vattnet och den egna bryggan. En bra brygga för förtöjning av båten och en underbar plats för avkoppling och bad. Den stora altanen längs huset välkomnar oss när vi går från bryggan upp på tomten. Solläget är bra och här kan man njuta av solen hela dagen och långt in på kvällen med kvällsdopp vid bryggan.

Huvudbyggnaden ligger på övre delen av tomten och med utsikt över bryggan och vattnet nedanför. Det röda skärgårdshuset om ca 185 m² har ett vackert klassiskt utförande med den rätta känslan. Den välkomnande ljusa hallen med traditionsenlig pärlspont öppnar upp mot de vackra sällskapsytorna. Den stora vitputsade öppna spisen ligger centralt placerad och ger skön värme när kvällen blir sval. Vardagsrummet med mysig loungedel hänger ihop med husets vackra glasveranda. På den fina verandan intas härliga middagar och här är det spröjsade fönster i tre vädersträck som alla vetter mot sjön. Intill det stora vardagsrummet ligger husets kök med all modern utrustning för ett bekvämt skärgårdsboende. Från vardagsrummet har man direkt utgång till terrassen utanför. Två bra sovrum samt dusch och toalett finns också på nedre plan. Utsikten över vattnet nedanför är ständigt närvarande. Överallt ligger det vackra trägolv som ger den rätta känslan tillsammans med de vackra fönsterna med spröjs.

På övre plan finns ett stort allrum med braskamin och balkong mot sjön. Här hittar vi också husets andra badrum och toalett som även det är kaklat i moderna ljusa färger. Tre mysiga sovrum med snedtak och tidsenliga tapeter, varav ett lite större med fin fönsternisch mot vattnet.

Strax intill huvudbyggnaden ligger gästhuset med bastu. Ett väl tilltaget gästhus med kök för vännerna eller de äldre barnen. Husen förbinds med ett stort altandäck med fantastiskt utsikt över viken nedanför och bryggan. En underbar plats för avkoppling och måltider med den vackra utsikten och skärgård i fonden. Det är nog här man spenderar den mesta tiden under de sköna sommardagarna med grillning och skönt öliv. Redskapsbod och verkstad ligger strax ovanför gästhuset. På Norrmansö har man nyligen installerat kommunalt vatten och avlopp.

Med egna båten kommer du snabbt till trevliga skärgårdskrogar som Furusunds Wärdshus, Fejan och Lidö. En fastighet som lämpar sig perfekt för stora familjen och alla besökande vänner. Här kan man njuta av långa dagar med båtliv, bad, sol och fina utflykter i vacker skärgård.

Välkomna till Norrmansö!

Elsas stig 7 - Norrtälje
Stockgolm