På kanten mot havet

Fejan är en ö intill havet med god tillgänglighet under hela året, ön lever upp sommartid med populär krog och vandrarhem. På öns östra sida, i öppna omgivningar ligger fastigheten med utsikt mot vattnet och närhet till bad- och båtplats på brygga.

Tjockö 1:78
Brygga framför huset disponeras via servitut
Huset
Alla bilder

Fejan - Norrtälje

Pris/bud
5 500 000 kr
Fejan

Resan till fejan tar ca 1,5 h dörr till dörr från Stockholm och denna 1,5 km långa ö har utvecklat sig från att vara en av Sveriges sista karantänstationer under kolerautbrottet kring förra sekelskiftet till ett skärgårdsparadis som ligger vid gränsen till Ålands hav. Många av byggnaderna har sitt ursprung i denna tid. En fantastisk natur i ytterskärgård som är få förunnat att kunna njuta av. Kajakvattnen ut mot Söderarms skärgård är välkända. Ett besök på Söderarms fyrplats är en upplevelse för både stora och små.

Vad ön är mest känd för idag är Fejans skärgårdskrog som är öppen under sommaren. Uteserveringen ligger alldeles vid vattnet och ett besök här en varm sommardag- eller kväll är svårslaget. Gästhamnen med alla moderna faciliteter är välbesökt. 

Det kan också nämnas att Fejan, trots sin litenhet, har ett café, kajakuthyrning samt ett vandrarhem. Numera finns även så kallad "Glamping" på ön, en speciell upplevelse som rekommenderas. Fejan nås med enkelhet både från centrala Stockholm dagligen under sommaren och med passbåt från Räfsnäs året om. Värdefullt för ö-livet! 

Alldeles på kanten vid stranden ligger huset som byggdes 1991 och som ursprungligen användes av Sjöräddningen på Fejan. Närvaron av vattnet och vacker skärgård är total. Stugan innehåller tre rum och kök. Från den trevliga entréaltanen kommer man in i hallen med plats för avhängning. Intill ligger husets duschrum och toalett. I huset finns två sovrum och kök med matplats i ett litet burspråk. Vardagsrummet som ligger intill mot vattnet och med braskamin har utgång till altanen med strålande sjöutsikt. Sommartid fungerar altanen som en förlängning av huset.

Brygga på servitut vid vattnet följer med fastigheten. Djupet vid bryggan är ca 2,5 meter vid bryggans nock. Strandlinjen består mestadels av stenstrand och badar gör man vid bryggan. På Fejan finns fina promenadvägar och strövområden och barnen kommer lätt att hitta sommarkamrater.

Fejan nås med enkelhet både från centrala Stockholm dagligen under sommaren och med passbåt från Räfsnäs. Buss trafikerar Räfsnäs och för sent kommande gäster finns taxibåtar att tillgå i området.

Fastigheten säljs med friskrivning från dolda fel.

 

 

Johan Vogel
Fastighetsmäklare Johan Vogel 070-753 48 11
Mats Öhlin
Fastighetsmäklare Mats Öhlin 070-877 27 00

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Rökeristigen 35 - Gräddö
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00