Östhammar - Öregrund - Stenskär | Sjönära
Utsikt

Utsikt

Stora huset

Stora huset

Utsikt tomt

Utsikt tomt

Sommarbild trädgård

Sommarbild trädgård

Viken

Viken

Brygga

Brygga

Veranda

Veranda

Tomt och gästhus

Tomt och gästhus

Hall

Hall

Hall

Hall

Vardagsrum från hallen

Vardagsrum från hallen

Kök och braskamin

Kök och braskamin

Kök

Kök

Sovrum

Sovrum

Sovrum

Sovrum

Sovrum

Sovrum

Sovrum

Sovrum

Gästhus

Gästhus

Gästhus

Gästhus

Sovrum gästhus

Sovrum gästhus

Dusch gästhus

Dusch gästhus

Fastighetskarta

Fastighetskarta

Östhammar – Öregrund – Stenskär

2 750 000 kr

Östhammar – Öregrund – Stenskär

Timrat hus och två gästhus vid vacker vik i Stenskär. Brygga strax nedanför fastigheten. Nära till bad.

Mäklare Mats Öhlin Mats Öhlin
070-877 27 00
Stenskärsvägen 11 - Öregrund - Stenskär
1 min
Med bilväg
60 m2
3560 m2
Visning 23 / 4 måndag 15:00 - 16:00
Välkommen på visning!

Kommun

Östhammar

Byggnadstyp

1-plan

Byggår

1980

Antal rum

3

Grund

Torpargrund

Bjälklag

Timmer

Stomme

Trä

Fasad

Timmer

Takbeklädnad

Betongpannor

Fönster

2-glasfönster

Ventilation

Självdrag

Vatten och avlopp

Enskilt vatten, BDT-avlopp.

Uppvärmning

Direktverkande el, braskamin.

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsvärde

870 000 kr (fastställt avs år 2015)

Uppvärmingskostnad

3 000 kr/år

Kostnad för vatten och avlopp

3 000 kr/år

Sotningsavgift

200 kr/år

Kostnad för vägsamfällighet

300 kr/år

Vägavg/snö

3 000 kr/år

Försäkringskostnader

3 600 kr/år

Total driftkostnad

13 100 kr/år

Pantbrev

Totalt 6 stycken med totalsumma: 60 000 kr

Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar

Östhammar Stenskär GA:1

Planbestämmelser

Byggnadsplan (1955-12-22)

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Stenskär ligger strax väster om Öregrund och är ett idylliskt område i vacker natur i norra Roslagen. Vägen ut till huset är en fin slingrande skogsväg med omväxlande natur, skog och hagar som avlöser varandra. Väl framme vid fastigheten har det öppnat upp sig ordentligt och man ser havsviken med båthus och bryggor.

Huset ligger med utsikt över viken och tomten utgörs av en plan trädgårdstomt med stor gräsmatta och några fina björkar. Vid sidan av huset ligger två bra gästhus – så det finns gott om plats för alla i familjen och besökande gäster.

Det stora huset ligger centralt på den trevliga tomten. Vid entrén har man en välkomnande terrass med vacker utsikt över vattnet. Huset består av tre rum och kök. Två sovrum intill varandra i anslutning till hallen. Längre in i huset finns vardagsrum och kök i en öppen lösning. Huset är timrat vilket ger en härlig karaktär åt det. I hörnet på vardagsrummet finns en braskamin som ger skön värme under sensommarkvällarna när det börjar bli lite svalare temperaturer. Köket är välutrustat med ordentliga bänkytor, förvaringsmöjligheter och maskinell utrustning. Från köket når du därefter en mindre hall och ett duschrum som är utrustat med handfat och dusch, toaletten är ett litet utedass på baksidan.

Det stora gästhuset har en välkommande terrass och en stor glasdörr med fint ljusinsläpp, det är inrett med ett väl tilltaget sovrum och en dusch. Ovanför finns ett loft med sängplats. Det lilla gästhuset är idag inrett med ett par sängplatser och ligger mittemot det andra.

Området är planlagt och planen medger en generös byggrätt för den som önskar större ytor. Huset värms med el och braskaminen och man har eget vatten från borrad brunn.

Miljön vid starnden är vackrast tänkbara med bryggor och båthus i långa rader. Strax ovanför ligger områdets klubbhus för alla medlemmar och fotbollsplan för de som känner sig hågade.

Strax tio minuter bilfärd bort från fastigheten ligger charmiga Öregrund. Öregrund ligger knappt femton mil från Stockholm och dryga åtta mil från Uppsala. Vägen hit går genom fina landskap och Öregrund som stad har en fin stadskärna och en bevarad känsla. Här är det liv och rörelse året runt.
I Öregrund finns en uppsjö av krogar, caféer, affärer, ett mycket uppskattat bibliotek och all tänkbar service.

Stenskärsvägen 11 - Öregrund - Stenskär
Stockgolm

Följ vårt arbete på Instagram