Österåker - Vättersö | Sjönära
Välkommen till Vättersö 141!

Välkommen till Vättersö 141!

Högt läge

Högt läge

Gemensam brygga som delas med grannfastigheten

Gemensam brygga som delas med grannfastigheten

Entré/sällskapsrum

Entré/sällskapsrum

Fin utsikt mot farleden

Fin utsikt mot farleden

Del av sällskapsrum

Del av sällskapsrum

Roslagsspis

Roslagsspis

Kök

Kök

Kök med utgång mot glasveranda

Kök med utgång mot glasveranda

Glasveranda med kamin

Glasveranda med kamin

Magisk utsikt mot farleden

Magisk utsikt mot farleden

Sovrum

Sovrum

Utsikt från sovrum

Utsikt från sovrum

Vy från huvudhuset mot redskapsbod och vedeldad bastu

Vy från huvudhuset mot redskapsbod och vedeldad bastu

Vedeldad bastu

Vedeldad bastu

Separat duschdel i bastuhus

Separat duschdel i bastuhus

Redskapsbod med utedass

Redskapsbod med utedass

Dass

Dass

Fastighetskarta

Fastighetskarta

Österåker – Vättersö

3 475 000 kr

Österåker – Vättersö

Genuin skärgårdsfastighet på populära Vättersö med fantastiskt västerläge och magisk utsikt över farleden. På fastigheten finns idag hus om ca 37 kvm samt vedeldad bastu.

Mäklare Camilla Eklund Camilla Eklund
070-887 98 70
Vättersö 141 - Vättersö
0 min
Nås med båt
37 m2
5033 m2

Kommun

Österåker

Byggår

1957

Grund

Källare

Bjälklag

Trä

Stomme

Trä

Fasad

Puts

Takbeklädnad

Plåt

Fönster

2-glasfönster

Ventilation

Självdrag

Vatten och avlopp

Borrad brunn delas med granne, enkammarbrunn.

Uppvärmning

Direktverkande el samt eldstäder

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsvärde

2 237 000 kr (fastställt avs år 2015)

Elkostnad

3 660 kr/år

Sotningsavgift

621 kr/år

Kostnad för vägsamfällighet

500 kr/år

Vägavg/snö

1 000 kr/år

Underhållskostnad

2 000 kr/år

Renhållningsavgift

3 440 kr/år

Försäkringskostnader

1 707 kr/år

Total driftkostnad

12 928 kr/år

Kostnadskommentar

Frivillig kostnad om 200 kr kan erläggas till Vättersö fritids- och fiskevårdsförening. Sotning sker var 3:e år.

Pantbrev

Totalt 3 stycken med totalsumma: 1 165 000 kr

Servitut

Avtalsservitut Brygga Mm, Avtalsservitut Brygga Mm, Avtalsservitut Fiske, Avtalsservitut Väg Mm, Avtalsservitut Väg Mm, Avtalsservitut Väg Mm, Nyttjanderätt Fiske, Nyttjanderätt Fiske, Nyttjanderätt Fiske, Avtalsservitut Brunn, Avkomsträtt, Avtalsservitut

Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar

Österåker Vättersö GA:10, Österåker Vättersö GA:11, Österåker Vättersö GA:12, Österåker Vättersö GA:13rnrnAvtalsservitut Brunn(2 st); Avtalsservitut Brygga Mm(2 st); Avtalsservitut Fiske; Avtalsservitut Väg Mm(3 st)

Planbestämmelser

Byggnadsplan (1956-10-26)

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Välkommen till Vättersö och detta genuina skärgårdsparadis. Vättersö är en ö som ligger norr om Ljusterö endast några minuters båtfärd från fastlandet.

Till fastigheten tar du dig enkelt med egen fritidsbåt eller Waxholmsbåt. Ön trafikeras med reguljär båtförbindelse till Stockholm av Waxholmsbolaget (Södra bryggan). Närmaste större brygganläggning på fastlandssidan för transporter med egen fritidsbåt är vid Vettershaga i närheten av Bergshamra. Från Vettershaga till Stockholm är det knappt en timmes bilresa.

Efter några minuters båtresa från fastlandet kliver vi i land på en gemensam brygga som delas med grannfastigheten, Vättersö 1:139. Bryggan är belägen nedanför fastigheten på allmänning. Där finns en badstege samt en mindre sandstrand. Vidare går vi över allmänningen för att komma till tomten.

Tomten om 5 033 kvm är en sluttande naturtomt där tallar, berg och ormbunkar tar plats. Den ligger högt belägen med fint västerläge och magnifik utsikt över farleden. Härifrån kan man möta solnedgången om sommaren och har man turen med sig kan man se stora kryssningsfartyg passera.

Huvudbyggnaden om ca 37 kvm är från 1957. Entré sker via altanen in till det rymliga sällskapsrummet. Här finns en värmande Roslagsspis. Från entrén in till höger når man sovrummet. Tar man sig längre in i sällskapsrummet kommer man till husets kök. Här finns allt man kan tänkas behöva (diskmaskinen är ur funktion). Från köket når man huset hjärta – den gemytliga glasverandan med magisk utsikt och plats för hela familjen. Här avnjuter man förhoppningsvis måltiderna om man inte sitter ute på den trivsamma altanen. Även här finns en braskamin. Vidare finns en vedeldadbastu med duschdel samt en redskapsbod med utedass. I bastun tar man plats under småkyliga sommar- och höstkvällar. För den växtintresserade finns möjlighet till odling i växthus.

I närheten av Vättersö finns flera trevliga skärgårdskrogar så som Högmarsö, Nässlingen, Finnhamn, Ingmarsö och Svartsö.

Grannfastigheten Vättersö 1:139 har servitut på den borrade brunnen.

Fastigheten har under åren genomgått vissa förändringar:
2000 Nytt kök
2008 Nybyggnation veranda, altan samt bastu
2009/2016 Växthus
2009 Dränkbar pump

Välkommen till omtyckta Vättersö och upplev ett bekvämt Ö-liv!

Vättersö 141 - Vättersö
Stockgolm

Följ vårt arbete på Instagram