Österåker - Vättersö | Sjönära
Välkommen till Vättersö

Välkommen till Vättersö

Stora plana gräsytor för barnens lek

Stora plana gräsytor för barnens lek

Ön trafikeras av Waxholmsbåt

Ön trafikeras av Waxholmsbåt

Välkommen in

Välkommen in

Öppen planlösning mellan sällskapsrum och kök

Öppen planlösning mellan sällskapsrum och kök

Sällskapsrum

Sällskapsrum

Här finns en värmande öppen spis

Här finns en värmande öppen spis

Trivsam glasveranda med utgång till altan

Trivsam glasveranda med utgång till altan

Matplats med plats för hela familjen

Matplats med plats för hela familjen

Kök

Kök

Sovrum

Sovrum

Sovrum

Sovrum

Badrum

Badrum

Övre plan

Övre plan

Rymligt allrum

Rymligt allrum

Från sällskapsrummet är det öppet till övre plan

Från sällskapsrummet är det öppet till övre plan

Sovrum

Sovrum

Uthus med förråds- samt sovdel

Uthus med förråds- samt sovdel

Sovdel

Sovdel

Från fastigheten är det ca 5 min promenad till ångbåtsbryggan

Från fastigheten är det ca 5 min promenad till ångbåtsbryggan

Till fastigheten hör två båtplatser

Till fastigheten hör två båtplatser

Entréplan

Entréplan

Övre plan

Övre plan

Fastighetskarta

Fastighetskarta

Fastighetskarta

Fastighetskarta

Österåker – Vättersö

2 450 000 kr

Österåker – Vättersö

Vinterbonat fritidshus i gott skick på populära Vättersö. Tomt om 2 934 kvm med plana gräsytor. Sovstuga. Två båtplatser hör till fastigheten.

Mäklare Camilla Eklund Camilla Eklund
070-887 98 70
Vättersö 45 - Vättersö
5 min
Nås med båt
70 m2 + 40 m2
2934 m2

Kommun

Österåker

Byggår

1985

Antal rum

5, varav 3 sovrum

Grund

Krypgrund/källare

Bjälklag

Trä

Stomme

Trä

Fasad

Stående/liggande träpanel

Takbeklädnad

Betongpannor

Fönster

2-glasfönster

Ventilation

Självdrag

Vatten och avlopp

Gemensamt sommarvatten, tvåkammarbrunn med infiltration samt sluten tank.

Uppvärmning

Direktverkande el samt eldstad

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsvärde

1 281 000 kr (fastställt avs år 2015)

Elkostnad

5 235 kr/år

Kostnad för vatten och avlopp

1 300 kr/år

Sotningsavgift

500 kr/år

Kostnad för vägsamfällighet

1 300 kr/år

Underhållskostnad

2 000 kr/år

Renhållningsavgift

6 163 kr/år

Försäkringskostnader

2 613 kr/år

Total driftkostnad

19 111 kr/år

Pantbrev

Totalt 8 stycken med totalsumma: 806 279 kr

Servitut

Avtalsservitut Brygga Mm, Avtalsservitut Brygga Mm, Avtalsservitut Fiske, Avtalsservitut Väg Mm, Avtalsservitut Väg Mm, Avtalsservitut Väg Mm, Nyttjanderätt Fiske, Nyttjanderätt Fiske, Nyttjanderätt Fiske, Avtalsservitut Brunn, Nyttjanderätt Fiske, Avtalsservitut Brunn Mm, Avtalsservitut Väg

Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar

Österåker Vättersö GA:11, Österåker Vättersö GA:12, Österåker Vättersö GA:13, Österåker Vättersö GA:16, Österåker Vättersö GA:4rnrnAvtalsservitut Brunn; Avtalsservitut Brunn Mm; Avtalsservitut Brygga Mm(2 st); Avtalsservitut Fiske; Avtalsservitut Väg; Avtalsservitut Väg Mm(3 st)rnrnAvtalsservitut Vattenledning

Planbestämmelser

Byggnadsplan (1956-10-26)

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Välkommen till Vättersö och detta trivsamma skärgårdsboende. Vättersö är en ö som ligger norr om Ljusterö endast några minuters båtfärd från fastlandet.

Till fastigheten tar du dig enkelt med egen fritidsbåt eller Waxholmsbåt. Ön trafikeras med reguljär båtförbindelse till Stockholm av Waxholmsbolaget (Södra bryggan). Från fastigheten till ångbåtsbryggan är det drygt 500 meter. Närmaste större brygganläggning på fastlandssidan för transporter med egen fritidsbåt är vid Vettershaga i närheten av Bergshamra. Från Vettershaga till Stockholm är det knappt en timmes bilresa.

Efter några minuters båtresa från fastlandet kliver vi i land på en gemensam brygga vid Talludden eller vid Lastarberget. Det hör två båtplatser till fastigheten. Från Talludden som ligger närmast fastigheten är det ca 5 minuters behaglig promenad. Vid både Talludden och Lastarberget finns möjlighet till bad.

Tomten om 2 934 kvm är en öppen tomt med plana gräsytor som passar utmärkt för bus och lek. Här finns en sovstuga som passar perfekt när gästerna eller tonårsbarnen är på besök. Den ligger i anslutning till huvudbyggnaden.

Huset som är i 1 ½ plan är byggt 1985 och ger plats för hela familjen. Här finns ca 70+40 välplanerade kvadratmetrar som passar utmärkt för den större familjen. Huset går i modern stil. Entré sker in till en rymlig hall. Från hallen når man det helkaklade badrummet. Här finns WC, dusch, handfat samt tvättmaskin. Alla bekvämligheter. Vidare kommer man till husets sällskapsrum med braskamin och högt i tak. Från sällskapsrummet kommer man till en mysig glasveranda som tar en vidare ut till den rymliga altanen i österläge med utsikt över tomten. Från köket och matplatsen är det öppen planlösning mot sällskapsrummet. Här finns allt man kan tänkas behöva. Huset inrymmer tre praktiska sovrum. Två hittar man innanför köket och matplatsen och ett på övre planet. Trappan upp finns i hallen. Vidare på övre planet finns ett praktiskt allrum. I krypgrunden/källaren finns det gott om förvaringsutrymme för allt som hör till.

I närheten av Vättersö finns flera trevliga skärgårdskrogar så som Högmarsö, Nässlingen, Finnhamn, Ingmarsö och Svartsö.

Fastigheten har under åren genomgått vissa förändringar:
2006 Källargolv/krypgrundsgolv
2010 Kök och badrum
2014 Trädäck
2015 Fasad ommålas
2017 Vattentoalett installeras

Välkommen till populära Vättersö en kort båttur från fastlandet!

Vättersö 45 - Vättersö
Stockgolm

Följ vårt arbete på Instagram