Österåker - Vadholma - Ljusterö | Sjönära
Badstrand och brygghäng

Badstrand och brygghäng

Båtplats med skyddat läge

Båtplats med skyddat läge

Badbrygga nedanför tomten på allmänningen

Badbrygga nedanför tomten på allmänningen

Fin allmäning

Fin allmäning

Gästhus

Gästhus

Gästhus med platsbyggd våningssäng

Gästhus med platsbyggd våningssäng

Uteplats

Uteplats

Mobil bastu

Mobil bastu

Allmänning framför tomten

Allmänning framför tomten

Fin strandplats och bad

Fin strandplats och bad

Saxarfjärden utanför

Saxarfjärden utanför

Njut av solnedgångarna

Njut av solnedgångarna

Fina fruktträd

Fina fruktträd

Hall och trapp till källaren

Hall och trapp till källaren

Matplats och allrum

Matplats och allrum

Matplats

Matplats

Allrum mot sovrum

Allrum mot sovrum

Braskamin i öppen spis

Braskamin i öppen spis

Utgång från kök

Utgång från kök

Två sovrum

Två sovrum

Wc med tvättställ

Wc med tvättställ

Utsikt från hallen

Utsikt från hallen

Tvättstuga med dusch i källaren

Tvättstuga med dusch i källaren

Matkällare

Matkällare

Gillestuga

Gillestuga

Gillestuga

Gillestuga

Snickarum

Snickarum

Garage

Garage

Örans W-båstsbrygga

Örans W-båstsbrygga

Plankarta

Plankarta

Fastighetskarta

Fastighetskarta

Österåker – Vadholma – Ljusterö

3 950 000 kr

Österåker – Vadholma – Ljusterö

Fridfullt läge intill allmän badstrand och brygga med magiska solnedgångar över Saxarfjärden. Prunkande trädgård med frukträd. Vedbastu och sovstuga.
Mäklare Tom Kallstenius Tom Kallstenius
070-753 48 12
Vadholmavägen 44 - Vadholma - Ljusterö
1 min
Med bilväg
62 m2 + 62 m2
2223 m2
Visas efter överenskommelse

Kommun

Österåker

Byggnadstyp

1-plan med källare

Byggår

1967

Antal rum

4, varav 2 sovrum

Grund

Källargrund

Bjälklag

Trä

Stomme

Trä

Fasad

Trä

Takbeklädnad

Betongpannor

Fönster

2-glasfönster

Ventilation

Självdrag

Vatten och avlopp

Kommunalt vatten, egen avloppsanläggning.

Uppvärmning

Direktverkande el, braskamin

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsvärde

1 791 000 kr (fastställt avs år 2015)

Uppvärmingskostnad

25 000 kr/år

Kostnad för vatten och avlopp

1 450 kr/år

Kostnad för vägsamfällighet

550 kr/år

Vägavg/snö

1 500 kr/år

Renhållningsavgift

1 750 kr/år

Försäkringskostnader

4 151 kr/år

Total driftkostnad

34 901 kr/år

Pantbrev

Totalt 1 stycken med totalsumma: 8 000 kr

Servitut

Avtalsservitut Avloppsledning Mm

Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar

Österåker Bolby GA:12, Österåker Bolby GA:8 Avtalsservitut Avloppsledning Mm

Planbestämmelser

Byggnadsplan (1962-12-19) , Grundvattenskydd (1985-10-18)

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Lugnt och fridfullt läge mot Saxarfjärdens glittrande vatten. Här bor man sjönära och det är bara den vackra allmänningen som skiljer en från kvällsdoppet. Vid strandkanten finns barnvänlig strand och brygga. En härlig plats att på dagarna solbada ifrån och på kvällarna njuta av solnedgångarna. Tomten ligger strax bakom den vackra allmämningen och är en prunkande oas i grönska och fruktträd. Fina gröna gräs och lekytor. På tomten finns päronträd, flera äppelträd och ett plommonträd med gigantiska plommon i år. Ett litet gästhus med platsbyggda våningssängar. Redskapsbod, ett plåtförråd och ett skjul. En vedeldad bastutunna för sköna höstkvällar. Den går att flytta med bil.

Huvudbyggnaden ligger närmast vattnet och man har lite sjöutsikt från hallen. Huset är i ett plan med källarvåning. Nuvarande ägare har nyttjat det som ett året om boende. Ett tidstypiskt 60-talshus som inrymmer två sovrum, toalett, matplats, vardagsrum med eldstad och ett nätt litet kök med utgång till trädgården. I eldstaden är braskasett installerad. Källarvåningen har många bra förrådsutrymmen, gillestuga med egen utgång till tomtens baksida och uteplatsen som delvis är under tak. Tvättstuga med duschkabin och i garaget får man plats med mycket.

Huset är välskött sent 60-tal men behöver uppdateras och renoveras. Fiber är indraget. Området är detaljplanerat – se bifogade pdf:er

Vadholma är lugnt och fridfullt med flera vackra badplatser. Lekytor i det gröna och stora strövområden i skog och natur. Fina löpvägar. Fotbollsplan och tennisbana finns i närheten. Fastigheten har båtplats genom samfällighet i viken innanför Öran. Se kartan. Där ligger man skyddat mellan Y-bommar. Till Waxholmsbåtsbryggan Öran går man på 6 minuter. Flera turer dagligen från Stockholm under sommaren. Kul för gäster som vill få en upplevelse. SL-Buss nr 620 finns även på promenadastånd.

Med egen båt har man mycket att upptäcka i farvattnen runt Ljusterö. Till Linanäs är det inte långt med varken bil, cykel eller båten. Här finns tre restauranger och och en välsoterad affär vid gästhamnen. På Ljusterö finns golfbana, affärscentrum vid Ljusterö Torg och fritidsaktiviteter för både barn och stora. Ljusterö är en levande ö med ca 1 700 fastboende. Tillgängligheten med bilfärjorna är mycket bra.

Varmt välkomna på visning.

Vadholmavägen 44 - Vadholma - Ljusterö
Stockgolm

Följ vårt arbete på Instagram