Österåker - Skärgårdsstad | Sjönära
Nära båtplatsen

Nära båtplatsen

Sol från morgon...

Sol från morgon...

...till kväll och nära badbryggan

...till kväll och nära badbryggan

Välkommen in

Välkommen in

Köksutsikt

Köksutsikt

Sovrum på entréplan

Sovrum på entréplan

Duschrum och tvättstuga i ett.

Duschrum och tvättstuga i ett.

Välkommen upp

Välkommen upp

Utsikt balkongen

Utsikt balkongen

Högt läge utan insyn

Högt läge utan insyn

Entréplan

Entréplan

Övre plan

Övre plan

Alternativ lösning övre plan

Alternativ lösning övre plan

Garage / carport / verkstad

Garage / carport / verkstad

Nyckellösa entréer

Nyckellösa entréer

Morgondoppet precis nedanför villan

Morgondoppet precis nedanför villan

Badbryggan nås på 1 minut

Badbryggan nås på 1 minut

Hamnen har perfekt läge mitt i skärgården

Hamnen har perfekt läge mitt i skärgården

Situationsplan

Situationsplan

Fastighetskarta

Fastighetskarta

Strandhäng på gångavstånd

Strandhäng på gångavstånd

Ta en pick-nick

Ta en pick-nick

Grillplats och hällar

Grillplats och hällar

Österåker – Skärgårdsstad

7 685 000 kr

Österåker – Skärgårdsstad

Villa i toppskick med jättefin sjöutsikt över farleden. Ogenerad tomt i tyst miljö och perfekt solläge. Generösa trädäck med spa-bad och plats för stora sällskap. Rakt nedanför villan tas morgondoppet på badbryggan vid båthuset. Intill ligger hamnen med båtplatser i fem olika storleksklasser, andelar finns att köpa. Strandpromenaden längs Isättravik uppskattas och på gångavstånd nås havsbadet med strand- och klippbad och fina strövområden i svamp- och bärskog. I området finns populär förskola och skola F-9, nybyggd idrottshall, lekplatser, fotbollsplan och tennisbanor. Här bor du mitt i skärgården nära skärgårdskrogar.
Mäklare Tommy Carlberg Tommy Carlberg
070-753 48 13
Per Norbergs Väg 3 - Skärgårdsstad
1 min
Med bilväg
170 m²
1084 m²

Kommun

Österåker

Byggår

1994

Antal rum

6, varav 3 sovrum

Grund

Krypgrund

Bjälklag

Trä

Stomme

Trä

Fasad

Träpanel

Takbeklädnad

Betongpannor

Fönster

3-glas

Ventilation

Mekanisk frånluft

Vatten och avlopp

Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.

Uppvärmning

Vattenburen värme via frånluftsvärmepump samt golvvärme (el-slingor) i hall, dusch/tvätt och badrum.

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsvärde

3 249 000 kr (fastställt avs år 2015)

Uppvärmingskostnad

24 000 kr/år

Kostnad för vatten och avlopp

6 700 kr/år

Sotningsavgift

300 kr/år

Kostnad för vägsamfällighet

4 000 kr/år

Renhållningsavgift

2 575 kr/år

Försäkringskostnader

3 900 kr/år

Total driftkostnad

41 475 kr/år

Pantbrev

Totalt 8 stycken med totalsumma: 1 892 000 kr

Servitut

Nyttjanderätt Tele, Nyttjanderätt Tele

Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar

Österåker Marsättra GA:1, Österåker Översättra GA:3

Planbestämmelser

Detaljplan (1989-09-25)

Internetanslutning

Bredband via indragen fiber. Hastighet: 100 Mbit/s.

TV-Anslutning

TV-antenn med förstärkare på vinden för Boxer. Går att koppla till bredband via indragen fiber.

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Läget och känslan är riktigt bra. Uppfarten väl tilltagen där carporten vintertid blir perfekt båthus för styrpulpeten. Uppvärmt garage med förrådsdel och verkstad är ett måste för båtägaren.

Utvändigt som invändigt har vi toppskick på ytor och fina materialval av hög kvalitet. Den ombyggda hallen blev klockren med förvaring för hela släkten och alla årstider. Golvvärmen torkar snabbt upp. Den öppna lösningen blir extra kännbar eftersom villan byggts till och förlängts med många och stora ljusinsläpp mot vattnet. Här är sällskapsytorna indelade i funktion med generös matplats ”villans mittpunkt”, avskild soffhörna och TV-hänget framför brasan.

Köket är ovanligt bra planerat med långa bänkytor för flera kockar. Det praktiska vinstället inbyggt på sidan om frysen är en smakfull och smart detalj som inte tar plats. Gavelfönstret släpper in fint kvällsljus. Sjöutsikten blir man aldrig mätt på och med öppet köksfönster sommartid hörs farleden.

Altanen har sol från morgon till kväll med plats för långbord och solstolar. När vädret tillåter och man inte är till sjöss är det här alla hänger. En stjärnklar oktoberkväll med falnande sol uppskattas spa-badet extra mycket.

Trädgården är lättskött med plan och lekvänlig gräsmatta och höga omgärdande häckar. Robotgräsklipparen har fått samma uppskattning som diskmaskinens intrång i svenska hem. Att komma hem till perfekt golfgreen efter två veckor på sjön känns lyxigt. I den platsbyggda friggeboden finns praktisk förvaring av utemöbler, trädgårdsreskap och ett separat vedförråd.

Skärgårdsstad är ett mycket populärt område – en tyst familjeidyll med omtyckt skola (F-åk 9) och nybyggd förskola, båda på bekvämt gångavstånd. Här finns lekplatser och tennisbanor, en aktiv idrottsförening med olika aktiviteter som utövas i nybyggda idrottshallen vid skolan. Närheten till havsbadet i Sundsmaravägens förlängning och vacker natur med strövområden på Marsättra holme och intilliggande svamp- och bärskog, ger förutsättningar för ett aktivt friluftsliv.

För båt- och skärgårdsintresserade måste läget vara perfekt; nära båten, mitt i skärgården nära skärgårdskrogar, favorithällar och badvikar på bekvämt pendlingsavstånd till Stockholm, Kista och Arlanda. Närmsta livsmedelsaffärer är ICA i Skånsta längs väg 276 och ICA i Margretelunds centrum. Läs mer på www.skargardsstad.se (se länk i presentationen).

Välkommen till Skärgårdsstad och villan på Per Norbergs väg 3 – mitt i skärgården.

Per Norbergs Väg 3 - Skärgårdsstad
Stockgolm

Följ vårt arbete på Instagram