Österåker - Sjötomt - Svinningeudd | Sjönära
Segelbåtsdjup

Segelbåtsdjup

Utsikt husplatå

Utsikt husplatå

Fin byggplats

Fin byggplats

Lång strandlinje

Lång strandlinje

Svinningeudd

Svinningeudd

Infart

Infart

Byggplats

Byggplats

Förråd

Förråd

Bygg en brygga

Bygg en brygga

Utsikt

Utsikt

Lägg i en boj

Lägg i en boj

Idéskiss

Idéskiss

Trälhavet en sommardag

Trälhavet en sommardag

Detaljplanekarta

Detaljplanekarta

Detaljplan

Detaljplan

Karta

Karta

Här hämtar man posten

Här hämtar man posten

Österåker – Sjötomt – Svinningeudd

7 950 000 kr

Österåker – Sjötomt – Svinningeudd

Sjötomt om 3800 m² mot Trälhavets livliga vatten. Utsikten är storslagen i 180 grader från Svinningeviken ända ut i Saxarfjärden. Österskär och Resarö ligger i blickfånget och långt bort i fjärran glider kryssningsfartygen på sin väg genom skärgården. Farvattnen utanför bryggan är historiska, här färdades vikingarna på Långhundraleden på sin väg till Uppsala. Fastigheten tillkom 1930 som en av de första tomterna och har sedan dess nyttjats som fritidsbostad.
Mäklare Tom Kallstenius Tom Kallstenius
070-753 48 12
Västerskärsringen 31 - Sjötomt - Svinningeudd
0 min
Med bilväg
3800 m²
Visas efter överenskommelse

Kommun

Österåker

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsvärde

6 023 000 kr (fastställt avs år 2015)

Pantbrev

Totalt 1 stycken med totalsumma: 5 000 kr

Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar

Österåker Svinninge GA:3, Österåker Svinninge S:14, Österåker Svinninge S:15, Österåker Svinninge S:16, Österåker Svinninge S:17

Planbestämmelser

Detaljplan (2012-01-24)

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Tomten är ca 50 m bred vid stranden och 80 m lång. Höjdnivån är ca 22 m från Västerskärsringen ner till Trälhavet. Den övre platån är utmärkt för generös villabebyggelse upp till 250 m² per plan och ett garage om 40-50 m². Här ligger man högt med fin vy och mycket bra solläge. Det går även bra att bygga ett mindre hus.

Med slingrande serpentinväg/stig tar man sig ner till stranddelen. På vägen passerar man flera utmärkta platser för rekreation.

Stranddelen är plan och här kan man få till ett representativt sjöliv. Här får man solnedgångarna under högsommaren. Bygg en rejäl sjöstuga med övernattning, pentry, relax med tillhörande soldäck. Bygg en vinklad brygga ut i trälhavet med bra skydd för segelbåtarna. Bygg en liten bastu om 7 m² längst ut på bryggan. Allt enligt detaljplanen. Stranden är barnvänlig.

Friggebod om 15 m² får idag uppföras samt ett Attefallshus om 25 m². Fritidshuset är i rivningsskick.

Kommunalt VA är betalt och finns draget till tomtgräns. El finns redan på fastigheten och är betalt.

Möjligheterna är stora med den generösa detaljplanen över villaområdet. Svinninge blandas idag av stora exklusiva villor vid vatten med äldre fritidshus. Allt fler satsar på sitt husdrömprojekt här. Restiden in till Norrtull är bara 25 min och då åker man från den riktiga skärgården.

Skådespelet av fritidsbåtar är livligt på Trälhavet. Innanför i viken ligger Svinninge Marina och mitt emot ligger Träljhavets båtklubbv. Här är man direkt ute i Stockholms skärgård. På Österskärssidan vid havsbadet håller vindsurfarna till. Här ligger även skärgårdskrogen Solbrännan. Landtungan mitt emot är Näsuddens naturreservat. Hit ror man för att promenera i en fantastiskt vacker landskapsbild. På vintrarna fryser fjärden ofta ut till farledsrännorna och isen fylls av skridsko- och skidåkare.

Från Stockholm kör man E18 mot Norrtälje – tag av mot Vaxholm – tag vänster mot Åkersberga/Svinninge – tag höger vid skylt Nantes 2 km – följ vägen i 1,3 km och tag vänster vid skylt Svinningeudd ca 350 m – till Västerskärsringen 31. Välkomna.

Västerskärsringen 31 - Sjötomt - Svinningeudd
Stockgolm

Följ vårt arbete på Instagram