Österåker - Ljusterö-Västra Lagnö | Sjönära
Välkommen till Havsbadsvägen 2D

Välkommen till Havsbadsvägen 2D

Föreningens brygga

Föreningens brygga

Vardagsrum i öppen planlösning mot kök

Vardagsrum i öppen planlösning mot kök

Stor och trivsam terrass

Stor och trivsam terrass

Fina badklippor

Fina badklippor

Fin havsutsikt från terrassen

Fin havsutsikt från terrassen

Rymligt kök

Rymligt kök

Matplats

Matplats

Sovrum med egen ingång till  badrum och klädkammare

Sovrum med egen ingång till badrum och klädkammare

Vackra fönster

Vackra fönster

Sovrum

Sovrum

Gäst-WC

Gäst-WC

En trappa leder upp till övre plan

En trappa leder upp till övre plan

Vacker vindsvåning med TV-rum, kontor samt sovrum

Vacker vindsvåning med TV-rum, kontor samt sovrum

Fin utsikt

Fin utsikt

Tv-rum

Tv-rum

Vy från TV-rum mot kontor och takbalkong

Vy från TV-rum mot kontor och takbalkong

Utgång till takbalkong

Utgång till takbalkong

Praktisk kontorsdel

Praktisk kontorsdel

Sovrum med takfönster

Sovrum med takfönster

Vy från vattnet mot huset

Vy från vattnet mot huset

Nedre plan

Nedre plan

Övre plan

Övre plan

Fastighetskarta

Fastighetskarta

Österåker – Ljusterö-Västra Lagnö

2 750 000 kr

Österåker – Ljusterö-Västra Lagnö

Vacker våning om 129 kvm fördelat på två våningsplan i herrgårdsbyggnad från förra sekelskiftet. Perfekt boende för såväl permanent som fritidsbostad. Tillgång till båtplats, sjöbod samt områdets gemensamma tennisbana.

Mäklare Tom Kallstenius Tom Kallstenius
070-753 48 12
Havsbadsvägen 2D - Ljusterö-Västra Lagnö
1 min
Med bilväg
129 m2

Bostadsrättförening

Brf Vestra Lagnö Havsbad

Lägenhetsnummer

211/1003

Boyta

129 m²

Antal rum

5

Månadsavgift

5 853 kr

Uppvärmingskostnad

1 717 kr/månad

Försäkringskostnader

125 kr/månad

Total driftkostnad

1 842 kr/månad

Kostnadskommentar

Kostnaden för uppvärmning inkluderar hushållsel. Säljaren har en kostnad om 199 kr/mån för fiber.

Andel i förening

11.543 %

Pantsatt

Ja

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Cirka 15 minuters bilfärd från färjelägret ligger Västra Lagnö och Brf Vestra Lagnö Havsbad. Från Ljusterövägen viker du av mot Östra Lagnö och därifrån tar slingrande vägar längs med vattnet dig fram. Här finns denna våning om 129 kvm fördelat på två våningsplan i vacker herrgårdsbyggnad från förra sekelskiftet. Perfekt boende för såväl permanent som fritid.

Områdets mittpunkt utgörs av Vestra Lagnö Hafsbad som uppfördes 1907 till klassiskt badpensionat som i tidens tecken skulle locka förmögna stockholmare att hänga på den modetrend som då slagit rot ända ut mot gränsen av ytterskärgården. Vestra Lagnö Hafsbad erbjöd kallbad i ett badhus, bo på pensionat med helinackordering samt att njuta av frisk luft och vackra naturupplevelser. Ankomsten till hafsbadet skedde med ångbåt från Strömkajen nedanför Grand Hotel till Västra Lagnö ångbåtsbrygga.

Efter sommaren 1965 stängdes pensionatet. Byggnaden har sedan använts som konferensgård med restaurang, men det lades tillslut ned och familjen Bellander köpte anläggningen som de efter en tid omvandlade till bostadsrätter mellan åren 2007-2014. De är varsamt renoverade i tidsenlig stil och inrett med tio lägenheter.

Våningen är i två våningsplan. Entrévåningen ligger i markplan. Entré sker från en gemensam entréhall in till bostadens hall. Från hallen in till vänster finns en helkaklad gäst-WC. Vägg i vägg med gästtoaletten ligger det helkaklade badrummet med tvätt del. Vidare kommer man till ett av entréplanets två sovrum. Vardagsrummet ligger med öppen planlösning mot köket. Här finns vackra dubbeldörrar som leder ut till den stora terrassen med havsutsikt och med plats för både matgrupp och loungemöbel. Köket erbjuder allt man kan tänkas behöva. Här finns plats för matbord. Innanför köket ligger det större sovrummet med egen ingång till både badrum och klädkammare.

En trappa från hallen leder upp till den vackra och ljusa vindsvåningen. Här finns ett stort Tv-rum med kontorsdel samt ett sovrum. Från vindsvåningen finns utgång till en mindre takbalkong.

Som boende har man tillgång till båtplats, sjöbod med plats för flytvästar och fiskeredskap, föreningens strandområde samt områdets gemensamma tennisbana. Till bostaden hör ett källarförråd (nr. 7). Bredband finns via fiber (separat månadskostnad). Idag har samtliga lägenheter tillgång till två parkeringsplatser var samt ett antal gästparkeringar. I nuläget utgår ingen kostnad för båtplats, sjöbod, tennisbanan eller parkeringsplatserna.

Ljusterö är lättillgängligt med bilfärja. Turerna går i regel med 10-20 minuters trafik och kväll/nattetid 1-2 ggr per timme. Restid till Stockholm är ca 1 timme. Ljusterö trafikeras av SL-buss 626 som går till Danderyds sjukhus. Från Östanå färjeläge går buss 620 mellan Åkersberga och Norrtälje samt 621 till Norrtälje och Åkersberga. Till Ljusterö kan man även komma med Waxholmsbolagets båtar från Strömkajen. Ön har flertalet bryggor. De flesta ligger på södra delen.

På Ljusterö finns naturreservat, träkyrka, badstränder och mycket stora ströv- och promenadområden. Ön är levande året om med ca 1 700 fast boende. Ett otroligt trivsamt skärgårdsboende för familjen som vill njuta av alla årstiderna men ändå komma snabbt till storstaden.

Ca 1,5 km från Brf Vestra Lagnö Havsbad ligger vackra Klintsundet. Där finns en ekologisk lanthandel och café, gästhamn samt sjöbensinstation. Dessa har öppet under sommarhalvåret. Till Klinsundet är det fina promenadstråk.

I Linanäs som är huvudorten sommartid på Ljusterö finns restauranger, affär, bageri och gästhamn med sjöbensinstation. Till Linanäs tar det ca 20 minuter med bil. På Ljusterö Torg, vilket man passerar från Ljusterö färjeläge, finns mataffär, restaurang och gym mm. På vägen mot Linanäs passerar man golfbanan vid Väsbystrand.

Månadsavgift: 5 853 kr/mån inkl. VA och förråd.

Brf Vestra Lagnö Havsbad
Antal bostadsrätter: 10
Byggnadsår: 1904-1907
Ombyggnadsår: 2010

Varmt välkomna till denna sjönära våning på omtyckta Ljusterö!

Havsbadsvägen 2D - Ljusterö-Västra Lagnö
Stockgolm

Följ vårt arbete på Instagram