Österåker - Flaxenvik - Sjötomt | Sjönära
Fastighetskarta

Fastighetskarta

Österåker – Flaxenvik – Sjötomt

15 500 000 kr

Österåker – Flaxenvik – Sjötomt

Läget bjuder på en fantastisk föreställning året om med nya akter varje dag. Vädrets och årstidernas skiftningar kan nog inte upplevas bättre än från en vid och djup utsikt.
Mäklare Tom Kallstenius Tom Kallstenius
070-753 48 12
Flaxenviks Bryggväg 22 - Flaxenvik - Sjötomt
0 min
Med bilväg
210 m²
1716 m²

Kommun

Österåker

Byggnadstyp

1 plan med souterrängvåning

Byggår

1980

Antal rum

6, varav 3 sovrum

Grund

Betongplatta

Bjälklag

Betong

Stomme

Betong

Fasad

Puts

Takbeklädnad

Plåt

Fönster

2-glasfönster isoler

Ventilation

Mekanisk frånluft / AC luft/luft

Vatten och avlopp

Enskilt vatten, enskilt avlopp.

Uppvärmning

Bergvärme - vattenburen och luftburen AC

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsvärde

7 521 000 kr (fastställt avs år 2015)

Uppvärmingskostnad

25 000 kr/år

Kostnad för vatten och avlopp

4 500 kr/år

Kostnad för vägsamfällighet

2 400 kr/år

Renhållningsavgift

2 400 kr/år

Försäkringskostnader

10 000 kr/år

Total driftkostnad

44 300 kr/år

Pantbrev

Totalt 11 stycken med totalsumma: 7 095 000 kr

Servitut

Avtalsservitut Väg

Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar

Österåker Flaxenvik GA:1rnrnAvtalsservitut Väg; Officialservitut AvlopprnrnAvtalsservitut Väg Mm

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Läget bjuder på en fantastisk föreställning året om med nya akter varje dag. Vädrets och årstidernas skiftningar kan nog inte upplevas bättre än från en vid och djup utsikt. Från de generösa altanerna och ytorna inomhus blir man förförd av den vackra utsikten. Känslan av frihet infinner sig. Livsstilen i Flaxenvik erbjuder så mycket mer än bara ett boende. Kryssningsfartygen går på behörigt avstånd på andra sidan öarna Ekholmen, Mjölkön och Elgön. Ett oslagbart skådespel. Segelbåtarnas färd upp i Furusundsleden tillför liv och när Storskär kommer och tutar är upplevelsen total.

Fastigheten ligger utom planlagt område och runt omkring har det byggts stora villor med varierande utseende. Miljön i Flaxenvik erbjuder en riktig sjönära livsstil. Här är man direkt ute i Stockholms skärgård och med båt är allt nära, ca 20 min till Vaxholm, 20 min till Grinda, 15 min till Linanäs och knappt en timme till Sandhamn. Restiden med bil till Stockholm är ca 40 minuter.

En arkitektonisk anpassad villa efter tomten med fokus på utsikt och utemiljöer. Väl tilltagna sällskapsytor både under tak och i skydd. Ett bryggliv för flera båtar och bastubyggnad med dusch, pentry och relax. Bubbelbad och stora soldäck. Lika härligt sommarens varma dagar som på vintern med tystheten över frusen fjärd.

Vid infarten får flera bilar plats, även båtar för vinterförvaring och tre anpassade trappor leder oss ner till boendet. Putsade ytor, glasade räcken, plåtskodda murar, släta betonggolv i kombination med mjuka träaltaner och gröna gräsytor ger en fin kontrast mot naturens blåa himmel och glittrande vattenspegel. Här bestämmer vädret om man hänger under tak eller ute i det fria.

Insidan är stilren med tidlösa material och praktiska lösningar – ljust, luftigt och bekvämt. Planlösningen är generöst öppen på entrévåningen och ger barn och gäster en suterrängvåning med eget hushåll. Flyktvägar från alla rum och en genomtänkt arkitektur där huset kan fördelas på fler rum. Ytor finns under tak att bygga in för ännu mer insida. Bilderna beskriver huset korrekt utan vidvinklar. Här finns eldstad, luftkonditionering, integrerad ljudanläggning, larm, walk-in-closet, avancerad ljusstyrning. Köken och tvättstugan har mycket god maskinell utrustning. Våtrummen är av senaste snitt. Ordning och reda i teknikrum med bergvärme, centraldammsugare och vattenfilter. Allt är planerat för att vara lättskött så tiden kan ägnas åt att njuta av lugnet.

Runt om i Flaxenvik finns gemensamma badplatser, midsommaräng och hamn. Barnen hittar lekkamrater och fina spår för motion och promenader i skogsnatur. En populär förskola finns i Flaxenvik. Skola i Skärgårdsstad. Buss till Åkersberga går ute vid stora vägen och centrum når man på 10 min.

Välkommen på visning vid vattnet.

Flaxenviks Bryggväg 22 - Flaxenvik - Sjötomt
Stockgolm

Följ vårt arbete på Instagram