Ornöviken - Östhammar

2 950 000 kr
				Array
(
    [0] => 0
)
			

Ornöviken Östhammar

Fint permanent- eller sommarställe vid vackra Ornöviken. Hus om om ca 98 m² och gästhus. Brygga för båt och bad på kort promenadavstånd.

Fastighetsmäklare Mats Öhlin Mats Öhlin
Ornöviken 19 - Östhammar
1 min
Med bilväg
98 m2
Tomtarea: 2372 m2
Biarea: 40 m2
Biarea: 35 m2
Visas efter överenskommelse

Ägandeform:

Friköpt - Småhus

Fastighetsbeteckning:

BJÖRNÄS 9:21

Land:

Sverige

Kommun:

Östhammar

Stad:

Östhammar

Område:

Ornöviken

Församling:

Frösåker

Postnummer:

742 91

Tomtarea:

2372 Kvm (Fastighetsregistret)

Biarea:

40 Kvm (Fastighetsregistret)

Boarea:

98 Kvm (Fastighetsregistret)

Biarea:

35 Kvm (Fastighetsregistret)

Rum:

3 rum och kök

Varav sovrum:

2

Badrum:

1

Byggnadstyp:

1 plans fritidshus

Byggnadsår:

1985, 1991 (1996)

Fasad:

Trä

Tak:

Betongpannor

Plåtarbete:

Lackerad plåt

Stomme:

Trä

Bjälklag:

Trä

Grundläggning:

Plintar och betongplatta

Grundmur:

Betong

Murstock:

Tegel

Fönster:

2-glas och 3-glas

Eldstad:

Braskamin

Ventilation:

Självdrag

Uppvärmning:

Värmepump och el

Vatten och avlopp:

Enskilt samfällt vatten året om. Enskilt avlopp, BDT till trekammarbrunn och WC till sluten tank.

Huvudsakligt väderstreck:

V

Planbestämmelser:

Byggnadsplan: Del av björnäs 2:2,2:11,5:3,9:1,mfl (1975-05-15) (genomförd )

Taxeringsvärde totalt:

1 918 000 kr

Taxeringsvärde fastighet:

1 405 000 kr

Taxeringsvärde tomt:

513 000 kr

Taxeringsår:

2018

Taxeringskod:

220

Skattesats:

33.4%

Taxeringen är preliminär:

Ja

Värdeår:

1991

Försäkring, fullvärde:

Ja

Energistatus:

Ej utförd

Fastighetsavgift:

8 049 kr

El:

27 300 kr/år

Vatten/Avlopp:

2 525 kr/år

Sotning:

560 kr/år

Samfällighet:

1 700 kr/år

Renhållning:

2 000 kr/år

Försäkring:

7 608 kr/år

Driftskostnader totalt:

41 693 kr/år

Servitut:

03-IM1-75/43551 - 1: Avtalsservitut väg mm (1975-11-26)

Servitut:

0382IM-11/12172 - 1: Avtalsservitut promenadväg/stig (2011-07-12)

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Välkomna ut till vackra Ornöviken. Fastigheten ligger strax norr om Östhammar som är en pittoresk stad med all tänkbar service såsom affärer och restauranger. Huset ligger högt beläget på berget mot Ornöviken, fint västervänt för kvällssolen långt in på kvällen. Läget är bästa tänkbara och med båten är man snabbt ute i vacker skärgård med massor av utflyktsmål.

I Östhammar finns det mesta man kan önska sig för att semestern eller helgen på landet blir så behaglig som möjligt. Norr om ligger Öregrund som med sin vackra hamn och restauranger som ett alternativ att utforska. Det är alltid nära till bad och spännande utflyktsmål i den närbelägna skärgården. Uppsala når man på ca 45 minuter med bilen och till Stockholm tar det ca 1,5 timme. Vill man inte ta bilen så är bussförbindelserna goda.

Precis intill efter några minuters promenad finns genuina Östhammars Golfklubb med en tillhörande och populär Padelbana. Här kan man åka längdskidor på vintern och fjärden utanför huset lämpar sig också utmärkt för skridskoåkning.

Huset är ett enplanshus med brygga med segelbåtsdjup på kort avstånd nere vid viken. Bad erbjuds både från bryggans badstege och den lilla stranden intill, härifrån ser du över till Östhammar och tar lätt båten dit för handling eller ett restaurangbesök. På fastigheten finns idag boningshuset, gästhus med carport och förråd intill, friggebod och bod för extra förvaring. Det ena gästhuset är utrustat med eget pentry och eget badrum. Gott om sovplatser, upp till 16 st, passar utmärkt för en stor familj och många gäster. Planlösningen i huset är en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum där en stor murstock med två eldstäder finns, två sovrum, badrum och tvättstuga, allt i ett plan. Ett stort inglasat uterum med altan utanför. Altan för förmiddagssol finns med utgång från tvättstugan på husets baksida.

Hallen erbjuder gott om plats för avhängning av kläder och skor. Förvaring i klädkammare, där även varmvattenberedaren finns. Målade vägar och klinkers på golvet. Här finns luckan upp till vinden. Elektrisk golvvärme. Husets kök och vardagsrum ligger i öppen planlösning. Köket renoverades år 2004 och har gott om förvaring bakom vita skåp och lådor. Praktiskt kallskafferi alldeles intill. Köket är utrustat med ugn (2016) och micro (2004) i arbetshöjd, fullstort kylskåp (2012), spishäll (2004) och diskmaskin. Vacker bänkskiva i granit och kakel på väggarna. Nytt tåligt laminatgolv från år 2016 i köksdelen. Stor murstock med öppen spis och en öppen spis med insatskamin. Parkettgolv och målade väggar.

Huset har två bra sovrum varav ett med plats för dubbelsäng. Gott om förvaring i garderobsvägg med skjutdörrar. Målade väggar och laminatgolv. Badrum med wc, spegelskåp och duschplats. Våtrumsmatta på golv och väggar. Renoverat år 1991.

Tvättstuga som är utbyggd år 2004. Här finns idag tvättställ med förvaringsskåp, frysskåp (2012), tvättmaskin (2018) samt tvättbänk. Golv beklätt med Ekebergs marmor och målade väggar. Gott om förvaring i garderober samt en symaskinsgarderob. Elektrisk golvvärme. Utgång mot husets baksida med altan för förmiddagssol.

Stort inglasat uterum som nås från vardagsrummet. Här finns gott om plats för ett stort bord och många gäster. Såpabehandlat furugolv och skjutpartier i glas. Infravärme finns installerat. Utanför finns altan med trätrall längs med hela husets framsida i underbart västerläge.

Östhammar är kommunens största tätort med högstadieskola, flera grundskolor, förskolor och ett brett serviceutbud med mataffärer, bank, butiker, restauranger, caféer, apotek med mera. Hit kan man ta sig med båt ända in till centrum för att slå sig ner på en restaurang och äta en bit mat eller ta en kaffe. Sjötorget är en härlig samlingspunkt för rekreation, lek och spel. På Krutudden finns fina promenadstråk och badplats med sandstrand och utsikt mot staden. Ca. 10 min till populära Öregrunds golfklubb med Padelbana och restaurang. Gott om aktiviteter som anordnas för både stora och små, fotboll, tennis, hinderbanelopp och mycket mer!

Välkomna till Ornöviken!

Kartdata ©2019 Google Användarvillkor

Ornöviken 19 - Östhammar
Stockgolm