Stenskär - Östhammar

5 750 000 kr
				Array
(
    [0] => 0
)
			

Öregrund Stenskär

Modernt hus med alla bekvämligheter och enastående havsutsikt i vackra Stenskär utanför Öregrund. 7 rum och kök varav fem sovrum. Båtplats och bastu.

Fastighetsmäklare Mats Öhlin Mats Öhlin
Ringvägen 16 - Östhammar
1 min
Med bilväg
175 m2
Tomtarea: 2627 m2
Visas efter överenskommelse

Ägandeform:

Friköpt - Småhus

Fastighetsbeteckning:

STENSKÄR 1:142

Land:

Sverige

Kommun:

Östhammar

Stad:

Östhammar

Område:

Stenskär

Församling:

Frösåker

Postnummer:

742 93

Tomtarea:

2627 Kvm (Fastighetsregistret)

Boarea:

175 Kvm (Fastighetsregistret)

Rum:

7 rum och kök

Varav sovrum:

4 till 5

Badrum:

1

Byggnadstyp:

2 plans hus

Byggnadsår:

2009

Fasad:

Trä

Tak:

Betongpannor

Plåtarbete:

Lackerad plåt

Stomme:

Trä

Bjälklag:

Trä

Grundläggning:

Betongplatta

Grundmur:

Betong

Murstock:

Braskamin

Fönster:

Isolerglas

Eldstad:

Braskamin

Ventilation:

Mekanisk till- och frånluft

Uppvärmning:

Värmepump och elpanna

Vatten och avlopp:

Enskilt vatten och avlopp

Allmänt skick:

Gott

Planbestämmelser:

Byggnadsplan: Stenskär 1 1-2 (1955-12-22) (genomförd )

Taxeringsvärde totalt:

3 028 000 kr

Taxeringsvärde fastighet:

2 404 000 kr

Taxeringsvärde tomt:

624 000 kr

Taxeringsår:

2018

Taxeringskod:

220

Skattesats:

33.4%

Taxeringen är preliminär:

Ja

Värdeår:

2009

Försäkring, fullvärde:

Ja

Energistatus:

Ej utförd

Fastighetsavgift:

4 025 kr

Värme:

21 675 kr/år

Sotning:

700 kr/år

Samfällighet:

1 200 kr/år

Försäkring:

3 797 kr/år

Driftskostnader totalt:

27 372 kr/år

Servitut:

fnr_030111505: Gemensamhetsanläggning Östhammar STENSKÄR GA:1

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Stenskär Öregrund

Stenskär ligger strax väster om Öregrund och är ett underbart område i vacker natur i norra Roslagen. Vägen ut till huset är en lite slingrande skogsväg med omväxlande natur, skog och hagar avlöser varandra. Väl framme vid fastigheten har det öppnat upp sig och man ser ut över havsviken med sjöbodar och bryggor.

Huset ligger med utsikt över viken och tomten utgörs av en kombinerad trädgårds- och skogstomt med berg i dagen. Fastigheten ligger vackert placerad på en höjd och byggnaderna är uppförda 2009 och håller hög standard och lämpar sig för såväl fritids- som permanentboende.

Vid infarten ligger fastighetens garage med en separat gästdel i förlängningen och intill detta ett praktiskt förråd och vedbod. Mot sjön finns husets stora terrass med enastående havsutsikt. Terrassen är en underbar plats för avkoppling och måltider under sommaren och det är nog här man tillbringar den mesta tiden under sommarhalvåret. Intill terrassen uppe på berget ligger bastun med samma fina utsikt.

Stora huset ligger centralt på tomten. Vid entrén har man en välkomnande hall och redan här uppenbarar sig havsutsikten genom de stora fönsterna i vardagsrummet. Huset består av sex rum och kök. Utöver detta ett vackert inglasat uterum i anslutning till köket med fin havsutsikt. En härlig matplats med utrymme för den stora familjen och alla besökande gäster.

Ett fint sovrum på bottenvåningen med havsutsikt och ytterligare fyra sovrum på övre plan varav tre med utsikt mot vattnet. Mellan sovrummen ligger en övre hall som lämpar sig som TV-rum. I ena änden är det öppet till undervåningen och utsikten mot vattnet finns även här. Husets vardagsrum ligger mot havet och vattenkontakten är total med stora fönsterpartier ända upp i taknock vilket ger ett fantastiskt ljus till rummet. I hörnet en bra braskamin som ger skön värme när det blir lite svalare. Vardagsrum och kök hänger ihop via en matplats i öppen planlösning. Köket är modernt och välutrustat med allt man behöver för ett bekvämt boende. På bottenvåningen ligger husets WC med dusch och intill en separat tvättstuga med grovingång. Överallt ligger det stengolv eller ekparkett.

Båtplats hör till fastigheten och ligger på kort gångavstånd strax nedanför fastigheten. Båten ligger skyddat för havet och man har uppsikt över hamnen från huset.

Huset värms med frånluftsvärmepump med vattenburet system till golvvärme i undervåningen och radiatorer på övreplan. Fastigheten har dessutom en luftvärmepump. Vattnet kommer från egen brunn och avloppet är ett minireningsverk.

Området är planlagt och planen medger en generös byggrätt för den som önskar större ytor.

Miljön i Stenskär är vackrast tänkbara med bryggor sjöbodar och båthus i långa rader. Strax tio minuter bilfärd bort från fastigheten ligger charmiga Öregrund. Öregrund ligger knappt femton mil från Stockholm och dryga åtta mil från Uppsala. Vägen hit går genom fina landskap och Öregrund som stad har en fin stadskärna och en bevarad känsla. Här är det liv och rörelse året runt. I Öregrund finns en uppsjö av krogar, caféer, affärer, ett mycket uppskattat bibliotek och all tänkbar service.

Välkomna till Stenskär!

Ringvägen 16 - Östhammar
Stockgolm