Obebyggda tomter i söderläge

Skapa ditt eget drömboende i närheten av Furusund. Fint sluttande tomter med närhet till båtplats och utsikt över insjön.

Alla bilder

Eknö - Norrtälje

Pris/bud
1 900 000 kr

Bygg ditt eget drömhus i närheten av Furusund. Nu säljs en eller flera obebyggda tomter med förhandsbesked vid lilla insjön på Eknö. Södervända tomter om ca 3000 m² ( ca 2000 m² land och ca 1000 m² vatten ) med närhet till vattnet och möjlighet till båtplats. Endast 2 min bilfärd till pittoreska Furusund och 20 minuter intill Norrtälje med dess stora utbud av butiker restauranger och daglig service. Området är under uppbyggnad och kommer att bestå av flera tomter med gemensamt vatten och egna avloppsreningsverk. Väg, vatten och el kommer att dras till tomtgränserna. Avloppen kommer att bli minireningsverk och offerter finns. Först till kvarn kan välja den tomt som passar er bäst. Gemensam väg ner till tomterna som sedan kommer att dela sig i olika infarter för att kunna ha parkering precis vid huset. Här ges köparen möjlighet att skapa sitt eget paradis i genuin roslagsmiljö. Länsstyrelsen har nu godkänt att öppna upp vattenspegeln i insjön ytterligare i samarbete med projekt Skärgårdskräftan. Detta kommer att påbörjas så snart vädret tillåter. Se bifogat dokument.

Eknö är ett naturskönt område med många fina promenadvägar, svampskogar och löprundor. Fisket i havet utanför är fantastiskt eller stanna på tomten och skapa dina egna trädgårdsland att påta i. 

Från båtplatsen kommer man snabbt ut i skärgården med egen båt och Furusund erbjuder vackra promenadvägar, ett omtyckt värdshus, gästhamn med krog, båtmack och allt annat som behövs i ett skärgårdsparadis Idag är Furusund en levande knutpunkt i Stockholms skärgård med många bofasta. På Furusund finns flera badplatser att välja mellan, fina klippor på Nordkap och barnvänliga stränder mot väster. 

Badorten Furusund började byggas under mitten på 1800-talet och då Christian Hammer köpte Furusund 1882 påbörjades en kraftig utbyggnad av badorten. Han förvandlade ön kring sekelskiftet 1890/1900 till ett badparadis för societeten. Han lät uppföra flera så kallade italienska villor och ett tjugotal gamla hus rustades upp. På Furusund kunde man under denna tid bada i badhus, dricka brunn, promenera och konsultera kända läkare. Under lång tid kunde man bara nå Furusund sjövägen. En bilväg med broar började byggas på 1930-talet men det dröjde till 1953 innan vägen var klar ända ut till Furusund. 

Välkommen att åka förbi och titta på fastigheten egen hand!

Irina Bruzelius
Fastighetsmäklare Irina Bruzelius 070-551 72 88

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Eknö Backe 7-9 - Furusund
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00